Άμεση σύγκληση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Η ομάδα Τρίμη, μαζί με τους εκπροσώπους της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ, αρνούνται ωστόσο συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες να γίνει διεξοδική συζήτηση για τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας του άρθρου 99, και αφορούν τον Τ/Σ ΑΛΤΕΡ, την Ελευθεροτυπία και άλλα ΜΜΕ που βρίσκονται στον «προθάλαμο» μιας ανάλογης διαδικασίας, ώστε με ψυχραιμία και διάλογο να αντιμετωπισθούν οι εξελίξεις.

Αντίθετα οι συγκεκριμένες πολιτικοσυνδικαλιστικές εκφράσεις του δημοσιογραφικού κλάδου, που έχουν αυτήν την περίοδο τη συγκυριακή πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προσπαθούν τη Δευτέρα να οδηγήσουν τους δημοσιογράφους να ψηφίσουν σε κάλπη προτάσεις για απεργίες διαρκείας.

Την ίδια ώρα σε παραδοσιακά συγκροτήματα (ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ κ.λπ.) οι εργαζόμενοι πιέζονται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, στην ΕΡΤ προωθούνται διαδικασίες απολύσεων ακόμη και μόνιμου προσωπικού και ακολουθούν νέες περικοπές συντάξεων.

Στα ΔΣ των εργαζομένων στα ΜΜΕ έχει κατατεθεί ωστόσο πρόταση για πολιτική συμφωνία από όλες τις πλευρές μεταξύ εργαζομένων, εργοδοτών και πολιτικών φορέων, την οποία όμως δεν υιοθετεί μέχρι στιγμής η πλειοψηφία.


Σχολιάστε εδώ