200 απολύσεις στο ΜEGA ζητά ο Μπόμπολας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, διακόσιες απολύσεις ζήτησε από τη διοίκηση του καναλιού ο μέτοχός του Γιώργος Μπόμπολας, για να μην κινδυνέψει η βιωσιμότητα του σταθμού. Η έλλειψη ρευστότητας είναι μεγάλη και αν δεν βάλουν από την τσέπη τους από 5 εκατομμύρια ευρώ ο κάθε μέτοχος, δηλαδή γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ, τότε το κανάλι δεν θα μπορέσει να πληρώσει μισθούς και παραγωγές.

Οι φήμες θέλουν για το αίτημα Μπόμπολα να υπήρξε ήδη η πρώτη αντίδραση από το διευθυντή Ειδήσεων Χρήστο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι είναι αδύνατον να ικανοποιηθεί στο ακέραιο το αίτημα του μεγαλομετόχου. Γι’ αυτό και κατέθεσε αντιπρόταση για λιγότερες απολύσεις, ώστε το δελτίο ειδήσεων και οι ενημερωτικές εβδομαδιαίες εκπομπές να συνεχίζουν να ενημερώνουν σωστά τον πολίτη.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η μη εισροή χρημάτων στο κανάλι έχει φτάσει τη διοίκηση σε σημείο να μην έχει λεφτά για να πληρώσει τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς επιτυχημένων σειρών που κάνουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης όπως στις σειρές «Κλινική περίπτωση», «Πίσω στο σπίτι», «Με λένε Βαγγέλη» και «Βασιλιάδες».

Αλλά και η διαφήμιση είναι κάτι που πονάει το κανάλι! Δόνηση πολλών Ρίχτερ προκαλεί το «κανόνι» της Αshley and Holmes του Μάκη Σεριάτου, η οποία συμπληρώνει την πρώτη 4άδα των διαφημιστικών που βάζουν λουκέτο μετά τη LeoΒurnett, τη Mass και την Upset. To «κανόνι» των διαφημιστικών το πληρώνουν για τα καλά τα κανάλια και ιδιαίτερα το MEGA.

Οι ανοιχτοί λογαριασμοί αγγίζουν το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ εν είδει ακάλυπτων επιταγών, τα οποία επιμερίζονται ως εξής: περί τα 3,7 εκατ. ευρώ στο MEGA, 2,5 εκατ. ευρώ στον ΑΝΤ-1, 1,2 εκατ. ευρώ στον ΣΚΑΪ, 1 εκατ. στο ΔΟΛ, 600.000 ευρώ στον Πήγασο και σε άλλες εφημερίδες.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η απώλεια από τις διαφημιστικές που έχουν βαρέσει κανόνι υπολογίζεται μόνο για τον ΑΝΤ-1 και το MΕGΑ στα 14 εκατομμύρια ευρώ. Με λίγα λόγια, μεγάλος… κόλαφος!


Σχολιάστε εδώ