ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Το χρονοδιάγραμμα του Βρύζα προβλέπει την παραμονή του στην ηγεσία του «Δικεφάλου του Βορρά» έως το καλοκαίρι, ώστε να διασφαλιστούν η βιωσιμότητα της ομάδας και η αδειοδότησή της ώστε να συμμετάσχει στις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Έχει δοθεί, άλλωστε, συγκεκριμένο πλάνο στην ΟΥΕΦΑ, που προβλέπει τη διαχείριση των οικονομικών δεδομένων με στόχο τη μείωση των χρεών και την εξυγίανση της ΠΑΕ. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει τιμωρήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης με τριετή αναστολή και οποιαδήποτε παρέκκλιση από το πλάνο θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του ΠΑΟΚ όχι μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και στις εσωτερικές, καθώς οι κυρώσεις ακολουθούν κάθε σύλλογο και στη χώρα του.

Πάει σε ρήξη ο Βρύζας

Σε γενικές γραμμές, ο Βρύζας θα ακολουθήσει την πολιτική του Ζαγοράκη, αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις. Μία εξ αυτών ενδέχεται να οδηγήσει τον νέο πρόεδρο του ΠΑΟΚ σε σύγκρουση με κομμάτι των οργανωμένων οπαδών. Ο Βρύζας θέλει να δείξει πως ένας αποφασίζει, και αυτός είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Κάτι που είχε ξεκαθαρίσει και στην προηγούμενη θητεία του στην προεδρική καρέκλα της ομάδας. Οι συνδεσμίτες, πάντως, θα δώσουν πίστωση χρόνου στον Βρύζα: θα τον στηρίξουν έως το καλοκαίρι και θα περιμένουν τις κινήσεις του εκείνη την περίοδο για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Ερωτηματικό αποτελεί και η συμπεριφορά του Λάζλο Μπόλονι. Οι μυημένοι στα εσωτερικά του «Δικεφάλου» γνωρίζουν πως ο ρουμάνος τεχνικός και ο νέος πρόεδρος απλώς συμβίωναν. Η γνώμη του ενός για τον άλλον δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, ενώ το τελευταίο διάστημα ακούγονται αρκετές γκρίνιες για τον Μπόλονι παρά τις σημαντικές επιτυχίες της ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι σίγουρο, πάντως, ότι ο Βρύζας θα αποφύγει τις βιαστικές αποφάσεις, καθώς εκτός των άλλων ο νυν τεχνικός της ομάδας έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο, και στην Τούμπα λείπουν τα χρήματα για αποζημιώσεις.

Το ελληνικό ενδιαφέρον

Η παραίτηση του Ζαγοράκη είναι μια εξέλιξη που διευκολύνει τα σχέδια του έλληνα επιχειρηματία που ενδιαφέρεται να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, κυρίως επειδή λείπουν από τον πρόεδρο του ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή, οι εναλλακτικές επιλογές. Το οργανόγραμμα έχει φτιαχτεί και σε αυτό περιλαμβάνεται και ο Ζήσης Βρύζας. Ακόμα και στη θέση του προέδρου, παρά την επιθυμία του υποψήφιου επενδυτή να βγει ο ίδιος μπροστά. Σε περίπτωση αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΠΑΟΚ θα ανοίξει ο δρόμος για να ανηφορίσει στην Τούμπα ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος απολαμβάνει την εκτίμηση και του Βρύζα και του υποψήφιου επενδυτή. Αν και για τον νυν προπονητή του Ατρόμητου εκφράζονται ενστάσεις από τους οπαδούς, οι οποίοι του χρεώνουν προκλητική συμπεριφορά στο πρόσφατο ματς κυπέλλου.

Ψάχνει μεταγραφή

Σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το κλίμα, ο Βρύζας σκέφτεται σοβαρά να πραγματοποιήσει μία μεταγραφή. Το όνομα του Λεάλ από τον Εργοτέλη βρίσκεται σε περίοπτη θέση, ενώ ο νέος πρόεδρος είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και για τον Ελ Χατζί Ντιουφ της Νονκάστερ. Ο Σενεγαλέζος, πάντως, θεωρείται αουτσάιντερ κυρίως λόγω του προβληματικού χαρακτήρα του, που δημιουργεί αρνητικές σκέψεις στην Τούμπα παρά την αδιαμφισβήτητη ποδοσφαιρική αξία του.


Σχολιάστε εδώ