32.231 ευρώ η εκπομπή από 800 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα!

Κόστιζε 800 ευρώ (10 μουσικοί, από 80 ευρώ ο καθένας) συν τα γενικά έξοδα (ηλεκτρικό κ.λπ.) η εκπομπή «Μουσική Παράδοση» που παρουσίαζε ο διαχρονικός μουσικολόγος – λαογράφος Παναγιώτης Μυλωνάς, και αντικαταστάθηκε από μια άλλη εκπομπή με τίτλο «Το αλάτι της γης», που στοιχίζει η καθεμία 32.231 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι συνολικά για 16 εκπομπές 517.296 ευρώ σύμφωνα με την απόφαση αρ. 4346/21-9-2011 του ΔΣ της ΕΡΤ!
Αν πράγματι αυτό ήταν το κόστος –800 ευρώ ανά επεισόδιο– με δεδομένο μάλιστα ότι ο κ. Μυλωνάς με επιστολή που είχε στείλει στη γενική διευθύντρια Τηλεόρασης κ. Λένα Χοϊδά δήλωνε ότι «επιθυμία μου είναι η όποια συμβολή μου σ’ αυτήν την εκπομπή να πραγματοποιείται χωρίς αμοιβή», τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Γιατί άλλο 12.800 ευρώ (16 Χ 800) συνολικά και άλλο 517.296 ευρώ. Έτσι δεν είναι, Λάμπη Ταγματάρχη;
Απαραίτητες επομένως είναι οι εξηγήσεις με στοιχεία, και μάλιστα το γρηγορότερο. Άλλωστε θα πρέπει να κατατεθεί όλος ο φάκελος στη Βουλή μετά την ερώτηση που υπέβαλε προς τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, στην οποία τονίζει για την εκπομπή «Μουσική Παράδοση» του Παναγιώτη Μυλωνά:
«Αν δεν υπήρχε η εκπομπή του, θα είχε αφανιστεί και το τελευταίο στοιχείο που θυμίζει την κληρονομιά μας. Είναι η εκπομπή με την υψηλότερη τηλεθέαση στην κρατική τηλεόραση, ενώ ήταν και είναι το πρότυπο δημιουργίας 3.500 και πλέον συγκροτημάτων τοπικών συλλόγων, απ’ όλες τις περιοχές της χώρας μας, που σταθερά δίνουν το παρών όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την εκπομπή του. Η εκπομπή ”Μουσική Παράδοση” είναι εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ, όπως θα έπρεπε να είναι οι περισσότερες εκπομπές της ΕΡΤ, και ως εκ τούτου δεν κοστίζει τίποτα στον ελληνικό λαό».
Ο κ. Νικολόπουλος καλεί τους δύο υπουργούς να απαντήσουν:
«Με ποια κριτήρια απορρίπτεται μια ομολογουμένως επιτυχημένη εκπομπή που δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, ενώ εγκρίνεται εκπομπή που θα κοστίσει 517.000 ευρώ;
– Πώς υπάρχουν χρήματα για κάποιες εκπομπές, την ίδια ώρα που απολύεται κόσμος από την ΕΡΤ ελλείψει χρημάτων;».


Σχολιάστε εδώ