Πάνε για κουκούλωμα του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ

Το ίδιο τμήμα του φθαρμένου και αποδομούμενου πολιτικού συστήματος, που στο πρόσφατο παρελθόν εγκαλούσε δικαστικούς λειτουργούς ότι αργούσαν να στείλουν στη Βουλή άλλους φακέλους (π.χ. του Βατοπεδίου), τώρα εγκαλεί τους δύο Εισαγγελείς ότι… έσπευσαν να ζητήσουν κάτι αντίστοιχο για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ!

Φαίνεται πως αυτό το «αμελλητί» το ερμηνεύουν κάποιοι αποκλειστικά σύμφωνα με τα μικροκομματικά τους κριτήρια.

Και επιχειρούν να αμφισβητήσουν την επάρκειά τους και κάτι χειρότερο:

– Να τους χρεώσουν πολιτικές σκοπιμότητες!

Επιπλέον, εντελώς ανιστόρητα, διαπράττουν και μια ιστορική λαθροχειρία.

Επιχειρούν να συγκρίνουν τα σημερινά δεδομένα με το βρώμικο ’89, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης κάποιων οπαδών γύρω απ’ το πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου.

Είναι όμως τόσο απαξιωμένος ο τέως πρωθυπουργός, ώστε μάλλον θυμηδία προκαλεί αυτή η επιχείρηση.

Είναι μάλιστα και προκλητικές οι τοποθετήσεις στελεχών σαν τον Π. Μπεγλίτη ή τον Α. Λοβέρδο, οι οποίοι με ακραίες και εντελώς άστοχες δηλώσεις οξύνουν ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα και κάνουν ό,τι μπορούν για να οδηγήσουν τις εξελίξεις σε πόλωση.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι όταν ο Κίμων Κουλούρης είχε πει ότι «αν ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου θα μπουκάρουμε κι εμείς», την περίοδο της πράγματι πολιτικής δίωξης του Αντρέα, είχαν πέσει πάνω του ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντάς τον λαϊκιστή και ακραίο. Τώρα, τοποθετήσεις περί… «μακελειού» (!) αντιμετωπίζονται σαν κάτι «φυσιολογικό»!

Το κλίμα οξύνεται ακόμα περισσότερο με την πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου να αποστείλει ερώτημα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ζητώντας την αντικατάσταση των Εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη.

Μια πρωτοβουλία που παίρνει αντικειμενικά τα χαρακτηριστικά παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης, άσχετα με τις αγαθές προθέσεις του υπουργού. Κι αυτό επειδή η πρωτοβουλία του ανελήφθη αμέσως μετά το αίτημα των Εισαγγελέων για αποστολή του φακέλου της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή.

Κι αν το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τελικά αντικαταστήσει τους κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, αυτό εκ των πραγμάτων θα θεωρηθεί πράξη εκδίκησης και προσπάθεια κουκουλώματος πράξεων ενός πολιτικού συστήματος που είναι έτσι κι αλλιώς πλήρως απαξιωμένο και με τέτοιες κινήσεις αυτοϋπονομεύεται ακόμα περισσότερο.

Σε αυτήν την ιδιόμορφη «μάχη» έριξαν λάδι στη φωτιά οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του Α.Π. Ρούσου-Εμμανουήλ Παπαδάκη, ο οποίος θεωρείται «ελεύθερο πνεύμα, με τσαγανό». Και το σίριαλ συνεχίζεται, με απρόβλεπτες παρενέργειες…

Απ’ τη μεριά τους, οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς απαντούν ότι οι ίδιοι απλώς συνεχίζουν το έργο τους, ότι δουλειά τους είναι να πλήξουν τη φοροδιαφυγή, ενώ αφήνουν αιχμές για μη στήριξη στο έργο τους, επισημαίνοντας ότι επί 7 μήνες μάταια ζητούσαν έστω έναν δικαστικό υπάλληλο για να τους συνδράμει στο έργο τους.

Γιώργος: Ναι σε εξεταστική, υπό όρους…

Φρονίμως ποιών πάντως ο Γ. Παπανδρέου προτίθεται να αποδεχτεί την πρόταση για εξεταστική επιτροπή, εφόσον ο φάκελος πάει τελικά στη Βουλή.

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα πει «ναι» σε εξεταστική, αλλά με την προϋπόθεση να επεκτείνει το έργο της χρονικά για 6-7 χρόνια πίσω, ώστε να περιλάβει και την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή, σε ό,τι αφορά στα περιβόητα «Greek Statistics».

Είναι εμφανές ότι με αυτό τον τρόπο ο τέως πρωθυπουργός θέλει να αποσείσει την κατηγορία περί προσπάθειας κουκουλώματος μιας υπόθεσης που τον αφορά και τον αγγίζει προσωπικά.

Πάνε τα CDS στο αρχείο;

Αίσθηση στο μεταξύ έχει προκαλέσει δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης έχουν ενημερώσει τον προϊστάμενό τους αντιεισαγγελέα του Α.Π., Ν. Παντελή, ότι προτίθενται να θέσουν στο αρχείο έναν άλλον «καυτό» φάκελο με έντονες πολιτικές προεκτάσεις, αυτόν που αφορά τα περίφημα CDS, με εμπλοκή και του Αντρίκου Παπανδρέου, αδερφού του τέως πρωθυπουργού…


Σχολιάστε εδώ