πρωινός καφές

Χωρίς τίποτα να υπονοώ, ήθελα να ρωτήσω τον αξιοσέβαστο πρόεδρο (μέχρι στιγμής) του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, όλα αυτά τα ταξίδια για τις συνεδριάσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως αυτό που πήγε στην τουριστική Κόστα Ρίκα, ποιος τα πληρώνει; Από πού προέρχονται τα λεφτά; Πού υπάρχουν λεφτά… και πληρώθηκαν τα έξοδα στη Νότια Αφρική για τη Διάσκεψη για τα Περιβαλλοντικά; Εδώ το ΠΑΣΟΚ δεν είχε χρήματα να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων στο κόμμα και παραλίγο να πάει στο αυτόφωρο ο διευθυντής της Ιπποκράτους Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αν δεν τσοντάριζε η Αγροτική από τη δόση της κρατικής χρηματοδότησης για να καταβληθεί το δώρο… Δεν θα πρέπει λοιπόν να εξηγήσει ο κ. Παπανδρέου από πού προέρχεται όλο αυτό το χρήμα για τα τουριστικά του ταξίδια;

***

Το έλεγε γνωστός δημοσκόπος:
• Ο κόσμος βλέπει το ΠΑΣΟΚ όπως ο ταύρος το κόκκινο πανί!

***

Απόλυτο δίκιο έχει ο φίλος αναγνώστης από την Πάτρα:
– Εάν η συνταγή του Μνημονίου απέτυχε, δεν φταίει ο ασθενής, αλλά ο γιατρός που την έγραψε!
Κι αν πεθάνει ο ασθενής από τη λάθος συνταγή, ο γιατρός τραβιέται στα δικαστήρια, προσθέτω εγώ… Έτσι δεν είναι, Γιώργο; Δεν πρέπει να πληρώσει ο γιατρός, φίλε Ανδρέα Λοβέρδο;

***

Χαστούκι, από Μητροπάνο, στον Γιώργο. Έπρεπε να τον είχαμε διώξει με τις κλωτσιές, είπε. Του κλώτσου και του μπάτσου κατάντησε.

***

Πέντε εκατομμύρια ευρώ στοίχισε η επιστροφή της συζύγου στο σπίτι γνωστότατου κοινοβουλευτικού…

***

Άφησε πίσω του ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ισχυρό το στίγμα των επιλογών του σε κρίσιμες στιγμές της χώρας αλλά και της πολιτικής. Δεν δίστασε να πετάξει το υπουργικό χαρτοφυλάκιο στα «μούτρα» του Μητσοτάκη, όταν διαπίστωσε ότι πίσω από την πλάτη του, μαζί με τους δύο άλλους αρχηγούς (Παπανδρέου και Φλωράκη) είχε δώσει, χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, το πακέτο δεκάδων δισεκατομμυρίων δραχμών, της ψηφιακής τηλεφωνίας στη Ζήμενς (από τότε και πιο παλιά δούλευε η διαπλοκή) και στην Ιντρακόμ. Ως προς το κάψιμο των φακέλων των χιλιάδων Ελλήνων που ήταν αντίθετοι με σκληρό παρακράτος, κάψιμο που είχε γίνει επί των ημερών του όταν ήταν το 1989 υπουργός Δημόσιας Τάξης, υπάρχουν ακόμη και σήμερα ενδείξεις, μέχρι αποδείξεις, ότι δεν κάηκαν όλοι οι φάκελοι.

***

Kαι πολύ του πέφτει του ΠΑΣΟΚ η πέμπτη θέση, είπε ο Κουκουλόπουλος, αναφερόμενος σε πρόσφατη δημοσκόπηση. Αγαπούλα, την… κουκούλα!

***

Κι εσύ, βρε Λούκα, τι την ήθελες την αναφορά στο τρίωρο εκείνου του Σαββάτου; Τρίωρες είναι, συνήθως, οι… στάσεις εργασίας.

***

Επιμένει ο Λοβέρδος στην επίμαχη διάταξη. Γυρεύοντας πάει για νέο κοινοβουλευτικό… μακελειό.


Σχολιάστε εδώ