Κάτω στον Πειραιά

Αναφερόμενος στο θέμα ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος, τόνισε μιλώντας στο «Κανάλι 1»: «Ο Θεός να δώσει να τελειώσουν τα PSI, να πάμε σε εκλογές να αποκτήσουμε κυβέρνηση, με πρόσφατη πολιτική εντολή, να μπορούμε να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε μαζί της -να μπορούμε να βρούμε κανέναν υπεύθυνο-, ώστε με τα ανταποδοτικά τέλη, αυτά που πληρώνει ο δημότης για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, να μπορούμε να έχουμε όσους συμβασιούχους χρειαζόμαστε για να λάμπει ο Πειραιάς».

// Την Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου θα τιμήσει την Τετάρτη το βράδυ σε ειδική εκδήλωση, που θα γίνει στην αίθουσα Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη του Μεγάρου του στην οδό Καραΐσκου, ο Πειραϊκός Σύνδεσμος. Το ΔΣ του Συνδέσμου κάθε χρόνο επιλέγει να βραβεύει φορείς οι οποίοι προβάλλουν έργα που προωθούν το πνεύμα και τον πολιτισμό. Έτσι, φέτος αποφασίστηκε να τιμηθεί η Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου, η οποία έχει αξιόλογο έργο και κυρίως διατηρεί, συντηρεί και εκδίδει το πνευματικό και πολιτικό έργο του μεγάλου δασκάλου και ακαδημαϊκού, που διετέλεσε και πρωθυπουργός σε δύσκολες για τον τόπο περιόδους.

// Μ’ ένα απλό άνοιγμα μιας θυρίδας (www.pireasnet.gr) στο Internet οι Πειραιώτες θα μπορούν να μαθαίνουν πότε θα περάσει το απορριμματοφόρο από τη γειτονιά τους και ποια αντικείμενα μπορούν να ανακυκλωθούν. Επίσης, στη σελίδα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ οι Πειραιώτες θα μπορούν να ενημερωθούν για το πού βρίσκονται οι κάδοι στους οποίους μπορούν να αφήνουν τα ανακυκλώσιμα αντικείμενα.

// Νέα μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά. Ο επικεφαλής αντιδήμαρχος Γ. Δαβάκης με τον προϊστάμενο Συντονισμού Στ. Βασιλάτο και δύναμη αντρών της υπηρεσίας έκαναν έφοδο σε αποθήκη της οδού Πύλης, κατόπιν πληροφοριών που είχαν συγκεντρώσει, και εντόπισαν μεγάλο αριθμό λαθραίων τσιγάρων. Εικάζεται ότι οι εισαγωγείς παράνομων τσιγάρων χρησιμοποιούσαν την αποθήκη για να «εφοδιάζουν» τους λαθρέμπορους που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά. Φυσικά τα παράνομα τσιγάρα, που βέβαια δεν είχαν ταινίες δασμών και φόρων, κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν με την προβλεπόμενη διαδικασία. Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή στον χώρο του παζαριού και των κεντρικών δρόμων της πόλης αλλά και τις συνοικίες των Καμινίων η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησε οκτώ συλλήψεις παράνομων μικροπωλητών και κατάσχεσε αντικείμενα από είκοσι άλλους. Έπειτα από εντολή του δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου, η Δημοτική Αστυνομία εντοπίζει αστέγους και τους μεταφέρει, έπειτα από συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, είτε στο «Σπίτι των Αστέγων» της ΚΟΔΕΠ είτε σε ξενοδοχείο μισθωμένο από τον δήμο.

// Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ Δημήτρη Δημητρίου είχε ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, με αντικείμενο τα προβλήματα στις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν την πόλη. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι δήμαρχοι Αγ. Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, Χαϊδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας, και Αιγάλεω, Χρήστος Καρδαράς. Ο Σταύρος Κασιμάτης αναφέρθηκε στα οξυμμένα συγκοινωνιακά προβλήματα του Κορυδαλλού, αφού μετά την κατάργηση των γραμμών προς Αθήνα και τη μείωση των δρομολογίων οι υπάρχουσες γραμμές τόσο προς τον σταθμό μετρό Αιγάλεω όσο και προς Πειραιά παρουσιάζουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση δρομολογίων. Ζήτησε την πύκνωση των δρομολογίων και γενναία ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών μέχρι την κατασκευή του μετρό, υπογραμμίζοντας ότι ο Κορυδαλλός βρίσκεται ακόμα σε συγκοινωνιακή απομόνωση από την υπόλοιπη Αθήνα και εξυπηρετείται αποκλειστικά από τα λεωφορεία.

// Μεγάλο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης θα γίνει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στον Πειραιά με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, της Φωτοκύκλωσης της ΑΦΗΣ και του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Πειραιά. Το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης θα «στηθεί» σε έξι σημεία της πόλης: στις πλατείες Κοραή, Κανάρη, Πηγάδας, Γεννηματά, Καραϊσκάκη (Νέο Φάληρο) και στον πεζόδρομο Παλαμηδίου και θα διαρκέσει από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

// Ύστερα από κατεπείγον αίτημα του Μητροπολιτικού Ναού Αίγινας σχετικά με την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των μεγάλων φθορών που απειλούν τον ιστορικό ναό, που υπήρξε το πρώτο βουλευτήριο της Ελεύθερης Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων αποφάσισε να αναλάβει όλο το κόστος των εργασιών αυτών, προκειμένου να διασωθεί το πολιτιστικό και θρησκευτικό αυτό μνημείο. Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, αναφερόμενος στο θέμα, σημείωσε: «Ο Μητροπολιτικός Ναός της Αίγινας είναι ένας χώρος ταυτισμένος με τη νεώτερη ελληνική ιστορία, αφού εκεί έγινε η ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια και των πρώτων βουλευτών και εκεί συνεδρίαζε η πρώτη ελληνική Βουλή. Συνεπώς, το διάβημα του πρωτοπρεσβύτερου Εμμανουήλ Γιαννούλη για τη διάσωση του πρώτου βουλευτηρίου της χώρας σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να μην κινητοποιήσει την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να διασωθεί ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία μας από τη φθορά του χρόνου».

// Πάνω από 1.000 άτομα έδωσαν την περασμένη Τετάρτη το βράδυ το παρών στην εκδήλωση του Ομίλου UNESCO Πειραιά και Νήσων με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το δημαρχείο Νίκαιας, όπου έγινε η εκδήλωση, ήταν κατάμεστο και ο πρόεδρος του ομίλου Γιάννης Μαρωνίτης στην ομιλία του καταχειροκροτήθηκε. Όπως τόνισε ο κ. Μαρωνίτης, η σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνει ο τόπος μάς υποχρεώνει να γίνουμε πιο αλτρουιστές και πιο αποτελεσματικοί. Γι’ αυτό, συνέχισε, ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων δημιούργησε ένα δίχτυ προστασίας για εκείνους που έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό παρέχεται στήριξη σε 150 άπορες οικογένειες με τη διανομή τροφίμων σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Κρίκος Ζωής». Επίσης διοργανώνονται σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης για να βρουν πιο εύκολα δουλειά οι άνεργοι. Τέλος, ανακοίνωσε ότι ο όμιλος θα δώσει δουλειά για 5 μήνες σε 474 άνεργους μέσω επιδοτούμενων από την ΕΕ προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης. Καταλήγοντας ο Γιάννης Μαρωνίτης τόνισε: «Αγαπητοί φίλοι, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και σίγουρα δεν μπορούμε να σώσουμε κανέναν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, δίνοντας έναν καθημερινό αγώνα, είναι να σας αποδεικνύουμε καθημερινά πως σας νοιαζόμαστε».

// Το είχαμε γράψει την περασμένη Κυριακή και το γκάλοπ που δημοσίευσε το περιοδικό «Επίκαιρα» την περασμένη Τετάρτη και έβγαλε τον Κουβέλη δεύτερο κόμμα το επιβεβαίωσε. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη «μετακομίσει» στη Δημοκρατική Αναγέννηση του Φώτη Κουβέλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο γραφείο του υποψήφιου βουλευτή της Β΄ Πειραιά του κόμματος Μιχάλη Νικητάκη όλη την εβδομάδα έκαναν… παρέλαση στελέχη και οπαδοί του τοπικού ΠΑΣΟΚ! Υπήρχαν βέβαια και παλιοί αριστεροί ή γνωστοί κεντρώοι, αλλά οι περισσότεροι, στη συντριπτική πλειονότητά τους θα λέγαμε, ήταν πρώην οπαδοί του ΠΑΣΟΚ! Όπως είπε και ο ίδιος ο Μ. Νικητάκης, «όσοι είμαστε εδώ προερχόμαστε από το ΠΑΣΟΚ των Αρχών και όχι το ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου. Αλλά και από την Αριστερά, το Κέντρο, τον χώρο της Οικολογίας, αλλά και από ευαίσθητες ομάδες του συντηρητικού χώρου. Είμαστε υπέρ της συνεργασίας των δυνάμεων που έχουν κοινές ή συγγενείς αρχές».

// Μια πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία πήρε ο δήμαρχος Πειραιά για να έλθει σε άμεση επαφή με τους μαθητές του Πειραιά. Συγκεκριμένα, την προσεχή Τρίτη η εκπομπή του δημοτικού ραδιοσταθμού Κανάλι 1-90,4 «Τα παράπονά σου στον δήμαρχο» δεν θα γίνει στο στούντιο του σταθμού, αλλά θα μεταδοθεί από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα έχουν συγκεντρωθεί μικροί μαθητές της πόλης οι οποίοι θα τον υποβάλουν σε μια πρωτότυπη ανάκριση και θα ανταλλάξουν μαζί του απόψεις για τον Πειραιά.


Σχολιάστε εδώ