Έγκλημα σε βάρος του λαού το συναινετικό «αντιμνημονιακό μέτωπο»

Μάλιστα, το γνωστό ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ Μ. Μαΐλης με άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» χαρακτήρισε την πρόταση για «αριστερή ή αντιμνημονιακή κυβέρνηση» «λύση ολέθρου», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ο Περισσός θα την αντιπαλέψει με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να μην υλοποιηθεί.

Η ένταση της επίθεσης προκάλεσε εντύπωση παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ σταθερά εδώ και καιρό απορρίπτει τις σχετικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του κόμματος ξεκαθαρίζουν ότι το ΚΚΕ θα διέπραττε «έγκλημα εις βάρος του λαού» αν συναινούσε σε μια τέτοια στρατηγική, την οποία χαρακτηρίζουν ως πρόταση που προέρχεται από «τα αραχνιασμένα μπαούλα της Ιστορίας».

Μάλιστα, σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν και τη στάση τους απέναντι σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συζητούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πρόκειται για παράγοντες που επιθυμούν να διορθώσουν το ΠΑΣΟΚ και να επιστρέψουν σε αυτό την κατάλληλη στιγμή.

Θέλοντας να ακυρώσουν και να απαξιώσουν στα μάτια των αριστερών τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν ότι δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά που στελέχη που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν ως διαπραγματευτικό χαρτί με το πρώην κόμμα τους τη λεγόμενη συμπόρευση με την αυτοαποκαλούμενη ανανεωτική Αριστερά.

Με βάση την ανάλυση που κάνουν στο ΚΚΕ, μια «αριστερή κυβέρνηση» όπως την προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι παράγοντες όχι μόνο δεν θα πρόσφερε το ελάχιστο στους εργαζομένους, αλλά αντίθετα θα γινόταν και μεταφορέας απογοητευμένων ψηφοφόρων προς το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα συγγενικά τους σχήματα, όπως έχει δείξει η εμπειρία στην Ευρώπη.

Αναφέρουν ως παράδειγμα τη Γαλλία και την Ιταλία, όπου σχηματίστηκαν κυβερνήσεις με τη συμμετοχή των εκεί κομμουνιστικών κομμάτων, οι οποίες επέβαλαν αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα της ανανέωσης και της αντιδεξιάς ρητορείας και στην πράξη έστειλαν τους εργαζομένους στον Σιράκ και τον Μπερλουσκόνι.

Σε καμία χώρα, λένε, δεν υπάρχει προηγούμενο θετικής για τον λαό εξέλιξης σαν αυτή που προτείνει για τη σημερινή συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ, τονίζουν, το χωρίζουν διαμετρικά αντίθετες στρατηγικές με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά και άλλα σχήματα της Αριστεράς και γιʼ αυτό είναι στον αέρα το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι, αφού τα βρήκαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, έχει χρέος να τα βρει και η Αριστερά.

Ξεχνούν, υπογραμμίζουν, ότι το ΚΚΕ είναι κομμουνιστικό κόμμα, με ό,τι σημαίνει αυτό.

Ως εκ τούτου ξεκαθαρίζουν ότι η κυβερνητική συνεργασία προϋποθέτει κοινό πρόγραμμα για όλα, αφού κάθε κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα και όχι μόνο 4-5 κοινά αποδεκτά. Δεν μπορεί, λένε, να υπάρξει κυβέρνηση που θα συμφωνεί σε 5 κοινά σημεία και οι σύμμαχοί της θα γρονθοκοπούνται για τα υπόλοιπα 95.

Στο ΚΚΕ επιμένουν ότι η μοναδική συμμαχία που αντιστοιχεί στα συμφέροντα του λαού είναι η συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους με στόχο την εργατική-λαϊκή εξουσία. Η προώθηση, λένε, αυτής της συμμαχίας, σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, αποτελεί όρο για να έχει ο εργαζόμενος κάποιες κατακτήσεις όσο υπάρχει αυτό το σύστημα, μέχρι να το ανατρέψει.

Καταλήγουν τονίζοντας ότι μόνο μια τέτοια συμμαχία, και όχι οι αυταπάτες για αλλαγές από τα πάνω μέσα από διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, μπορεί να αντιμετωπίσει την αστική τάξη και τους μηχανισμούς της, και αυτό είναι το κεντρικό πολιτικό καθήκον του ΚΚΕ.


Σχολιάστε εδώ