άλλες τυπολογίες

• Γερή κόντρα του Βαγγέλη Μαρινάκη με τη Nova. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απαγόρευσε τις δηλώσεις στο συνδρομητικό δίκτυο μετά την περιγραφή του αγώνα Δόξα Δράμας – Ολυμπιακός, θεωρώντας πως ήταν μεροληπτικό, ενώ θέτει θέμα και για τη μη μετάδοση των επεισοδίων οπαδών του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα κατά την αναμέτρηση με την τοπική ομάδα. Η τετραετής σύμβαση με τον Ολυμπιακό και η ένταξή του στη SuperLeague, που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2011, είναι σημαντική τόσο για την ομάδα όσο και για τη Nova και μια κόντρα, ακόμη και λίγων εβδομάδων, θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.
• Η πρώτη σύσκεψη κορυφής πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Κάντζα για το πώς θα διαμορφωθεί το κανάλι του Alpha και οι ειδήσεις το επόμενο διάστημα. Παρών ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Κρίστοφερ Μάινους αλλά και ο Λάκης Λαζόπουλος.
• Και ο Σωκράτης Κόκκαλης φαίνεται πως έκανε επίσκεψη στην οδό Μιχαλακοπούλου για να συναντήσει τον Σταύρο Ψυχάρη… Είναι η ώρα της αναζήτησης επενδυτών.
• Το όνομα του Άγγελου Στάγκου ακούγεται για την προεδρία της ΕΡΤ ξανά. Ο σύμβουλος έκδοσης της «Καθημερινής» ήταν για δύο χρόνια επικεφαλής της ΕΡΤ. Στα αρνητικά που του καταλογίζουν περιλαμβάνεται και η επιλογή των τότε εντεταλμένων συμβούλων Κ. Κέκη και Γ. Χουλιάρα. Η θητεία του παρόντος ΔΣ, στο οποίο υπάρχουν έντονες κόντρες του Λ. Ταγματάρχη με τους Γ. Ζάννο και Π. Σαμούρη, λήγει στις 31 Ιουνίου. Υπάρχουν σκέψεις για συγχώνευση της θέσης του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.
• Στο πρακτορείο «Ευρώπη» από το πρακτορείο «Άργος» μετακόμισαν ο «Ελεύθερος Τύπος» και η εκδοτική εταιρεία 4Π του Δ. Χατζή («National Geographic» κ.ά.).
• Για δύο ακόμη χρόνια ανανέωσε τη συνεργασία της με τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Τον Φεβρουάριο του 2013 λήγουν τα συμβόλαια των Β. Λυριτζή, Δ. Οικονόμου και Π. Τσαπανίδου.
• Ακόμη και δημοσιογράφοι μη μέλη της Ένωσης μπορούν να κάνουν αίτηση για να παραλάβουν με τη διαμεσολάβηση της ΕΣΗΕΑ τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ με έκπτωση 25%.
• Αύριο, Δευτέρα, θα γίνει η εξ αναβολής δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών της εφημερίδας «Sportime» και της εταιρείας Maxline. Κατηγορούμενος είναι ο εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 24 εκατ. ευρώ.

• Και στη Nova και στην AGB το Kontra Channel. Ο τηλεοπτικός σταθμός ανέβηκε στην 852 του μπουκέτου της Nova, ενώ ταυτόχρονα εισήλθε και στη μέτρηση θεαματικότητας της AGB.

****

• Το ποσόν των 715.000 ευρώ ενέκρινε η διοίκηση της ΕΡΤ για τη συμπαραγωγή νέων ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών μέσω της απόδοσης του 1,5% για την ελληνική παραγωγή. Χρηματοδοτούνται οι ταινίες «Ο εχθρός» του Γ. Τσεμπερόπουλου, με τη συμμετοχή της ΕΡΤ στα 150.000 ευρώ, η «Εσπερινή συμφωνία» του Χ. Βούπουρα, με 50.000 ευρώ, «Το τανγκό των Χριστουγέννων» του Ν. Κουτελιδάκη, με 150.000 ευρώ, οι «Άλπεις» του Γ. Λάνθιμου, με 90.000 ευρώ, «Η άλλη θάλασσα» του Θ. Αγγελόπουλου, με 225.000 ευρώ, και η «Αμνηστία» του Μ. Αλιμάνι, με 50.000 ευρώ. Θα ακολουθήσει και νέος κατάλογος ταινιών προς χρηματοδότηση, αφού η ΕΡΤ θα πρέπει να αποδώσει στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου το ποσόν των 2,5 εκατ. ευρώ.

• Σε λειτουργία η ομάδα των επιστημόνων (και όχι μόνο…) για την ΕΡΤ. Η Επιτροπή που συνέστησε ο Ηλ. Μόσιαλος για το μέλλον της εταιρείας, αφού πρώτα θα τη συρρίκνωνε, άρχισε να συνεδριάζει. Στη σύνθεση που επέλεξε ο πρώην υπουργός τη θέση του προέδρου κατέχει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, ενώ προβλεπόταν η συμμετοχή των Γιώργου Ιωάννου, Σταυρούλας Κτιστάκη, Αλέξανδρου Οικονόμου, Μαρίνας Ρήγου, Γιάννη Τασόπουλου και Αθανάσιου Τσεβά. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν συμμετέχει καθηγητής με ειδικότητα στα ΜΜΕ.

• Αύριο, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδικάζεται η υπόθεση της δορυφορικής ΕΡΤ. Κατηγορούμενοι είναι οι Νίκος Κούρτης, Ειρήνη Νικολοπούλου, Κώστας Παρράς, Γιάννης Κορωναίος και Κωνσταντίνα Οικονομίδου. Η ΕΡΤ θα παραστεί ως πολιτική αγωγή, όπως αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας.

****

• Απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα για αποφυλάκιση του Δημήτρη Καπράνου, δημοσιογράφου και τέως προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση της αγοράς από το Ταμείο τον Ιούλιο του 2006 δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατ. ευρώ. Ο δημοσιογράφος κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Νοέμβριο για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις, που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας. Ο Δ. Καπράνος ζητούσε να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με την επιβολή περιοριστικών όρων.

• Ο καθηγητής Φίλιππος Κωνσταντίνου αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο της σύνταξης του τελικού χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων, δεδομένου ότι μαζί με την ομάδα του κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό. Μια ενδεχόμενη όμως πρόωρη διακοπή του αναλογικού σήματος εντός έξι μηνών από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτές τις μέρες ξεκίνησαν εκ νέου οι συζητήσεις για τον αριθμό των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών που θα μεταφέρει η νέα ψηφιακή συχνότητα.

****

• Με αναφορές, πληροφορίες και αναλύσεις για Βατοπαίδι, ΔΟΛ, Ψυχάρη και άλλη πλούσια θεματολογία αλλά και με συμμετοχή της «Ελληνοφρένειας» κυκλοφορεί το 2ο τεύχος του «UNFOLLOW», του μηνιαίου, ανεξάρτητου δημοσιογραφικού και πολιτικού περιοδικού που –χωρίς να δέχεται διαφημίσεις από τράπεζες ή το κράτος– χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους συντάκτες του. Γράφουν οι Κ. Βαξεβάνης, Π. Χαρίτος, Μ. Αλεβιζοπούλου, Α. Χατζηστεφάνου, Λ. Βατικιώτης, Κ. Κιτίη, Γ. Τσιάρας, Α. Ζενάκος, «Ελληνοφρένεια», Old Boy, Πιτσιρίκος, Λ. Χαραλαμπόπουλος.

****


Σχολιάστε εδώ