στα ενδότερα των ομάδων

=Σημάδια τίτλου βλέπουν κάθε εβδομάδα στον Παναθηναϊκό και αρχίζουν να πιστεύουν ότι η λήξη της σεζόν θα τους βρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, κόντρα σε κάθε προγνωστικό. Σε κάθε αγώνα καταφέρνουν και σώζουν την παρτίδα στα τελευταία λεπτά και έτσι η αυτοπεποίθησή τους βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο.
=Ακόμα και όταν στραβώνει ένας αγώνας, οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχουν την πίστη ότι αργά ή γρήγορα θα πετύχουν το γκολ της νίκης ή έστω της ισοπαλίας. Και στην περίπτωση του Αγρινίου, ο βαθμός κόντρα στον Παναιτωλικό μοιάζει με τρίποντο, όπως εξελίχθηκε το ματς.
=Στο περιβάλλον του Κατσουράνη υποστηρίζουν ότι η φετινή πορεία τοY «τριφυλλιού» θυμίζει εκείνη της
ΑΕΚ τη σεζόν 2004 – 2005. Μόνο που τότε η Ένωση έφτασε στην πηγή, αλλά νερό απέτυχε να πιει, καθώς την κρίσιμη ώρα, στο ματς με τον Ιωνικό, οι παίκτες της άδειασαν τον κουβά.
=Στην Παιανία υποστηρίζουν ότι έχουν την εμπειρία να αποφύγουν τα λάθη που έκαναν τότε οι «κιτρινόμαυροι». Εδώ που τα λέμε, και μόνο η πείρα που απέκτησε σε αυτήν την επταετία ο Κατσουράνης ενισχύει σημαντικά την επιχειρηματολογία των «πρασίνων».
=Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Παναθηναϊκού τη δεδομένη χρονική περίοδο μοιάζει να είναι ο ίδιος ο εαυτός του. Οι παίκτες πιστεύουν στις δυνατότητές τους, αλλά παράλληλα βγάζουν και τον φόβο ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί ένας διαιτητής και θα τους φρενάρει απότομα.
=Οι νίκες που παίρνουν οι «πράσινοι», ωστόσο, αυξάνουν την ένταση στον Ολυμπιακό. Κυρίως προκαλούν τον εκνευρισμό του Βαγγέλη Μαρινάκη, του οποίου την
έκρηξη περιμένουν πολλοί στο επόμενο στραβοπάτημα των
«ερυθρολεύκων».
=Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διακινδυνεύουν πολλά σε αυτήν την αγωνιστική. Οι μεν «πράσινοι» υποδέχονται τον επικίνδυνο Ατρόμητο, ο οποίος παραδοσιακά τους δυσκολεύει στο ΟΑΚΑ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν στα Πηγάδια για τον αγώνα με τη φορμαρισμένη Ξάνθη.
=Υπάρχει, δηλαδή, το ενδεχόμενο να δούμε απόψε μια πλήρη ανατροπή των δεδομένων και τη διαμόρφωση νέας τάξης πραγμάτων. Οι δύο ομάδες, άλλωστε, έχουν ελάχιστα περιθώρια για απώλειες, καθώς κάθε χαμένος βαθμός μπορεί να τους κοστίσει ακριβά.
=Ειδικά στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα κληθεί στην πορεία να δώσει και δύο καθοριστικά ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Εκεί που ενδεχομένως να κληθεί να παίξει τα ρέστα του για τον τίτλο και, μάλιστα, εν μέσω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.
=Στον Παναθηναϊκό, πάντως, προκαλεί εντύπωση ότι γεννούν και τα κοκόρια του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Τραυματίζεται ο Μπουμσόνγκ και φεύγει ο Καντέ για το Κόπα Άφρικα, αλλά το κατ’ ανάγκην δίδυμο Κατσουράνη – Μπίαρσμιρ όχι μόνο κάλυψε το κενό, αλλά κράτησε και το μηδέν στην άμυνα για τέσσερα σερί παιχνίδια.
=Στην επιτυχία, βέβαια, έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο Ορέστης Καρνέζης. Ο 27χρονος τερματοφύλακας, μάλιστα, απειλεί ευθέως τον Στέφανο Καπίνο για μια θέση στην αποστολή της Εθνικής στο Euro 2012, αν και μέχρι πριν από 20 μέρες ο 17χρονος πορτιέρο εμφανιζόταν σίγουρος για τις τελικές επιλογές του Φερνάντο Σάντος.
=Ο Καρνέζης άρπαξε την ευκαιρία του Φερέιρα και έτσι ο Καπίνο κινδυνεύει να στερηθεί το όνειρο της καθιέρωσης σε Παναθηναϊκό και
Εθνική. Εκτός των άλλων, ο Καρνέζης απολαμβάνει και τη στήριξη των συμπαικτών του, που κατά καιρούς εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τη συμπεριφορά του Καπίνο.
=Προβληματισμοί εκφράζονται και στον Πειραιά για κάποιες από τις επιλογές του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Νταβίντ Φουστέρ αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης και άσκησης κριτικής στον ισπανό προπονητή, για την επιμονή του να τον χρησιμοποιεί σε διάφορες θέσεις απλώς και μόνο για να τον βολεύει στην εντεκάδα, είτε βρίσκεται σε καλή κατάσταση ο παίκτης είτε όχι.
=Με τον Φουστέρ, βέβαια, θα ασχοληθούν αργότερα οι «ερυθρόλευκοι». Προσωρινά έχουν μπελάδες με άλλα όνομα και συγκεκριμένα με τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Ράφικ Τζιμπούρ.
=Ο Έλληνας κινείται από την αρχή της σεζόν στα ρηχά νερά και, αν εξαιρέσει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, δεν μπορεί κάποιος να βρει άλλη καλή εμφάνιση του «Τόρο». Όσο για τον Αλγερινό, τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι αναφορές στην πρόταση από τη Φενέρ και τη διαφαινόμενη επιθυμία του να μετακομίσει στην Τουρκία.
=Αν αληθεύουν τα νούμερα, η προσφορά των Τούρκων είναι υπερδιπλάσια από τις ετήσιες αποδοχές που έχει ο Τζιμπούρ στον Ολυμπιακό. Από το 1 εκατ. τον χρόνο, η αμοιβή του μπορεί να εκτοξευθεί στα 2,5 εκατ. ευρώ και είναι φυσιολογικό να ρίχνει ο Αλγερινός ματιές στην Κωνσταντινούπολη.
=Το πρόβλημα είναι ότι η Φενέρ προσφέρει ελάχιστα χρήματα στον Ολυμπιακό. Έτσι, ο Μαρινάκης ούτε που το σκέφτεται, αν και στην περίπτωση που είχε εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός τον τίτλο ή αποκτούσε μια διαφορά 3-4 πόντων από τον Παναθηναϊκό, ενδεχομένως να συζητούσε και τα 3 εκατ. ευρώ που δίνουν οι Τούρκοι.
=Μια άλλη προσφορά από την Κωνσταντινούπολη, της Γαλατά για τον Άλμπερτ Ριέρα, άρχισε να σχολιάζεται από τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων», που περιμένουν από τον πρόεδρο της ομάδας τους να κάνει πράξη την υπόσχεσή του για απόκτηση ενός μεγάλου ονόματος ως απάντηση στην παραχώρηση του Ισπανού. Το είχε πει τον Σεπτέμβριο, όταν δεσμεύτηκε πως τα λεφτά της Γαλατά θα δίνονταν τον Γενάρη για την αγορά ενός πολύ καλού ποδοσφαιριστή.
=Άρχισαν οι γκρίνιες στο Αγρίνιο για την απόδοση του Παναιτωλικού στα τελευταία ματς. Η κίνηση του Φώτη Κωστούλα να επιβάλει πρόστιμο ήταν η πρώτη αντίδραση από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, που είναι από τις πλέον συνεπείς στις υποχρεώσεις της απέναντι στους παίκτες.
=Έχει, λοιπόν, απαιτήσεις ο Κωστούλας, αλλά βλέπει τον Παναιτωλικό να χάνει έδαφος στην κούρσα της παραμονής και κυρίως να δείχνει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα φυσικής κατάστασης και έλλειμμα ψυχολογίας. Για την απουσία δυνάμεων τα βέλη στρέφονται στον Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος δίνει εξετάσεις από δω και πέρα.
=Ερώτημα αποτελούν ο Χαριστέας, ο Καμαρά και ο Θεοδωρίδης, τα τρία πιο ακριβά συμβόλαια του Παναιτωλικού, αλλά με περιορισμένη προσφορά το τελευταίο δίμηνο. Ο Κωστούλας βάρεσε καμπανάκι με το πρόστιμο, αλλά αν δεν συνέλθει η ομάδα του, τότε μπορεί να προχωρήσει ακόμα και σε μειώσεις συμβολαίων.


Σχολιάστε εδώ