Προσωρινή παύση 4 μηνών επεβλήθη στην Κατ. Πελέκη

Η υπόθεση των ευθυνών της κυρίας Κατερίνας Πελέκη ξεκίνησε από δημοσιεύματα του «ΠΑΡΟΝ» που επεσήμαιναν τις παραβάσεις που έχουν γίνει με τα συμβόλαια αυτά. Παρενέβη ο Εισαγγελέας και η κ. Πελέκη παραπέμφθηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Κατά την εκδίκαση, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η βαρύτητα των αδικημάτων που διαπράχθηκαν επισύρει μεγαλύτερες ποινές από το όριο που επιτρέπει ο νόμος στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, γιʼ αυτό και παραπέμφθηκε η κυρία Πελέκη στο Πενταμελές Εφετείο, ως Πειθαρχικό Δικαστήριο Συμβολαιογράφων, όπου προβλέπεται ποινή μέχρι και οριστικής παύσης.

Μάλιστα στο παραπεμπτικό σημειώνονται τα εξής ως προς την πράξη για την οποία κατηγορείτο η κ. Πελέκη: «Επιβολή πειθαρχικής ποινής οριστικής παύσεως ή όχι κατά τα διαλαμβανόμενα στη με αριθμό 12/2008 πειθαρχική αγωγή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μετά τη με αριθμό 3/2009 απόφαση του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου Αθηνών».

Στη δίκη, που έγινε στις 29 Μαρτίου 2011, όπου πρόεδρος του Α΄ Πενταμελούς Εφετών ήταν η πρόεδρος Εφετών Μαρία Βαρελά και μέλη οι Εφέτες, Εριέττα Χαλεβίδου, Ναυσικά Φράγκου, Γεώργιος Τρυφωνίδης και Κυριάκος Φώσκολος και Εισαγγελέας ο Εμμανουήλ Ρασιδάκης, Εισαγγελέας Εφετών, το «διά ταύτα» ήταν:

«Επειδή, κατά το άρθρο 48 Ν. 2830 /2000, το δικαστήριο λαμβάνει υπόψη τη βαρύτητα των αδικημάτων και τις συνέπειες τις οποίες αυτό είχε, καθώς και τον αντίκτυπό τους στην άψογη άσκηση των έργων της συμβολαιογράφου και του γοήτρου του σώματος, τον άνω βαθμό υπαιτιότητας της διωκόμενης, τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκαν τα αδικήματα και γενικά από τις συνθήκες που επικρατούν, την πείρα της διωκόμενης συμβολαιογράφου. Έχοντας όλα αυτά υπόψη το δικαστήριο, καθώς και ότι αυτή δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά άλλη φορά μέχρι σήμερα, κρίνει ότι πρέπει να επιβληθεί στην εγκαλουμένη η αναφερόμενη στο διατακτικό πειθαρχική ποινή». Ο Εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στην κ. Πελέκη η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των τριών μηνών για την πρώτη πράξη και δύο μηνών για τη δεύτερη. Τελικά, το δικαστήριο αποδέχθηκε την πρόταση του Εισαγγελέα και επέβαλε συνολικά την ποινή της προσωρινής παύσης 4 μηνών.

Η καταδικασθείσα έχει δικαίωμα να ασκήσει αναίρεση.

Δικηγόροι της συμβολαιογράφου ήταν ο αδελφός της Αλέξιος Πελέκης και ο Δημήτρης Τσοβόλας.


Σχολιάστε εδώ