Ποιος μπλοκάρει την έκδοση του νέου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού;

Το νέο βιβλίο, που έχει γράψει ο κ. Κολιόπουλος, έχει εγκριθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, πλην όμως παραμένει στα συρτάρια… Γιατί προφανέστατα δεν είναι στη γραμμή του εκσυγχρονισμού και των αποδομητών της ελληνικής Ιστορίας.Το θέμα της άμεσης έκδοσης του βιβλίου έχει θέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη. Αν δεν προχωρήσει η έκδοσή του, τότε είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούν σε σύγκρουση.


Για να μην ξεχνιόμαστε…

Η φωτογραφία είναι λίγο παλιά… Πάει πίσω κοντά τέσσερα χρόνια. Είναι από την παρουσίαση εκείνου του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού της κυρίας Μαρίας Ρεπούση, που είχε… ανακαλύψει ότι στην καταστροφή της Σμύρνης, όταν την κάψανε οι Τούρκοι, απλώς υπήρξε… συνωστισμός. Το βιβλίο που διαστρέβλωνε την ελληνική Ιστορία και έκρυβε την αλήθεια από τους μικρούς μαθητές αναγκάστηκε το υπουργείο Παιδείας να το αποσύρει προ της γενικής κατακραυγής.

Στο πάνελ διακρίνεται στη φωτογραφία ο κ. Παντελής Καψής, υπουργός Επικρατείας του κ. Παπαδήμου σήμερα, και ο οποίος τότε μετά θέρμης υποστήριξε τα του συνωστισμού της κ. Ρεπούση, που είναι μπροστά.

Η εκδήλωση εκείνη (10 Απριλίου 2008) έγινε από τις Εκδόσεις Βιβλιόραμα για την παρουσίαση του ανθελληνικού βιβλίου, εν όψει της κυκλοφορίας του στο εμπόριο. Κεντρικός παρουσιαστής ήταν ο κ. Καψής.


Σχολιάστε εδώ