Μάνια: Ως το τέλος του μήνα να κυκλοφορήσει η «Ελευθεροτυπία»

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι ζητούν από την εκδότρια να δεσμευθεί ρητά και κατηγορηματικά ότι θα εξαιρέσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις από το «κούρεμα» εν όψει της συζήτησης της αίτησης για υπαγωγή της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99 και έδωσαν εντολή στους νομικούς τους να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με τους νομικούς της ιδιοκτησίας ώστε «αυτή η δέσμευση να εξασφαλισθεί και με νομικό τρόπο». Οι εργαζόμενοι ζητούν ακόμη από την εκδότρια «να εξοφλήσει τους εργαζομένους της ένθεσης» και να «γνωστοποιήσει εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιανουαρίου το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων».

Επίσης, ζητούν από τη Μ. Τεγοπούλου να «δεσμευθεί ότι η καταβολή της μισθοδοσίας στο εξής θα γίνεται κανονικά και στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και πως το σχέδιο αναδιοργάνωσης για τη συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιανουαρίου και να τεθεί υπ’ όψιν των εργαζομένων». Η επόμενη Γενική Συνέλευσή τους θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τετάρτη στις 2.00 μμ.

Από την πλευρά της, η Μάνια Τεγοπούλου, σε πολύ πιο ήπιους τόνους, αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της ότι «δεν πρέπει να υπάρξει στο μέλλον απλήρωτη εργασία» και πως «θα υπάρξει έως τις 15-2-2012 σαφής πρόταση και χρονοδιάγραμμα για τον τρόπο σταδιακής αποπληρωμής των δεδουλευμένων στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης». Επίσης αναφέρει πως «θα αναζητηθεί τρόπος, στα πλαίσια του άρθρου 99 και του σχεδίου εξυγίανσης, να ενσωματωθούν οι εργαζόμενοι της Φωτοεκδοτικής στη Χ.Κ. Τεγόπουλος, ώστε σε περίπτωση πτώχευσης να καλύπτονται από την περιουσία της Χ.Κ. Τεγόπουλος».

Κατά την εκδότρια, «η οικονομική εξυγίανση της Χ.Κ. Τεγόπουλος θα περάσει από τρία στάδια» και το πρώτο είναι η με κάθε θεμιτό μέσο αποφυγή της πτώχευσης, μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές και ασαφές οικονομικό περιβάλλον. «Κάποια θέματα που αφορούν το σχέδιο εξυγίανσης δεν μπορούν να γίνονται γνωστά πριν την ώρα τους», υποστηρίζει.

Ακόμη, ζήτησε και πέτυχε τη λειτουργία κάποιων τμημάτων, όπως του λογιστηρίου, διεκδικώντας και μια ομάδα εργαζομένων για την εκτύπωση της «Χρυσής Ευκαιρίας», καθώς η σύμβαση «απειλείται άμεσα με διακοπή». Στόχος της είναι η «επανακυκλοφορία των εντύπων και του enet.gr περί το τέλος Ιανουαρίου, εφόσον εκπληρωθούν βασικές προϋποθέσεις».


Σχολιάστε εδώ