Πρώτη πράξη μαζικών απολύσεων στην ΕΡΤ
Τόσο η διοίκηση της ΕΡΤ όσο και οι συνδικαλιστικές ενώσεις αλλά και οι ίδιοι οι απολυμένοι συμβασιούχοι το μόνο απτό που είχαν στα χέρια τους πριν εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο ήταν η υπόσχεση του υπουργού Επικρατείας Π. Καψή πως θα ανανεωθούν οι συμβάσεις για 63 από τους 169 συμβασιούχους δημοσιογράφους για έναν ακόμη χρόνο. Το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό μένει μετέωρο και προς απάντηση από την περίφημη Κοινή Υπουργική Απόφαση τεσσάρων συναρμόδιων υπουργών. Από την πλευρά της ΠΟΕΣΥ ήδη υπήρξε διαμαρτυρία για την ανεξήγητη καθυστέρηση στην υπογραφή της ΚΥΑ.
Μόνο ο Δ. Ρέππας έχει υπογράψει, ενώ οι Θ. Πάγκαλος, Ευ. Βενιζέλος και Π. Καψής φέρονται να μην έχουν βάλει την υπογραφή τους. Εκφράζονται φόβοι ότι το θέμα της ΚΥΑ θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την προκήρυξη εκλογών, για ευνόητους λόγους…
Δεύτερο μείζον θέμα που απασχολεί δημοσιογράφους και συνδικαλιστικά στελέχη είναι το ποιοι από τους 169 δημοσιογράφους θα κληθούν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση έτους. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που φοβούνται πως θα γίνει πολιτικό παζάρι για τα ονόματα των δημοσιογράφων. Με δεδομένο ότι στους 169 απολυμένους συμβασιούχους της ΕΡΤ περιλαμβάνονται όλες οι ειδικότητες, από παρουσιαστές εκπομπών μέχρι παραγωγοί ραδιοφώνου, θολώνει ακόμη περισσότερο το τοπίο.
Η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, πάντως, έχει αποφασίσει ποια θα είναι τα κριτήρια για την ανανέωση των συμβάσεων.
Εκτός από τα ήδη γνωστά της μονοθεσίας, της οικογενειακής κατάστασης, των σπουδών, της προϋπηρεσίας και των ΑμεΑ, μπήκαν και άλλα δύο: της επένδυσης της ΕΡΤ σε πρόσωπα και της εισήγησης των γενικών διευθυντών.