ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Πολλές ήταν τις τελευταίες μέρες οι συσκέψεις στη Συγγρού για το τι σημαίνει και τι επιπτώσεις θα έχει η απαίτηση των δανειστών μας για ισχύ του αγγλικού δικαίου, και όχι του ελληνικού, για τα νέα ελληνικά ομόλογα που θα πάρουν μετά το «κούρεμα». Η θέση των νομικών και συνταγματολόγων είναι ότι θα πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί αυτή η αλλαγή, γιατί θα αποτελεί παραχώρηση ενός ακόμα κομματιού της εθνικής μας κυριαρχίας. Στις συσκέψεις αυτές μετείχε και ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΑΠ, καθηγητής κ. Χατζηεμμανουήλ, που είναι ειδικός περί τα νομισματικά.

ΛΟΙΠΟΝ, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι λίστες της ΝΔ, με ελάχιστες μόνο εξαιρέσεις, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Τυπικά, ωστόσο, παραμένουν ανοιχτές, εξ ου και οι υποψήφιοι για… μια θέση στον ήλιο εξακολουθούν να παρελαύνουν από τη Λ. Συγγρού και να συνωστίζονται έξω από τα γραφεία στενών συνεργατών του Αντ. Σαμαρά. Λογικό. Αν σκεφτεί κανείς ότι στις ερχόμενες εκλογές η ΝΔ θα εκλέξει από 50 έως 70 παραπάνω βουλευτές, υπάρχουν προσδοκίες σε πολλούς. Μια θέση στα ψηφοδέλτια διεκδικεί και ο γιος του πρώην βουλευτή, βετεράνου δημοσιογράφου Β. Κοραχάη.

Μπολιάστηκε η Νέα Δημοκρατία από το αντάρτικο του ΠΑΣΟΚ. Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι αντάρτες, που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Κάποιοι μάλιστα το λένε μπουμ και ρέστα… Ο αιτωλοακαρνάνας βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης το ξεκαθάρισε σʼ όλα τα όργανα του κόμματος και στον ίδιο τον γραμματέα της ΚΟ, Κώστα Τασούλα. Δεν ξαναψηφίζω κανένα μέτρο, νομοσχέδιο, Μεσοπρόθεσμο και ό,τι επιβάλλει νέα χαράτσια. Δύσκολοι οι καιροί και για τον Σαμαρά…

ΛΥΤΟΥΣ και δεμένους, όπως θα έλεγαν και στο… χωριό της στην Κρήτη, έχει βάλει η Ντ. Μπακογιάννη, προκειμένου να εξασφαλίσει συνάντηση με τους επιτελείς της «τρόικας». Μεταξύ άλλων, έχει ζητήσει και τη μεσολάβηση του υπουργού Οικονομικών Β. Βενιζέλου, ώστε αυτή τη φορά να τα καταφέρει να φωτογραφηθεί δίπλα στον Π. Τόμσεν. Βάσει… πρωτοκόλλου, τέτοια συνάντηση δεν προβλέπεται, καθώς η Δημοκρατική Συμμαχία όχι μόνον δεν μετέχει στην κυβέρνηση, αλλά επιπλέον ως κόμμα υπάρχει μόνο στα χαρτιά, καθόσον δεν έχει πάρει το «βάπτισμα» της κάλπης. Ωστόσο, η Ντόρα προβάλλει ένα… ακαταμάχητο επιχείρημα: Ότι στηρίζει περισσότερο από κάθε άλλον τα προγράμματα λιτότητας που φέρνει κάθε τόσο η «τρόικα». Δίχως κέρδος, κέρατα, σου λέει…

ΣΤΟΝ «αέρα» ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ. Παπαδήμο, την περασμένη Πέμπτη. Οριστικοποιήθηκε μόνο μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αντ. Σαμαρά και αφού διαμορφώθηκαν οι προϋποθέσεις, ώστε η σύσκεψη να μην αποβεί άκαρπη και προκληθούν αρνητικές εντυπώσεις. Ενδεικτικό της σημασίας που είχε η στάση που θα τηρούσε ο πρόεδρος της ΝΔ, το γεγονός ότι ήταν ο τελευταίος από τους αρχηγούς που είδε ο κ. Παπαδήμος. «Οι άλλοι δύο ούτως ή άλλως ήταν… δεδομένοι», σχολίαζαν με δηκτικό τρόπο παράγοντες της Λ. Συγγρού.


Σχολιάστε εδώ