άλλες τυπολογίες

kkk Δεν θα γίνει καμία αλλαγή στην ηγεσία της κρατικής τηλεόρασης δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός ΜΜΕ Παντελής Καψής στον τομεάρχη ΜΜΕ της ΝΔ Σίμο Κεδίκογλου. Οι δυο τους είχαν συνάντηση στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, στην οποία τέθηκε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να αλλάξει το ΔΣ της κρατικής τηλεόρασης, και ειδικότερα να γίνουν αλλαγές στον τομέα των ειδήσεων. Κατά πληροφορίες, ο Π. Καψής απέρριψε τις όποιες προτάσεις για αλλαγές στο Ραδιομέγαρο, λέγοντας μάλιστα πως δεν θα καλυφθεί ούτε καν η κενή θέση του προέδρου της ΕΡΤ.

kkk Αλλαγή… φρουράς στα «Επίκαιρα», το βδομαδιάτικο περιοδικό, που τους τελευταίους μήνες καλπάζει κυκλοφοριακά και με τις αποκαλύψεις του. Για λόγους καθαρά προσωπικούς και κάθε άλλο παρά πολιτικούς απομακρύνθηκε ο διευθυντής Σπύρος Τρίψας, όπως μας είπε ο εκδότης του περιοδικού Ηλίας Λιβάνης, και πρόσθεσε ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια τα περί αλλαγής γραμμής που γράφτηκαν σε διάφορα μπλογκ. Η επιλογή του νέου διευθυντή θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Εκτός του Σπύρου Τρίψα, απολύθηκαν γύρω στους 12 συνεργάτες-αρθρογράφους.

kkk Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα είναι σε λειτουργία το μπλογκ-σάιτ του Νίκου Χατζηνικολάου, στη διεύθυνση www.enikos.gr.

kkk Επιμένουν οι εκδότες, απαιτεί η «τρόικα»! Την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών για τις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο ζητάει η «τρόικα» στο Μνημόνιο 2.

kkk Συνεργασία Αττικών Εκδόσεων – «Θέματος». Το περιοδικό «Casaviva», που κυκλοφορούσε με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», περνάει στον έλεγχο του «Θέματος» και θα κυκλοφορεί κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα.

kkk Για χρέη ύψους 741.796 ευρώ συνελήφθη ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Sportime» Κώστας Κυριακόπουλος. Εκτός από τα χρέη του προς το Δημόσιο, επιπλέον σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί επιταγών, με ποινή φυλάκισης 7 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ.

kkk Αναβλήθηκε για τις 14 Μαΐου 2012 η δίκη του Σεραφείμ Φυντανίδη, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της περασμένης Τρίτης για οφειλές προς το Δημόσιο από μη καταβολή ΦΠΑ της τάξεως των 135.000 ευρώ. Ο δημοσιογράφος απέδειξε πως έχει προχωρήσει ήδη σε ρύθμιση του ποσού των χρεών, καταβάλλοντας 15.000 ευρώ τη μέρα που συνελήφθη. Ο δικηγόρος του Α. Κούγιας ισχυρίστηκε πως την ίδια μέρα του έγινε πρόταση να αναλάβει την προεδρία της ΕΡΤ.

kkk Διακόπηκε για τις 30 Ιανουαρίου η δίκη του Μ. Ανδρουλιδάκη για την υπόθεση του «Sportime». Ο εκδότης κατηγορείται για υπεξαίρεση 24 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Maxline.

kkk Άμεσος κίνδυνος διακοπής της μετάδοσης του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών. Στην περίπτωση που επιβληθεί πρόστιμο στη Nova από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν θα μπορεί να εκτελεστεί το τμήμα της μεταξύ τους σύμβασης για τη δωρεάν διανομή του σήματος.

****

• Το ποσόν των 200.000 ευρώ θα δώσει η ΕΡΤ για τη διεθνή συμπαραγωγή του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι».

• Έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου έχει αναστείλει η ΠΟΣΠΕΡΤ τις απεργιακές της κινητοποιήσεις. Από την Τετάρτη θα ξεκινήσει και πάλι απεργίες αν δεν έχουν λυθεί τα «θέματα ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των εργαζομένων και για τη λειτουργία της ΕΡΤ».

• Για τις 24 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη για τη δορυφορική ΕΡΤ. Κατηγορούμενοι είναι οι Νίκος Κούρτης, Ειρήνη Νικολοπούλου, Κώστας Παρράς, Γιάννης Κορωναίος και Κωνσταντίνα Οικονομίδου.

• Ύστερα από πέντε μήνες η κυβέρνηση όρισε νέο αντιπρόεδρο στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αρμόδιο για τον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Στη θέση του Ευάγγελου Συρίγου, ο οποίος παραιτήθηκε στις 23 Αυγούστου, διορίστηκε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Δεληκωστόπουλος, με σημαντικές σπουδές στο εξωτερικό και πολλές δυνατότητες και με έρευνα στο δίκαιο του ανταγωνισμού και στο δίκαιο των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, καθώς και στο οικονομικό και ευρωπαϊκό δίκαιο.

***

Διόρθωση: Εκ παραδρομής αναφέρθηκε στο προηγούμενο φύλλο του «Π» στις «Τυπολογίες» πως ο Χρήστος Παπαπολύζος διετέλεσε πρόεδρος της ΕΔΕΕ.

***

Συνεργασία της DPG Digital Media με τη Yahoo. Η ειδησεογραφία από τα σάιτ Newsbomb.gr, Gossip-tv.gr, Queen.gr και Astrology.gr, του Ομίλου DPG, εντάσσεται στο περιεχόμενο της Yahoo.

***


Σχολιάστε εδώ