Κανένας αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί στο «Γ. Γεννηματάς»

Ο ένας, που βρίσκεται στον χώρο των επειγόντων περιστατικών, έχει να λειτουργήσει πάνω από τρεις μήνες επειδή έχει χαλάσει η λυχνία και ο άλλος, που εξυπηρετεί τους εσωτερικούς κυρίως ασθενείς, σταμάτησε να λειτουργεί πρόσφατα. Έτσι οι ασθενείς υποχρεώνονται να μεταφερθούν με ασθενοφόρα σε άλλα νοσοκομεία και να επιστρέψουν πάλι στο «Γ. Γεννηματάς» για να συνεχίσουν τη θεραπεία τους. Βέβαια, περιστατικά που αποκλείουν τη μετακίνηση των ασθενών δεν ελέγχονται από αξονικό τομογράφο, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διάγνωση της σοβαρότητάς τους.

Σύμφωνα με νοσοκομειακούς κύκλους, η ευθύνη ανήκει στον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο, που προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες στα νοσοκομεία, απαγορεύοντας την αγορά ακόμα και ανταλλακτικών που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των νοσοκομειακών μηχανημάτων. Μπορεί να έχουν μειωθεί οι δαπάνες των νοσοκομείων, έχει μειωθεί όμως και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και αυτό έχει τεράστιες επιπτώσεις για το κοινωνικό σύνολο, αφού σε πολλές περιπτώσεις διακυβεύεται η ζωή των ασθενών.

Όπως έλεγαν οι ίδιοι νοσοκομειακοί κύκλοι, αν ο κ. Λοβέρδος έκανε τον κόπο –έστω και μία φορά– να επισκεφθεί κάποιο κρατικό νοσοκομείο σε ημέρα γενικής εφημερίας, από ανθρωπιά θα είχε παραιτηθεί.


Σχολιάστε εδώ