Διά χειρός…

…του πρώην υπουργού και έγκριτου δημοσιογράφου Γιώργου Ρωμαίου, από το κυριακάτικο άρθρο του στο «Βήμα» με τίτλο: «Πανηγύρια και… μακάβριες μίζες».

50 ευρώ ο νεκρός…

«Από τα πανηγύρια στη… μακάβρια μίζα! Σύμφωνα με έρευνα του ΣΔΟΕ, μόνο στο Νεκροτομείο Αθηνών γίνονται κάθε χρόνο 120.000 νεκροτομές. Υπάλληλοι ενημερώνουν αμέσως τα διασυνδεδεμένα γραφεία κηδειών, τα οποία σπεύδουν να “πάρουν τη δουλειά”. Το τηλεφώνημα “κοστίζει” στον εργολάβο κηδειών 30 έως 50 ευρώ, τα οποία βέβαια πληρώνουν οι τεθλιμμένοι συγγενείς! Ο ετήσιος τζίρος, μεταξύ 3,5 και 5 εκατ. ευρώ! Το ΣΔΟΕ αποφάσισε να κάνει “λογαριασμοτομή” στους υπαλλήλους του νεκροτομείου της Αθήνας».

****

…του Νίκου Κωνσταντάρα, από το άρθρο του στην «Καθημερινή»: «Το γέλιο, ο φόβος και ο πρώην υπουργός» (αναφέρεται στην υπόθεση Κουλούρη που έδωσε μια ακόμη αφορμή για να απαξιωθεί ακόμη περισσότερο ο πολιτικός κόσμος και να τρίβουν τα χέρια τους εκείνοι που θέλουν να διορίσουν κυβέρνηση τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων).

Χωρίς τα άμφια…

«Η θριαμβευτική όσο και απρόσμενη επιστροφή του πρώην υπουργού στο προσκήνιο των ημερών έδειξε πόση ανάγκη έχει η κοινωνία μας για γέλιο, για αποδιοπομπαίους τράγους, για να δει τον πολιτικό της κόσμο να εξελίσσεται πέρα από το μοντέλο homo pasokos της δεκαετίας του ʼ80. Έδειξε, επίσης, πόσο κοντά βρίσκονται το κωμικό και το τραγικό, πώς μια κωμική φιγούρα γίνεται τραγική όταν την απογυμνώνουμε από τα άμφια του αξιώματός της. Έδειξε πόσο παραμυθιασμένοι και αδιάφοροι υπήρξαμε όσον αφορά τους ηγέτες μας, και πως αυτή η εποχή τελείωσε. Ο πρώην υπουργός είναι η γνωστή φιγούρα του αριστοφανικού πρωταγωνιστή, ο οποίος είναι ο μόνος στο θέατρο που δεν αντιλαμβάνεται το γελοίο της εμφάνισης και του λόγου του, είναι σύγχρονος Καραγκιόζης, ο οποίος, και ιδιοκτήτης μιας Μερσεντές να είναι, δεν βλέπει την τρύπα στο βρακί του».


Σχολιάστε εδώ