Δημοτικές Παρωδίες

***Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του δημάρχου Αθηναίων πρόκειται να καταθέσουν μαζικά οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Όπως τονίζουν σ’ επιστολή που διακινείται στα Κάτω Πατήσια, τις φτωχογειτονιές της Αχαρνών, την Κυψέλη, την Πλατεία Βικτωρίας και άλλες, «ο αέρας στην Πλατεία Αμερικής μυρίζει χασίσι και οι Αφρικανοί πουλάνε ελεύθεροι και ωραίοι από ναρκωτικά μέχρι γυναίκες». Παράλληλα βάζουν και θέμα υγιεινής, καθώς έχουν εντοπιστεί δεκάδες κρούσματα ελονοσίας, φυματίωσης και ηπατίτιδας. Το… «κακό» για τον κ. Παπουτσή και τον κ. Καμίνη είναι ότι δεν μπορούν να προσάψουν στη συγκεκριμένη κίνηση τη συνηθισμένη κατηγορία ότι υποκινείται από τη «Χρυσή Αυγή», καθώς τα περισσότερα μέλη της προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και από την Αριστερά. Στην πλειονότητά τους μάλιστα έχουν ιδιαίτερα υψηλό μορφωτικό επίπεδο και πολλοί απ’ αυτούς είχαν αναπτύξει έντονη ανθρωπιστική και κοινωνική δράση.

*** Συνεχίζει να εμπαίζει τους συμβασιούχους της Δημοτικής Επιχείρησης Μηχανογράφησης (ΔΑΕΜ) ο Γιώργος Καμίνης. Ενώ τους είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει «το καλύτερο γι’ αυτούς», προκειμένου ν’ ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, στη συνέχεια τους αγνόησε.

*** Δεν πάει άλλο με τις προεγκρίσεις-εξπρές των καταστημάτων, συμφώνησαν οι διαμερισματικοί σύμβουλοι όλων των δημοτικών παρατάξεων που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην Τεχνόπολη για το συγκεκριμένο θέμα. Ενημέρωση έκαναν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Ποιότητας Ζωής Νέλλυ Παπαχελά και ο υπεύθυνος Δημοτικών Καταστημάτων Νώντας Λαμπρακάκης. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως δίνονται άδειες σε ήδη κορεσμένες περιοχές, ενώ ενστάσεις υπήρχαν για τον χρόνο προέγκρισης. Σύσσωμοι οι 35 διαμερισματικοί σύμβουλοι που παραβρέθηκαν ζήτησαν ν’ αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει ότι από τη στιγμή που θα κατατεθεί η σχετική αίτηση αδειοδότησης ενός καταστήματος, αυτή πρέπει να εξεταστεί μέσα σε 15 μέρες, ειδάλλως θεωρείται ότι εγκρίθηκε! Πολλοί μάλιστα διαμερισματικοί κατήγγειλαν ότι προκειμένου να συναινέσουν στην έκδοση αδειών λειτουργίας δέχονται ακόμη και απειλές του τύπου «έχεις ποινικές ευθύνες εάν δεν ψηφίσεις το θέμα» κι άλλα παρόμοια. Τελικά όλοι αποφάσισαν να ζητήσουν να επανέλθει το παλιό καθεστώς που προέβλεπε την έγκριση άδειας λειτουργίας σε έναν μήνα από την ημέρα κατάθεσης της αίτησης.

*** Τα ‘ψαλαν (όχι τα κάλαντα) για τα καλά στους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Καμίνη που παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος οι εργαζόμενοι στην κοινότητα. Όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι φώναζαν για τις περικοπές που έγιναν στις αποδοχές τους, που δεν φτάνουν πλέον ούτε για να συντηρήσουν στοιχειωδώς τις οικογένειές τους. Ιδιαίτερα τα άκουσαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παν. Μπέης, οι αντιδήμαρχοι Νέλλυ Παπαχελά και Εύη Κοντοσταθάκου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Φίλ. Δραγούμης και Κόκκινος. Η πρόεδρος του διαμερίσματος Χριστίνα Βασιλείου «ξέχασε» να προσκαλέσει στην εκδήλωση τους δύο εκλεγμένους (στο διαμέρισμα) δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού Κακλαμάνη, τους κ. Ιγνατίου και Κωνσταντάρα. Κι όλοι αναρωτήθηκαν γιατί.

*** Πάνε να υποβαθμίσουν, προκειμένου να «κουκουλωθεί», το σκάνδαλο με την εξαφάνιση των μαρμάρινων στηλών που μέχρι τις 19 Οκτωβρίου του 2011 κοσμούσαν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και τον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής. Απαντώντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου διέψευσε ότι έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για αυτή την κλοπή. Εκτέθηκε όμως, γιατί σχετική μήνυση έχει υποβληθεί από τις αρχές Νοεμβρίου στο ΑΤ Αιγάλεω από τον υπάλληλο του Δήμου Αθηναίων Γιώργο Ρέμπη, ο οποίος ως υπεύθυνος φύλαξης των εργοταξίων του δήμου ανακάλυψε ότι από τις 24 μαρμάρινες κολόνες, βάρους πλέον των 50 κιλών η καθεμιά, που είχαν μεταφερθεί από δημοτικά συνεργεία στο οικόπεδο που βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού 15, είχαν κάνει «φτερά» 12 μαρμάρινες βάσεις και 5 κολόνες. Όταν ρώτησε τους υπεύθυνους του συγκεκριμένου εργοταξίου, αλλά και της Διεύθυνσης Οδοποιίας του δήμου, πού πήγαν τα «μάρμαρα», αυτοί αρκέστηκαν να πουν «θα τα βρούμε». Μπροστά όμως στον σάλο που προκλήθηκε και ιδιαίτερα από τον φόβο μήπως επέμβει η Δικαιοσύνη, επέστρεψαν τις 5 κολόνες και 2 τεμαχισμένα κομμάτια μαρμάρου.

*** Πέθανε ο πρώην δήμαρχος της Ηλιούπολης Κώστας Δελαπόρτας. Ο εκλιπών ήταν αυτός που αναμόρφωσε την πόλη σε ένα σύγχρονο προάστιο με μεγάλους δρόμους και πολλές πλατείες και ως εκ τούτου έχαιρε της πλήρους εκτίμησης των δημοτών. Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί το όνομά του σʼ έναν δρόμο ή σε μια πλατεία της Ηλιούπολης.


Σχολιάστε εδώ