Εχθροί της πατρίδας μας ο Παπαδήμος και οι ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ πρωτίστως παραφυάδες του

Τραπεζίτης ο Μόντι, τραπεζίτης και ο Παπαδήμος. Ο πρώτος είναι ακραιφνής πατριώτης που θέτει ως αναμφισβήτητη ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τα συμφέροντα της χώρας του και του λαού της. Ο δεύτερος είναι πειθήνιο ΦΕΡΕΦΩΝΟ εκείνων που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων. Ο πρώτος απειλεί ΔΗΜΟΣΙΩΣ τη Μέρκελ και τους ισχυρούς συνοδοιπόρους της. Ο δεύτερος τη χαϊδεύει και τους χαϊδεύει ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ. Ο πρώτος προειδοποιεί για τον κίνδυνο ΒΙΑΙΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ από τις χώρες που υποβάλλονται σε αυστηρή λιτότητα, συμπεριλαμβάνοντας και την Ελλάδα. Ο δεύτερος αδιαφορεί επιπόλαια για ένα οφθαλμοφανές ανάλογο ενδεχόμενο, τυρβάζοντας περί άλλα. ΟΙ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ.

Η ανοχή και κυρίως η ΑΝΤΟΧΗ των λαών –και ιδίως των λαών της μόλις πρόσφατα κραταιάς Ευρώπης– ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. Όρια ανυπέρβλητα και αδιαπραγμάτευτα. Ο αιφνίδιος εξανδραποδισμός τους, η άνευ προηγουμένου πτωχοποίησή τους και ο κυνικός εξευτελισμός των πατρίδων τους αποτελούν ΑΔΗΡΙΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΔΥΣΩΠΗΤΗΣ, ακόμα και τυφλής, ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ. Με ορατό κίνδυνο να την πληρώσουν και αθώοι, γεγονός αυτόχρημα ΤΡΑΓΙΚΟ.

Οι Ρουμάνοι, με πρωτεργάτες τους καλλιτέχνες τους, έκαναν το πρώτο βήμα. Βήμα που θα βρει σίγουρα μιμητές – κι ας το αποκρύπτουν για προφανείς λόγους τα ΜΜΕ των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Όπως αποκαλύπτεται στην ιστοσελίδα olympia.gr –ΚΑΙ ΜΕ ΗΧΗΤΙΚΑ ΣΥΝ ΟΠΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ– την Κυριακή 15 Ιανουαρίου (και τρίτη ημέρα των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων στη Ρουμανία) στην πρεμιέρα της όπερας «Ναμπούκο» του Βέρντι στο λυρικό θέατρο του Κλουζ, οι καλλιτέχνες τύπωσαν σε χαρτιά με τα χρώματα της ρουμανικής σημαίας τα λόγια της συγκλονιστικής άριας «Va pensiero», τα μοίρασαν στους θεατές και, αφού σήκωσαν και τη σημαία, τραγούδησαν όλοι μαζί για την απελευθέρωσή τους από τη σκλαβιά. (Την άρια αυτή, που την ξέρω απʼ έξω κι ανακατωτά, την άκουσα μέσω της παράστασης στο ρουμανικό θέατρο τρεις φορές ανατριχιάζοντας.) Τη Δευτέρα 16 του μηνός ο αριθμός των διαδηλωτών διπλασιάστηκε σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα στο Κλουζ.

Τα παριστάνοντα τους κυβερνώντες ανδρείκελα της χώρας μας –ουσιαστικός κυβερνήτης είναι ο Ράιχενμπαχ– προσπαθούν να συμφωνήσουν με τον εκπρόσωπο των τοκογλύφων δανειστών μας Νταλάρα το ποσοστό του PSI, ενώ επίκειται και η επαχθέστατη δανειακή σύμβαση, τα δύο τρίτα της οποίας, εφόσον εγκριθεί, θα καλύψουν τοκοχρεολύσια… Αυτές οι χρονοβόρες διαδικασίες με πρόθυμους πρωταγωνιστές τον ευένδοτο πάντοτε Καρατζαφέρη και τον μνημονιακό Αβραμόπουλο –για τον τελευταίο λέγεται ότι διαπραγματεύεται με ντόπιους εκπροσώπους γερμανικών πολεμικών βιομηχανιών τη σύναψη συμβολαίων ύψους 80 δισ. ευρώ (!) την ώρα που λιμοκτονούν οι μισοί και πλέον Έλληνες– θα οδηγήσουν τις εθνικές εκλογές πέραν του Σεπτεμβρίου! Πιστεύω ότι ΔΕΝ θα δεχθεί κάτι τέτοιο ο Σαμαράς, αγνοώ όμως τον τρόπο με τον οποίο θα το αποτρέψει.

Εν τω μεταξύ ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ο Παπανδρέου ο τρίτος, ο οποίος έχει γελοιοποιήσει τους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ. Δελφίνους άβουλους, μοιραίους και «πολιτικά ψοφοδεείς», όπως τους χαρακτηρίζει ο Γιώργος Δελαστίκ. Το απέδειξαν περίτρανα στο Εθνικό Συμβούλιο του καταρρεύσαντος κόμματός τους, αφού δεν έβγαλαν τσιμουδιά! Στην πιο δεινή θέση βρίσκεται ο Βενιζέλος. Γνωρίζω τον Γιωργάκη από πολύ νεαρή ηλικία και το τότε αγγελικό του πρόσωπο έκρυβε και κρύβει μεγάλη ΜΟΧΘΗΡΙΑ. Είναι άνθρωπος που δεν λησμονεί ποτέ τους εχθρούς του. (Ο πατέρας του, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως στην περίπτωση Μητσοτάκη, ήταν μεγαλόψυχος απέναντι στους εχθρούς του.)

Ανεξάρτητα από το τι θα επιτύχει ο Παπανδρέου ο τρίτος, ο οποίος εξακολουθεί να επιδίδεται σε εκβιασμούς, τεχνητά διλήμματα και ολοφάνερες, ακόμα και σε ηλίθιους, μπλόφες, ένα είναι βέβαιο: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αναμφισβήτητα πάντως θα επιδιώξει τη διαιώνισή του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ – κι ας δήλωσε ότι θα παραιτηθεί σε τρεις μήνες. Από ψέματα άλλο τίποτα ο κύριος αυτός.

Αναρωτιέται κανείς αν τα ψέματα αποτελούν κολλητική ασθένεια. Διότι και ο διάδοχός του στην πρωθυπουργία τα εκφέρει ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ. Τρανό –και σημαντικό για τη χώρα μας– παράδειγμα είναι τα περί εφαρμογής του ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ εκ μέρους των κερδοσκόπων δανειστών μας. Γεγονός ηλίου φαεινότερον. Όμως ο εν λόγω παράνομος και ως εκ τούτου αναρμόδιος πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί –ψευδώς, ψευδέστατα– ότι… τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα! Ανάλογη είναι και η συμπεριφορά του σχετικά με τα εργασιακά ζητήματα. Μία επικαλείται τους κοινωνικούς εταίρους και μία την «τρόικα». Στα ζητήματα αυτά ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟΣ για τις ευτελείς παλινωδίες του είναι ο τέως συνδικαλιστής (!) υπουργός Εργασίας, ο οποίος αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως πρόβατα επί σφαγήν.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Παπαδήμος δέχθηκε τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν ακόμα –ακόμα και οι τρεις;– στην κυβέρνησή του. Τους κάλεσε τα κόμματά τους να αποτελέσουν «αρραγές μέτωπο», να δεχθούν το «αναπόφευκτο κούρεμα, για το ποσοστό του οποίου θα παλέψουμε» και τόνισε ότι «νέα δανειακή σύμβαση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς δεσμεύσεις».

Κοινή απόφαση δεν εκδόθηκε λόγω αντιρρήσεων του Αντώνη Σαμαρά, ενώ σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός υποστήριξε στεγνά ότι «η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν σημαντική και ουσιαστική». Αυτή μόνο τη φράση μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης περιέργως η ΝΕΤ, παρά το γεγονός ότι οι εφημερίδες της Παρασκευής δημοσίευσαν το πλήρες διάγγελμα, που κατέληξε ως εξής:

«Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του έργου της».


Σχολιάστε εδώ