Δικαστική αναγνώριση για την «Παράγκα»!

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης εις βάρος της «Καθημερινής», του δημοσιογράφου Θανάση Μπλούνα και του διαιτητή Δημήτρη Ποντίκη, με την οποία ζητούσε το ποσόν των 100.000 ευρώ.

Το δικαστήριο απέρριψε ως «αβάσιμη» την αγωγή, αποδεχόμενο πως όσα είπε ο διαιτητής Δ. Ποντίκης για την κατάσταση στην ελληνική διαιτησία δεν είχαν σκοπό να προσβάλουν την τιμή και την υπόληψη του Βασίλη Γκαγκάτση, ενώ για πρώτη φορά σε απόφαση δικαστηρίου αναγνωρίζεται η ύπαρξη και η λειτουργία της «Παράγκας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Συγκεκριμένα, ο τίτλος του επίμαχου δημοσιεύματος ήταν «Διαιτητής της “Παράγκας” αποκαλύπτει. Ο Δ. Ποντίκης σπάει την “ομερτά” στην “Κ” μιλώντας για το παρασκήνιο της “μαύρης” περιόδου του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Μάλιστα, το δικαστήριο αποδέχεται και τη δημοσίευση της φωτογραφίας του Β. Γκαγκάτση στο δημοσίευμα, αναφέροντας πως «δεν προσέβαλε την προσωπικότητά του» αφού αποτελεί δημόσιο πρόσωπο και επιπροσθέτως τα όσα αναφέρονται από τον διαιτητή δεν αφορούν τον ίδιο προσωπικά, αλλά τους φορείς διαχείρισης του αθλητισμού.


Σχολιάστε εδώ