«Τουρίστας» στην Ιθάκη ο δήμαρχος

Την εφαρμογή του νόμου για τους δημάρχους που παρανομούν «ξεχνώντας» να εμφανιστούν στους δήμους τους, όπως ο δήμαρχος Ιθάκης Ιωάννης Κασσιανός, ζητά με έγγραφό του προς τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Τάσο Αποστολόπουλο ο τέως δήμαρχος Ιθάκης Σπύρος Αρσένης.

Στην έγγραφη καταγγελία-αναφορά του, που την κοινοποιεί προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο Σπ. Αρσένης αναφέρει ότι ο δήμαρχος Ιθάκης Ι. Κασσιανός απουσίασε κατά το 2011 πάνω από 120 μέρες, ενώ… πρόλαβε να κάνει 12 απουσίες και το 2012! Συγκεκριμένα ο κ. Αρσένης υπογραμμίζει:

«Με βάση τον νόμο 3852/2010, άρθρο 61 παρ. 5, “Δεν επιτρέπεται ο δήμαρχος να απουσιάζει περισσότερο από τριάντα ημέρες συνολικά κάθε χρόνο χωρίς άδεια του δημοτικού συμβουλίου”, δεν ζήτησε σ’ όλο αυτό το διάστημα (από 1-1-2011 έως σήμερα) έγκριση των διακεκομμένων (από συνεδρίαση σε συνεδρίαση του ΔΣ) απουσιών του ούτε για μία ημέρα. Ακόμη στην κοινωνία του νησιού μας, που είναι ενιαίος δήμος, θεωρείται απαράδεκτη η απόφασή του να μη δέχεται τους δημότες του προγραμματισμένα ούτε μία ώρα την εβδομάδα! Το γραφείο του είναι εκτός δημαρχείου, που το επισκέπτεται σπάνια, κι αυτό γίνεται για να μη γίνονται αντιληπτές οι συχνές απουσίες του εκτός Ιθάκης. Επίσης οι απουσίες του δεν καταγράφονται σε επίσημο βιβλίο του δήμου ούτε και στο βιβλίο αποφάσεων του δημάρχου κι αυτά όχι τυχαία».


Σχολιάστε εδώ