ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Ο νυν πρόεδρος της «Ένωσης» θέλησε να κερδίσει χρόνο και παράλληλα να περιορίσει τον κίνδυνο από μια σύγκρουση με τους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι απαίτησαν την παραίτησή του τόσο με τα πανό στο γήπεδο όσο και με γραπτή ανακοίνωση. Χάρη στην ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Δημήτρη Χατζηχρήστο, ο Αδαμίδης έριξε το μπαλάκι στον αρχηγό των οργανωμένων οπαδών, με την ελπίδα να περιορίσει έτσι τις αντιδράσεις των απλήρωτων παικτών και να παραμείνει στη θέση του όσο διαρκούν οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση νέας διοίκησης.

Το άδειασμα από τον Παππά

Ο Αδαμίδης βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και από τη συνέντευξη του Πέτρου Παππά, του μεγαλομετόχου που τον διόρισε πρόεδρο της ΑΕΚ. Ο Παππάς ισχυρίστηκε ότι έχει πληρώσει τα χρήματα για τις αμοιβές των ποδοσφαιριστών μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, αλλά για όσους γνωρίζουν με ακρίβεια τι συμβαίνει στην «Ένωση», η αποκάλυψη του επιχειρηματία έμοιαζε με κεραυνό εν αιθρία. Υπάρχουν παίκτες του «Δικεφάλου» που παραμένουν απλήρωτοι επί δεκάμηνο. Οι παίκτες, πάντως, ξεσηκώθηκαν και αρκετοί εξέφρασαν την επιθυμία να αποχωρήσουν. Ο Γκέντσογλου έφυγε ήδη για την Ιταλία, Λεονάρντο και Μάκος συζητούν προτάσεις από Ισπανία, καμπιονάτο και Γερμανία, ενώ στην τελευταία φέρονται να κατευθύνονται και οι Μανωλάς, Καράμπελας.

Καραδοκούν στη γωνία

Τάσεις φυγής, που συνδέονται και με την έλλειψη υποψήφιων επενδυτών, καθώς όλες οι επαφές του Αδαμίδη έπεσαν στο κενό και έτσι επιβεβαιώθηκαν εκείνοι που υποστήριζαν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ κέρδιζε χρόνο. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι επενδυτές υπάρχουν. Και όχι ένας, αλλά δύο. Πρόκειται για έλληνες επιχειρηματίες που νοιάζονται για το μέλλον της ΑΕΚ, αλλά αντιλαμβάνονται πως με τα χρέη της ΠΑΕ και δίχως ιδιόκτητο γήπεδο κάθε επένδυση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Έτσι, περιμένουν στη γωνία και εξετάζουν την προοπτική εμπλοκής τους όταν οδηγηθεί η «Ένωση» στο Πρωτοδικείο για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Παράλληλα, όμως, εξετάζουν με τους δικηγόρους τους τις παραμέτρους απόκτησης καθαρού ΑΦΜ. Γι’ αυτό προέκυψε το φλερτ με την Καλλιθέα. Αρχικά, πολλοί νόμιζαν ότι η επαφή έγινε από παράγοντες του «Δικεφάλου», αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Επίδοξοι επενδυτές εξετάζουν τις παραμέτρους που μπορούν να υπάρξουν από την ενσωμάτωση στην ΑΕΚ μιας άλλης ομάδας χωρίς χρέη. Αν και με βάση τη νομοθεσία τέτοιο εγχείρημα μοιάζει αβέβαιο. Όπως, όμως, λένε στα Σπάτα, «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται».


Σχολιάστε εδώ