Τεράστια πολιτική απάτη ο «Καλλικράτης»

Αν και κάποιοι δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και μέχρι πρότινος ξιφουλκούσαν κατά του «Καλλικράτη» παρέμειναν σιωπηλοί, το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καλογερόπουλος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και με μια ομιλία-καταπέλτη έδωσε σε όλους να καταλάβουν τη ζημιά που έχει κάνει ο νέος θεσμός στην Αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο τ. δήμαρχος Αιγάλεω, «ο Καλλικράτης απορύθμισε την ΤΑ και αποδείχθηκε μια τεράστια πολιτική απάτη, αφού ενώ οι εμπνευστές του γνώριζαν τα οικονομικά δεδομένα του κράτους, προσπάθησαν με απατηλές υποσχέσεις να ελέγξουν πολιτικά και να ποδηγετήσουν τις τοπικές κοινωνίες, δημιουργώντας εκλογικές περιφέρειες με έναν εκλογικό νόμο που είχαν στο συρτάρι και δεν υλοποιήθηκε».

«Ένα χρόνο μετά», συνέχισε ο Δημ. Καλογερόπουλος «οι δήμοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις, καθώς οι συνενώσεις έγιναν με τρόπο βιαστικό και υστερόβουλο, δεν προωθούνται αναπτυξιακές δράσεις, οι εργαζόμενοι ζουν με την ανασφάλεια της εφεδρείας και της μείωσης των αποδοχών τους και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες έχουν μειωθεί δραστικά, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι με τη σειρά τους να μην εξυπηρετούνται και να απογοητεύονται».

Μίλησαν επίσης ο δήμαρχος Κηφισιάς – Ερυθραίας Νίκος Χιωτάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ Ν. Σαράντης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, που κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά και απογοήτευσε, γιατί πολλοί δήμαρχοι περίμεναν να αναδείξει τα προβλήματα που τους έχει προκαλέσει ο «Καλλικράτης», καθώς και η Φώφη Γεννηματά, η ομιλία της οποίας μάλλον τρομοκράτησε παρά καθησύχασε το ακροατήριο. Και αυτό γιατί, ενώ δεν ανέφερε τίποτα για επενδυτικά σχέδια και για άλλες… μεγάλες προσδοκίες που έλεγε ότι θα εξήγγειλε για την ΤΑ, το μόνο που βρήκε να πει ήταν πως θα κάνει τροποποιήσεις στον «Καλλικράτη» μέσω ενός νέου Μνημονίου! Δεν έφταναν δηλαδή τα όσα δεινά υφίσταται η ΤΑ αλλά σκέφτεται να της προσθέσει και άλλα!

Έπειτα από αυτά εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας σε τι κλίμα συνεχίσθηκε η Γενική Συνέλευση και πόσο προβληματισμένοι έφυγαν από αυτήν οι δήμαρχοι.


Σχολιάστε εδώ