MUSIC+ MEDIA

// Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης πάει αρκετά πράγματα πίσω στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας της χώρας μας και τα περισσότερα αφορούν δράσεις γύρω από τις ψηφιακές υπηρεσίες.

// Η δραστηριοποίηση του Simfy πηγαίνει πίσω για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Τόσο τα minimum guarantees των δισκογραφικών όσο και οι στόχοι που έβαζε το Simfy στους τοπικούς συνεργάτες του αναβάλλουν το ξεκίνημα για αρκετό χρονικό διάστημα.

// Ο Όμιλος ΟΤΕ, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να παγώνει προς το παρόν το μεγάλο λανσάρισμα του Deezer, μιας αντίστοιχης υπηρεσίας με την οποία η DT έχει έρθει σε συμφωνία για την ανάπτυξή της σε όλη την Ευρώπη.

// Η Wind βρίσκεται σε απόλυτη απραξία, αφού η γενική κατεύθυνση είναι το πάγωμα κάθε δραστηριότητας, καθώς θεωρούν ότι οι εξελίξεις στη χώρα θα αναγκάσουν όλες τις πλευρές να προχωρήσουν στην υιοθέτηση της συγχώνευσης με τη Vodafone.

// Ως εκ τούτου, από διαφημιστικές ενέργειες μέχρι υπηρεσίες πρόσθετης αξίας (όπως αυτές της μουσικής) παγώνουν μέχρι νεωτέρας.

// Την ίδια στιγμή, το κομμάτι του λιανεμπορίου έχει μειωθεί δραστικά, καθώς η μία μετά την άλλη οι υφιστάμενες αλυσίδες αποχωρούν από τη διάθεση μουσικής και εστιάζουν σε άλλα προϊόντα, που μπορούν να φέρουν περισσότερα έσοδα.

// Αυτό προκαλεί μεγάλο πρόβλημα σε όλο τον χώρο της μουσικής βιομηχανίας, καθώς έρχεται να συνδυαστεί με τη μεγάλη μείωση της κυκλοφορίας των εντύπων, τα οποία με τα ένθετα cd μπόρεσαν το 2011 να κρατήσουν τη βιομηχανία ζωντανή.

// Η κατάσταση αναμένεται να επιβαρυνθεί με δεδομένο ότι το επόμενο δίμηνο η έλλειψη ρευστότητας και η αδιαλλαξία από την πλευρά των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους θα σπρώχνουν τη μία μετά την άλλη τις επιχειρήσεις Τύπου στο άρθρο 99.

// Το αναφέρουμε αυτό διότι οι υποχρεώσεις που έχουν οι επιχειρήσεις αυτές απέναντι στη μουσική βιομηχανία είναι ιδιαίτερα μεγάλες και δύσκολα η εξέλιξη αυτή δεν θα συμπαρασύρει πολλές από αυτές.

// Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι κρίσιμο και σε σχέση με το ποιες πολυεθνικές δισκογραφικές θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται αυτόνομα στη χώρα μας.

// Με δεδομένο ότι η μία μετά την άλλη οι πολυεθνικές σε κάθε κλάδο εγκαταλείπουν τη χώρα μας, δεν είναι απίθανο κάποια στιγμή αυτό να ακουμπήσει και τη δισκογραφία.

// Άλλωστε, την εβδομάδα που πέρασε είχαμε και την επίσημη αποχώρηση του RTL Group από την αγορά των media. Το δελτίο Τύπου ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνώριζαν. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η ξαφνική πίεση των πρώην ιδιοκτητών, Γερμανών, να ανακοινώσουν ότι αποχώρησαν από την ελληνική αγορά.

// Λέτε να γνώριζαν κάτι περισσότερο από εμάς για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες;


Σχολιάστε εδώ