Αξιολόγηση και απολύσεις στην ΕΡΤ

Στον μηχανισμό της ενημέρωσης εργάζεται πλέον μόνο το μόνιμο προσωπικό, που αναμένει τις διευκρινιστικές εγκυκλίους για το πώς θα εφαρμοσθεί η εξαίρεση των εργαζομένων της ΕΡΤ από το ενιαίο μισθολόγιο. Σε συνάντηση που είχε η ΠΟΣΠΕΡΤ με τον υπουργό Επικρατείας Π. Καψή ο τελευταίος δεν αποδέχθηκε κανένα άλλο από τα αιτήματα και παρέπεμψε στις ρυθμίσεις που θα γίνουν για όλες τις ΔΕΚΟ.

Στο μεταξύ, το επόμενο βήμα στη λειτουργία των ΔΕΚΟ είναι το στήσιμο των επιτροπών αξιολόγησης και μέσα από αυτές η δεύτερη φάση των απολύσεων από το Δημόσιο. Ήδη η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει νύξη για αυτήν την επιλογή, σημειώνοντας πως στήνονται απεργοσπαστικοί μηχανισμοί και γίνονται προσπάθειες να διασπαστούν οι εργαζόμενοι «ώστε να είναι εύκολος στόχος στη δήθεν αξιολόγηση που ήδη εξαγγέλθηκε και στις απολύσεις που μας ετοιμάζουν».

Ο διάλογος για όλα τα ανοιχτά θέματα της ΕΡΤ θα συνεχιστεί με διαβούλευση και νέες συναντήσεις με τη διοίκηση και τον αρμόδιο υπουργό. Τις μέρες των απεργιών δημιουργήθηκε μείζον θέμα με τις καταστάσεις εργαζομένων που εμφανίστηκαν να δηλώνουν προσωπικό ασφαλείας με αποτέλεσμα να πληρώνονται για τις μέρες της απεργίας. Το περίεργο στη διανομή των καταλόγων αυτών είναι πως εμφανίζονται καταστάσεις με αριθμό προσωπικού χωρίς να έχει γίνει ακόμη επίσημη εκκαθάριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του λογιστηρίου της ΕΡΤ λόγω και των απεργιακών κινητοποιήσεων. Επιπλέον τα ρεπό δόθηκαν με οδηγία της διοίκησης της ΕΡΤ, καθώς ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός τους για τους μόνιμους που εργάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν διακόπηκε η συνεργασία με τους συμβασιούχους.


Σχολιάστε εδώ