Καμπάνες…

Δεν είναι φάρμακο η οζονοθεραπεία και δεν πρέπει να διαφημίζεται ως τέτοιο, κρίνει το ΕΣΡ. Το πρόστιμο που επέβαλε στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ για τη σχετική διαφήμιση ανέρχεται σε 15.000 ευρώ.

• Και ανήλικοι στα τηλεπαιχνίδια. Με πρόστιμο 15.000 ευρώ «τιμώρησε» το ΕΣΡ τον ΑΝΤ1 για τη συμμετοχή ανηλίκου στο παιχνίδι «Play & Win». Διαφώνησαν η Λίνα Αλεξίου, αντιπρόεδρος, και τα μέλη Εύη Δεμίρη και Γιάννης Παπακώστας, προτείνοντας πρόστιμο 30.000 ευρώ. Επίσης, η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο ίδιο κανάλι για παράνομη μετάδοση τηλεπώλησης και εκμετάλλευση δεισιδαιμονιών και προλήψεων.

• Ξανά στο τραπέζι το ζήτημα της υπέρβασης του νόμιμου ορίου διαφημίσεων. Το Mega, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ, στις 15 Σεπτεμβρίου υπερέβη το όριο ημέρας κατά 26 λεπτά και το πρόστιμο ανέρχεται σε 30.000 ευρώ.

• Σύσταση στο Star Channel από το ΕΣΡ για την έμμεση διαφήμιση της σχολής του Σταμάτη Μαλέλη, στην οποία συμμετέχει και το κανάλι.

Καιρός ήταν…

Φαίνεται πως το ΕΣΡ έχει πάρει πια την απόφαση να ξεκαθαρίσει το τοπίο και επιτέλους να απαλλάξει τους ανυποψίαστους από την πλεκτάνη που, με δέλεαρ το εύκολο και άμεσο κέρδος, έχει στήσει στην επαρχία εδώ και μερικά χρόνια τώρα γνωστή γερμανική εταιρεία. Ήδη στη συνεδρία της περασμένης Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό West Channel του Νομού Κοζάνης επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ και επίσης τη διακοπή της παράνομης προβολής του τυχερού παιγνιδιού «Night Quiz».

Το «Night Quiz» είναι μεταμόρφωση του παιγνιδιού «Call for cash» της ίδιας εταιρείας, η προβολή του οποίου με προηγούμενες αποφάσεις του ΕΣΡ έχει απαγορευθεί, πολύ δε περισσότερο τώρα που για το ίδιο θέμα υπάρχει νέο νομικό καθεστώς. Στο μεταξύ αναμένεται η απόφαση και για άλλους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς (Κύδων Κρήτης, ΕΝΑ Λαμίας, Αχαΐα Channel Πάτρας, ΤV Θεσσαλονίκης και για έναν άλλο ακόμη του Νομού Κορινθίας) για τους οποίους από επιτόπιο αιφνιδιαστικό έλεγχο της ειδικής ομάδας του ΕΣΡ διαπιστώθηκε η παράνομη προβολή του εν λόγω παιγνιδιού. Η κατηγορία με την οποία παραπέμπονται είναι η παραπλάνηση του κοινού με απειροελάχιστη πιθανότητα κέρδους.

• Επίσης, με πρόστιμο 20.000 ευρώ «τιμώρησε» και το TV Θεσσαλονίκη επειδή παρέλειψε να στείλει τη ροή του προγράμματος που του ζητήθηκε και να διακόψει τη μετάδοση του παιχνιδιού.


Σχολιάστε εδώ