διάδρομοι και ψίθυροι

Για να λέμε τα πράγματα με ημερομηνίες, ο τραπεζικός κλάδος ουσιαστικά από τις 10 Γενάρη βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Με τις υπερβολές του, βέβαια, και με τα συν – πλην 20% που «γράφουν» κάποιες τραπεζικές μετοχές, αλλά πάντως με θετική επίδραση και στα υπόλοιπα χαρτιά του κλάδου. Πρέπει να εξαιρέσουμε τις μετοχές των Eurobank και Alpha Bank, που με αφορμή την έγκριση της συγχώνευσής τους «ζουν» ημέρες και αποδόσεις του… 1997-98 (με σωρευτικά κέρδη άνω του 80% σε ελάχιστες συνεδριάσεις και ενδιάμεσα «αδειάσματα»…). Πλην αυτών, τα χαρτιά που ξεχωρίζουν στον κλάδο είναι της Εθνικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Οι… ακραίες διακυμάνσεις των προηγούμενων ημερών, όπως ήταν φυσικό, άρχισαν να αλλάζουν επί το θετικότερο τη συμπεριφορά και αρκετών άλλων μετοχών, ιδίως εκείνων που ούτως ή άλλως συγκέντρωναν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Ενδεικτικό είναι πως στα «ανεβάσματα» του Γενικού Δείκτη πρωτοστάτησε και ο τίτλος με τη μεγαλύτερη στάθμιση σε αυτόν, δηλαδή η 3Ε. Κατά τα λοιπά, θετική ήταν η αντίδραση για τον ΟΠΑΠ, ακόμα και για τη ΔΕΗ, η οποία πάντως μετά την ανακοίνωση της Πέμπτης για τη συνεργασία με τον Όμιλο Κοπελούζου θα μας δώσει ειδήσεις και στο προσεχές μέλλον.

Εκτός τραπεζών και εκτός των συνηθισμένων πρωταγωνιστών της αγοράς, θετική κρίνεται η συνολική επίδοση των τελευταίων ημερών για τον τίτλο του Κέκροπα, της Έλαστρον και της Lavipharm.

Συνεχίζει τη σταθερότατη συμπεριφορά του και ο Όμιλος Βιοχάλκο.

Όπως πολύ εύγλωττα έγραψαν στα σχόλιά τους έγκριτοι χρηματιστηριακοί συντάκτες μεσοβδόμαδα, «διαθέσεις αφύπνισης» παρουσίασαν και τα λιμάνια, ήτοι ΟΛΠ και ΟΛΘ. Ίδωμεν για τη συνέχεια…

Τα πετρέλαια «έτρεχαν» έτσι κι αλλιώς και πριν. Μόνο που στο ενδιάμεσο ανακοινώθηκε και επισήμως η απόφαση της ΕΕ για επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο στο Ιράν. Από τον Ιούλιο μεν, αλλά. Ίδωμεν και εδώ…


Σχολιάστε εδώ