Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

Την περασμένη Δευτέρα, ας πούμε, δέχτηκε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου για ενενήντα λεπτά τη βουλευτή Ντ. Μπακογιάννη. Όπου όχι μόνο της ανέλυσε τα σχέδιά του για τη σωτηρία της χώρας, άκουσε επιπλέον τις προτάσεις της για το πώς θα τα… καταφέρει καλύτερα. Φυσικά και δεν υιοθετώ την άποψη ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε τίποτα πιο σοβαρό να κάνει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Τείνω πιο πολύ να πιστέψω ότι η κ. Μπακογιάννη έχει πάρει… σοβαρά τον ρόλο της! Πάνω από 2,5%…

ΕΙΝΑΙ γεγονός ότι τη συμμετοχή του Κ. Χατζηδάκη (για πρώτη φορά) στην πρόσφατη συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με την «τρόικα» ορισμένοι στη ΝΔ την εξέλαβαν ως… φοβερή αναβάθμιση. Για κάποιους μάλιστα ήταν μια πρώτη επιβεβαίωση των («ευφάνταστων») σεναρίων ότι θα είναι ο… αυριανός υπουργός Οικονομικών. Σπεύδω να καθησυχάσω τους αγωνιούντες ότι τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει, καθώς, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και τις ενδείξεις, το χαρτοφυλάκιο (και τη διαχείριση…) της οικονομίας θα διατηρήσει ο ίδιος ο Σαμαράς. Με ένα-δυο αναπληρωτές να τον… βοηθάνε.

ΘΥΜΑΣΤΕ –προ ημερών– το «ντου» μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο που πραγματοποιούνταν ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων για το ζήτημα των μισθών; Πληροφορούμαι ότι στη διάρκεια του συγκεκριμένου «χάπενινγκ» εκτυλίχθηκαν σκηνές από αστυνομική ταινία. Οι άντρες ασφαλείας του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου, προκειμένου να τον… προφυλάξουν από τους «εισβολείς», τον φυγάδευσαν και τον έβαλαν σʼ ένα διπλανό δωμάτιο. Τα μέλη του ΠΑΜΕ άρχισαν να τον αναζητούν στα διάφορα γραφεία και, όταν εντόπισαν πού ακριβώς είχε «κρυφτεί», επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα, προκειμένου να τον αποδοκιμάσουν σε πιο… προσωπικό επίπεδο. Μάλιστα, ένας εξ αυτών πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα για να προσπαθήσει να σπάσει την κλειδαριά για να τον βγάλουν έξω και να του φωνάζουν «προδότη». Ευτυχώς την… κρίσιμη στιγμή επενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι και το επεισόδιο έληξε χωρίς «θύματα ή ζημίες»!

ΔΕΝ είχαν τέλος τα «επεισόδια» στο πρωτοφανές «αλαλούμ» που δημιουργήθηκε την περασμένη Τρίτη στη Βουλή, κατά τη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα η Τόνια Αντωνίου και ο Τσώνης ψήφισαν κατά σε ορισμένα άρθρα, ενώ η Κατερίνα Μπατζελή τα υπερψήφισε όλα. Οι βουλευτές Σερρών του ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν κατά το δοκούν, γεγονός που έκανε τους βουλευτές της ΝΔ να αποχωρήσουν από την αίθουσα και την ψηφοφορία. Από την άλλη, η Ολ. Κεφαλογιάννη ήταν προβληματισμένη για τη στάση που έπρεπε να κρατήσει στη διάταξη για τις δικηγορικές εταιρείες, αφού η δικηγόρος και «αντίπαλός» της στην Α΄ Αθηνών Ελ. Βόζενμπεργκ απείχε της ψηφοφορίας.

ΟΡΙΣΤΙΚΑ πλώρη για τη Β΄ Αθήνας έχει βάλει ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος, μετακομίζοντας από τη Φθιώτιδα, όπου επί πολλά χρόνια εκλεγόταν βουλευτής. Άλλος ένας πονοκέφαλος προστίθεται στους νεοδημοκράτες βαρόνους της Β΄.


Σχολιάστε εδώ