ψιλά γράμματα

*** Ο πόλεμος των εκδοτών συνεχίζεται. Λίαν συντόμως θα επεκταθεί σε πρακτορεία και πιεστήρια.
*** Αν οι κλειδοκράτορες των media ήθελαν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους, το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουν είναι η εκπαραθύρωση όλων εκείνων που επί χρόνια δεν τους έλεγαν «όχι». Και έφτασαν τα «μαγαζιά» τους σε αυτό το χάλι.
*** Οι διαφημιστικές σκάνε η μία μετά την άλλη, αλλά οι ιδιοκτήτες τους είναι ήδη αλλού, στην Ελβετία, με ακριβά σπίτια, και παίζουν ξανά στο παιχνίδι μέσω εταιρειών που ελέγχουν με συγγενικά πρόσωπα.
*** Αυτοί που κουνάνε το δάκτυλο και μας λένε πως πρέπει να πάμε στην ουρά των προγραμμάτων ανεργίας ξεχνούν πως απουσίαζαν όλα αυτά τα χρόνια, όταν π.χ. οι επιχειρηματίες των Μέσων έπαιρναν τα λεφτά του κόσμου από το χρηματιστήριο και τα έκαναν… αέρα! Διάβαζαν την εποχή που γινόταν το πάρτι με τις επιστροφές, όταν οι δημοσιογράφοι έπαιρναν τη μία μετά την άλλη δουλειές από το Δημόσιο. Δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα όταν δίπλα τους η Siemens μοίραζε δώρα (σε συγγενείς και φίλους). Δεν προλάβαιναν να πουν τίποτα πριν από επτά χρόνια όταν αυξανόταν το ανταποδοτικό, ίσως γιατί είχαν τοποθετηθεί στο Αρχείο της χώρας.
*** Τότε βέβαια ήταν ευγενική αποστολή να εργάζεται κάποιος με υπέρογκες αμοιβές για λογαριασμό του Δημοσίου. Και τώρα ζητούν την κατάργησή του. Από κοντά και οι ανησυχούντες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Σιώπησαν αρκετά όταν το καλοκαίρι προωθούνταν η συρρίκνωση της εταιρείας και τώρα που τα περισσότερα κερδήθηκαν βγαίνουν και μιλάνε. Και το θράσος είναι πως μεταξύ των προσώπων περιλαμβάνονται και αυτοί που επί εκσυγχρονισμού μιλούσαν για Δημοκρατία και μας έστελναν αγωγές.
*** Ακόμη να μάθουμε ποιοι δημοσιογράφοι εργάζονται για ποιες τράπεζες. Δεν μας εκπλήσσει…


Σχολιάστε εδώ