ΧΡΗΜΑτιστήριο

Α­πο­ρί­α, πά­ντως, προ­κα­λεί το πε­ριε­χό­με­νο της μη­νυ­τή­ριας α­να­φο­ράς που κα­τέ­θε­σε, με πο­λύ­μη­νη κα­θυ­στέ­ρη­ση και α­φού εί­χε προ­η­γη­θεί ει­σαγ­γε­λι­κή πα­ρέμ­βα­ση, η νέ­α διοί­κη­ση της τρά­πε­ζας κα­τά του ε­πι­χει­ρη­μα­τί­α, κα­θώς προ­σπα­θεί να εμ­φα­νί­σει ως «α­θώ­ες πε­ρι­στε­ρές» τό­σο τις αρ­μό­διες ε­πο­πτι­κές αρ­χές, που εκ του α­πο­τε­λέ­σμα­τος φά­νη­κε ό­τι δεν έ­κα­ναν κα­λά τη δου­λειά τους, ό­σο και τους λοι­πούς με­τό­χους και τις υ­πη­ρε­σί­ες της τρά­πε­ζας, που φέ­ρο­νται να «κοι­μού­νταν τον ύ­πνο του δι­καί­ου».

> Αυτό δεν είναι καν ξεπούλημα. Είναι χάρισμα! Ά­ντε και να δε­χτού­με πως θα πρέ­πει να α­να­ζη­τη­θούν στρα­τη­γι­κοί ε­πεν­δυ­τές για την ί­δρυ­ση των τριών νέ­ων ε­ται­ρειών πα­ρο­χής φυ­σι­κού α­ε­ρί­ου στις πε­ρι­φέ­ρειες. Το ε­ρώ­τη­μα εί­ναι για­τί, αν και θα συμ­με­τέ­χουν με πο­σο­στό γύ­ρω στο 35% στο με­το­χι­κό τους κε­φά­λαιο, θα α­σκούν και το management;

>Με τη μορ­φή του κα­τε­πεί­γο­ντος, α­φού πρό­κει­ται για συμ­φω­νί­ες που σκό­πι­μα δεν συ­γκε­κρι­με­νο­ποιού­νται και ε­μπε­ριέ­χουν στο­χευ­μέ­νες α­σά­φειες, έ­τσι ώ­στε να μη γί­νο­νται εύ­κο­λα α­ντι­λη­πτές! Ποιες εί­ναι οι πλέ­ον σί­γου­ρες ρευ­στο­ποι­ή­σι­μες εγ­γυ­ή­σεις που θα μπο­ρού­σε να πα­ρά­σχει η κυ­βέρ­νη­ση στους δα­νει­στές μας; Μα αυ­τές που δε­σμεύ­ουν μελ­λο­ντι­κά έ­σο­δα του Τα­μεί­ου Δια­χεί­ρι­σης Κρα­τι­κής Πε­ριου­σί­ας και έ­χουν να κά­νουν με δι­καιώ­μα­τα α­πό πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κές πη­γές, υ­πο­δο­μές κ.λπ.
> Τεί­νουν να γί­νουν η πο­λυ­πλη­θέ­στε­ρη ο­μά­δα του ΧΑ! Αυ­ξά­νο­νται οι με­το­χές των ε­ται­ρειών που οι τι­μές τους βρί­σκο­νται κά­τω α­πό το ψυ­χο­λο­γι­κό ε­πί­πε­δο των 10 λε­πτών του ευ­ρώ. Με­τα­ξύ άλ­λων, την τι­μη­τι­κή τους έ­χουν ε­πι­χει­ρή­σεις α­πό τους κλά­δους της ναυ­τι­λί­ας, της ι­χθυο­καλ­λιέρ­γειας, των ε­πεν­δύ­σε­ων.
> Τί­πο­τα δεν θε­με­λιώ­θη­κε με ε­πι­τυ­χί­α πά­νω στο ψέ­μα, ε­νώ ό­σοι το ε­πι­χεί­ρη­σαν δια­ψεύ­στη­καν α­πό τις ε­ξε­λί­ξεις! Τα ε­πί­ση­μα στοι­χεί­α της ΕΛ­ΣΤΑΤ για την πο­ρεί­α της κα­τα­νά­λω­σης κα­τέρ­ρι­ψαν τον κυ­βερ­νη­τι­κό «μύ­θο» πε­ρί ε­σω­τε­ρι­κής υ­πο­τί­μη­σης, δη­λα­δή μεί­ω­σης στις τι­μές των προ­ϊ­ό­ντων λό­γω πε­ρι­κο­πών σε μι­σθούς και συ­ντά­ξεις. Απ’ ό,τι φαί­νε­ται, πα­ρά τις θυ­σί­ες των πο­λι­τών με την κα­τα­βα­ρά­θρω­ση των ει­σο­δη­μά­των και το τσε­κού­ρω­μα της α­γο­ρα­στι­κής τους δύ­να­μης, ο Γε­νι­κός Δεί­κτης Τι­μών Κα­τα­να­λω­τή αυ­ξή­θη­κε, τα εί­δη πρώ­της α­νά­γκης ε­νι­σχύ­θη­καν και οι υ­πη­ρε­σί­ες πή­ραν την α­νιού­σα.
> Μή­πως η α­να­δο­χή των χρε­ών εί­ναι στε­ρη­τι­κού χα­ρα­κτή­ρα και ο πρω­το­φει­λέ­της δεν βγαί­νει α­πό το κά­δρο; Το ε­ρώ­τη­μά μας α­πευ­θύ­νε­ται στην Anglesey Aquaculture Ltd, που α­γό­ρα­σε τη Selonda UK με μη­δε­νι­κό τί­μη­μα, αλ­λά με την προ­ϋ­πό­θε­ση να πλη­ρώ­σει το σύ­νο­λο των υ­πο­χρε­ώ­σε­ων προς τρά­πε­ζες και λοι­πούς τρί­τους προ­μη­θευ­τές.
> Ί­σως και να α­πο­τε­λεί το πλέ­ον χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό πα­ρά­δειγ­μα προς α­πο­φυ­γή για αλ­λο­δα­πές ε­πεν­δύ­σεις στην εγ­χώ­ρια α­γο­ρά! «Τρα­βά­ει τα μαλ­λιά της» η διοί­κη­ση της Credit Agricole, κα­θώς η ε­ξα­γο­ρά της Emporiki τής κό­στι­σε συ­νο­λι­κά μα­ζί με τις ζη­μί­ες το διό­λου ευ­κα­τα­φρό­νη­το πο­σό των 12,6 δισ. ευ­ρώ.
> Ας μην α­νοί­γουν σα­μπά­νιες οι πα­ρα­βά­τες, κα­θώς οι υ­πο­θέ­σεις τους θα ε­πα­νε­ξε­τα­στούν α­πό μη­δε­νι­κή βά­ση! Με­τά την α­πό­φα­ση του Α­νώ­τα­του Δι­κα­στη­ρί­ου της Με­γα­λο­νή­σου, βά­σει της ο­ποί­ας κρί­θη­κε πα­ρά­νο­μος ο διο­ρι­σμός του προ­έ­δρου της κυ­πρια­κής Ε­πι­τρο­πής Α­ντα­γω­νι­σμού, για να δού­με αν η Ει­σαγ­γε­λί­α θα ζη­τή­σει την α­νά­κλη­ση ό­λων των κυ­ρώ­σε­ων και την α­κύ­ρω­ση ό­λων των προ­στί­μων που εί­χαν ε­πι­βλη­θεί α­πό την πα­λαιά σύν­θε­ση της Αρ­χής…
> Πό­σο θέ­λε­τε για να μας τρε­λά­νε­τε, κύ­ριοι της κυ­βέρ­νη­σης; Υ­πο­τί­θε­ται ό­τι το ά­νοιγ­μα ε­νός κλει­στού ε­παγ­γέλ­μα­τος γί­νε­ται, προ­κει­μέ­νου να ο­δη­γή­σει στη μεί­ω­ση των τι­μών των πα­ρε­χό­με­νων υ­πη­ρε­σιών των με­λών του. Αν τώ­ρα, για να ε­ξα­σφα­λι­στεί η συ­ναί­νε­ση της συν­δι­κα­λι­στι­κής του συ­ντε­χνί­ας, ε­φευ­ρί­σκο­νται νέ­ες δου­λειές, εί­ναι δώ­ρον ά­δω­ρο για τους πο­λί­τες, ά­ρα… Πε­ρί των Υ­ΠΕ­ΚΑ, ΤΕ­Ε και ε­νερ­γεια­κού πι­στο­ποι­η­τι­κού ο λό­γος…
> Η κρί­ση ε­νί­ο­τε γεν­νά πα­ρά­κρου­ση! Τι μας εί­πε ο πρό­ε­δρος της Διε­θνούς Ναυ­τι­κής Έ­νω­σης; Ό­τι δεν βλέ­πει τον λό­γο για­τί το κρά­τος να κρα­τή­σει το 51% των με­το­χών του ΟΛ­Π. Μέ­νει να δού­με αν η κυ­βέρ­νη­ση συμ­με­ρί­ζε­ται τις α­πό­ψεις του.
> Υ­πάρ­χουν διοι­κή­σεις και διοι­κή­σεις! Αν και εί­ναι μια α­πό τις ει­σηγ­μέ­νες με τις κα­λύ­τε­ρες προ­ο­πτι­κές, ε­ντού­τοις, για να στεί­λει το μή­νυ­μα ό­τι οι ό­ποιες μειώ­σεις στο κό­στος ξε­κι­νούν α­πό την κε­φα­λή, δεν προ­χώ­ρη­σε στην α­ντι­κα­τά­στα­ση του ε­κλι­πό­ντος α­ντι­προ­έ­δρου της. Πε­ρί της Motor Oil ο λό­γος.
> Άλ­λη μια στρέ­βλω­ση του α­ντα­γω­νι­σμού, που δεν εί­χε ό­μως α­πτά α­πο­τε­λέ­σμα­τα! Τι κι αν βά­σει του νέ­ου φο­ρο­λο­γι­κού νο­μο­σχε­δί­ου, ως α­πόρ­ροια και του κοι­νο­τι­κού δί­καιου, η Deutsche Telekom α­παλ­λάσ­σε­ται της πα­ρα­κρά­τη­σης φό­ρου α­πό την ε­πέν­δυ­σή της στον Ο­ΤΕ; Ε­ντού­τοις δεν εί­δα­με η ευ­νο­ϊ­κή αυ­τή ρύθ­μι­ση να α­πο­τυ­πώ­νε­ται και στην πο­ρεί­α της με­το­χής του ορ­γα­νι­σμού.
> Η Μάλ­τα δεν εί­ναι Ελ­λά­δα! Αυ­τό κα­τά­λα­βε α­πό πρώ­το χέ­ρι η Intralot, κα­θώς α­πορ­ρί­φθη­κε το αί­τη­μα της Maltco να α­να­νε­ώ­σει αυ­το­μά­τως τη σύμ­βα­ση για τη λο­τα­ρί­α της χώ­ρας, βα­σι­ζό­με­νη στις κα­λές ε­πι­δό­σεις των προ­η­γού­με­νων ε­τών.
> Στο κα­λό και να μας γρά­φεις, κύ­ριε Δα­σκα­λό­που­λε! Με τις χει­ρό­τε­ρες ε­ντυ­πώ­σεις ε­τοι­μά­ζε­ται να α­πο­χω­ρή­σει α­πό τη θέ­ση του ο πρό­ε­δρος των βιο­μη­χά­νων (που, ση­μειω­τέ­ον, δεν έ­χει κα­μί­α βιο­μη­χα­νί­α στην κα­το­χή του), κα­θώς η θη­τεί­α του συν­δυά­στη­κε με τις φή­μες που τον ή­θε­λαν ως έ­ναν εκ των ε­κλε­κτών που «συ­νερ­γά­ζο­νταν» στην «τρό­ι­κα».
> Τυ­φλο­σούρ­τη για το πώς πε­ρί­που θα ε­ξε­λι­χθούν τα πράγ­μα­τα με­τα­ξύ προ­βλη­μα­τι­κών ε­πι­χει­ρή­σε­ων, εγ­χώ­ριων τρα­πε­ζών και αλ­λο­δα­πών fund α­να­μέ­νε­ται να α­πο­τε­λέ­σει η υ­πό­θε­ση ε­ξα­γο­ράς της Ε­νω­μέ­νης Κλω­στο­ϋ­φα­ντουρ­γί­ας! Δεν έ­χει πλέ­ον τό­σο με­γά­λη ση­μα­σί­α το discount α­γο­ράς, ό­σο το κα­τά πό­σο θα γί­νει κα­θε­το­ποί­η­ση στις μο­νά­δες πα­ρα­γω­γι­κής δια­δι­κα­σί­ας με υ­ψη­λή προ­στι­θέ­με­νη α­ξί­α για α­νά­πτυ­ξη ή θα ε­πι­λε­γεί η δια­δι­κα­σί­α του τε­μα­χί­σμα­τος με σκο­πό τη με­τα­πώ­λη­σή τους.
> Αν και η ε­μπλο­κή των χρη­μα­τι­στη­ρια­κών ε­ται­ρειών στις α­πο­κρα­τι­κο­ποι­ή­σεις α­πο­τε­λού­σε πά­γιο αί­τη­μα του Συν­δέ­σμου Χρη­μα­τι­στών, ε­ντού­τοις ο τρό­πος με τον ο­ποί­ο ε­πι­λέ­χθη­κε να γί­νει ε­ξαι­ρεί και πά­λι τις μη τρα­πε­ζι­κές Α­ΧΕ­ΠΕΥ. Εί­ναι πο­τέ δυ­να­τόν οι μι­κρο­με­σαί­ες ε­ται­ρεί­ες του κλά­δου να εγ­γυ­η­θούν τη συ­νο­λι­κή πρό­σο­δο ε­νός τέ­τοιου εγ­χει­ρή­μα­τος; Τώ­ρα, ό­σον α­φο­ρά την ε­ναλ­λα­κτι­κή λύ­ση για πώ­λη­ση των με­το­χών που α­νή­κουν στο Τα­μεί­ο Α­ξιο­ποί­η­σης Ι­διω­τι­κής Πε­ριου­σί­ας Δη­μό­σιας Πε­ριου­σί­ας, εί­τε στις τρέ­χου­σες τι­μές εί­τε χω­ρίς ά­νοιγ­μα βι­βλί­ου προ­σφο­ρών, εί­ναι ά­νευ σχο­λια­σμού, α­φού με δε­δο­μέ­νο ό­τι οι συμ­βά­σεις που συ­νά­πτο­νται ε­ξαι­ρού­νται α­πό τον προ­συμ­βα­τι­κό έ­λεγ­χο του Ε­λε­γκτι­κού Συ­νε­δρί­ου, κα­μί­α α­πό τις διοι­κή­σεις τους δεν θα θε­λή­σει να θέ­σει υ­πο­ψη­φιό­τη­τα κα­τη­γο­ρού­με­νης αυ­ρια­νών ε­ξε­τα­στι­κών ε­πι­τρο­πών.
> Για να μη σας περ­νά­νε και για…! Ποιος ε­πω­φε­λεί­ται πε­ρισ­σό­τε­ρο α­πό την έ­ντο­νη φη­μο­λο­γί­α για ε­πι­κεί­με­νη χρε­ο­κο­πί­α της Ελ­λά­δας; Με­τα­ξύ άλ­λων, η Γερ­μα­νί­α, που κα­τά­φε­ρε να δα­νει­στεί 6μη­να γραμ­μά­τια ύ­ψους 3,9 δισ. ευ­ρώ με αρ­νη­τι­κό ε­πι­τό­κιο. Δη­λα­δή, οι α­γο­ρα­στές των κρα­τι­κών της τί­τλων ό­χι μό­νο δεν θα έ­χουν κα­νέ­να κέρ­δος, αλ­λά εν γνώ­σει τους ζη­μιώ­νο­νται κιό­λας.
> Τρέ­χουν με την ό­πι­σθεν! Πό­σα α­πό τα πο­λυ­δια­φη­μι­σμέ­να α­να­πτυ­ξια­κά προ­γράμ­μα­τα μέ­σω Ε­ΣΠΑ πα­ρα­μέ­νουν α­κό­μη στα χαρ­τιά, ε­λέ­ω έλ­λει­ψης συμ­με­το­χής, μι­κρής α­πορ­ρό­φη­σης και κα­θυ­στε­ρή­σε­ων στις τρά­πε­ζες, με α­πο­τέ­λε­σμα η α­γο­ρά να έ­χει στε­ρέ­ψει α­πό ρευ­στό­τη­τα; Πα­ρά ταύ­τα και σε αυ­τήν την πε­ρί­πτω­ση α­κο­λου­θή­θη­κε η πε­πα­τη­μέ­νη, που δεν εί­ναι άλ­λη α­πό τη σύ­στα­ση ε­νός μη­τρώ­ου χει­ρι­στών, οι ο­ποί­οι θα α­να­λαμ­βά­νουν τη διεκ­πε­ραί­ω­ση της δια­δι­κα­σί­ας για λο­γα­ρια­σμό του invest in Greece και του ι­διώ­τη ε­πεν­δυ­τή.
> Ο­τι­δή­πο­τε άλ­λο εί­ναι εκ του πο­νη­ρού και ε­λέγ­χε­ται για τις προ­θέ­σεις του! Εί­τε α­ρέ­σει σε κά­ποιους εί­τε ό­χι, εί­τε το θε­ω­ρούν δί­καιο εί­τε ά­δι­κο, η α­να­κε­φα­λαιο­ποί­η­ση των ελ­λη­νι­κών πι­στω­τι­κών ι­δρυ­μά­των θα πρέ­πει να γί­νει με κοι­νές με­το­χές, λει­τουρ­γώ­ντας υ­πέρ του δη­μό­σιου κορ­βα­νά. Τα πε­ρί προ­νο­μιού­χων ή κοι­νών ά­νευ ψή­φου ή συν­δυα­σμών αυ­τών και άλ­λων σε­να­ρί­ων διαρ­ρέ­ο­νται α­πό συ­γκε­κρι­μέ­νους κον­δυ­λο­φό­ρους, που λει­τουρ­γούν προς ό­φε­λος των α­φε­ντι­κών τους, που δεν εί­ναι άλ­λα α­πό τα πι­στω­τι­κά ι­δρύ­μα­τα.
> Άρ­χι­σαν τα όρ­γα­να! Εί­ναι γε­γο­νός ό­τι κά­ποια α­πό τα α­σφα­λι­στι­κά τα­μεί­α των ερ­γα­ζο­μέ­νων στις τρά­πε­ζες έ­χουν κα­τα­θέ­σει ή­δη α­γω­γές κα­τά των διοι­κή­σε­ών τους, διεκ­δι­κώ­ντας ει­σφο­ρές που θε­ω­ρούν ό­τι τους ο­φεί­λο­νται α­πό τη χο­ρή­γη­ση stock options σε α­νώ­τε­ρα στε­λέ­χη;
> Για­τί δεν διε­ξά­γο­νται έ­ρευ­νες για το πό­θεν έ­σχες και δεν μπαί­νουν τεκ­μή­ρια; Πό­σες φο­ρές θα πρέ­πει να ε­πι­ση­μά­νου­με τον ρό­λο των αυ­ξή­σε­ων με­το­χι­κών κε­φα­λαί­ων στις α­νώ­νυ­μες ε­ται­ρεί­ες, προ­κει­μέ­νου να κα­τα­πο­λε­μη­θεί το φαι­νό­με­νο των α­χυ­ραν­θρώ­πων και της δια­κί­νη­σης μαύ­ρου χρή­μα­τος;
> Ποιοι συ­νέ­τα­ξαν τα ψι­λά γράμ­μα­τα των συμ­βά­σε­ων; Ποιοι α­πο­δέ­χτη­καν τέ­τοιους κα­τα­χρη­στι­κούς ό­ρους; Δεν φτά­νει που τα πε­ρισ­σό­τε­ρα κοι­νο­τι­κά κον­δύ­λια κα­τευ­θύ­νο­νται στην κα­τα­σκευ­ή δρό­μων, δεν αρ­κεί που το με­γα­λύ­τε­ρο μέ­ρος των χρη­μα­το­δο­τή­σε­ων του Προ­γράμ­μα­τος Δη­μό­σιων Ε­πεν­δύ­σε­ων γί­νε­ται τσι­μέ­ντο, οι πα­ρα­χω­ρη­σιού­χες κοι­νο­πρα­ξί­ες των έρ­γων α­παι­τούν α­πο­ζη­μιώ­σεις α­πό το κρά­τος ε­πει­δή κα­θυ­στέ­ρη­σαν οι α­παλ­λο­τριώ­σεις.
> Ό­ποιος θε­ω­ρεί ό­τι τα πράγ­μα­τα θα αλ­λά­ξουν κιν­δυ­νεύ­ει να κα­τη­γο­ρη­θεί για υ­περ­βο­λι­κή αι­σιο­δο­ξί­α! Η «φουρ­νιά» των ει­σηγ­μέ­νων που ε­ξαρ­τώ­νται ά­με­σα ή έμ­με­σα α­πό το άρ­θρο 99 του πτω­χευ­τι­κού κώ­δι­κα αυ­ξά­νει, σε ση­μεί­ο που να αγ­γί­ζει πλέ­ον το 6,9% του συ­νο­λι­κού α­ριθ­μού των ει­σηγ­μέ­νων.
> Οι με­σά­ζο­ντες έ­χουν πά­λι την τι­μη­τι­κή τους! Ο μό­νος ε­παγ­γελ­μα­τι­κός κλά­δος που ε­μπλέ­κε­ται με το εγ­χώ­ριο real estate και έ­χει δου­λειά αυ­τή την πε­ρί­ο­δο εί­ναι οι σύμβουλοι που με­σο­λα­βούν με­τα­ξύ ι­διο­κτη­τών και ε­νοι­κια­στών στις ε­πα­να­δια­πραγ­μα­τεύ­σεις των μι­σθω­μά­των τους.
> Ο α­κτο­πλο­ϊ­κός κλά­δος α­σφυ­κτιά! Α­πό τη μια η μειω­μέ­νη ζή­τη­ση και η ση­μα­ντι­κή αύ­ξη­ση του κό­στους πε­τρε­λαί­ου, α­πό την άλ­λη το κλεί­σι­μο της χρη­μα­το­δο­τι­κής στρό­φιγ­γας α­πό πλευ­ράς τρα­πε­ζών, έ­χουν ο­δη­γή­σει σε οι­κο­νο­μι­κά α­διέ­ξο­δα.
> Δεν χω­ρά­νε δυο πό­δια σε έ­να πα­πού­τσι! Οι συγ­χω­νεύ­σεις σε πε­ρί­ο­δο βα­θιάς ύ­φε­σης δεν α­πο­τε­λούν πα­νά­κεια, κα­θώς ό­χι μό­νο δεν ε­πι­φέ­ρουν τις προσ­δο­κώ­με­νες οι­κο­νο­μί­ες κλί­μα­κας, αλ­λά δεν εί­ναι και σε θέ­ση να ε­πι­λύ­σουν τα προ­βλή­μα­τα των κε­φα­λαί­ων και της ρευ­στό­τη­τας.

> Κα­λά που υ­πάρ­χει και το… Σου­δάν! Ποιος θα πε­ρί­με­νε ό­τι η χώ­ρα με το μέ­χρι πρό­τι­νος σο­σια­λι­στι­κό-εκ­συγ­χρο­νι­στι­κό θαύ­μα της με­γά­λης α­νά­πτυ­ξης θα ση­μεί­ω­νε τη δεύ­τε­ρη χει­ρό­τε­ρη ύ­φε­ση το 2012; Η ο­μά­δα των α­να­λυ­τών του Economist, πά­ντως, ε­κτί­μη­σε ό­τι η συρ­ρί­κνω­ση της οι­κο­νο­μι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας στην Ελ­λά­δα θα στα­μα­τή­σει στο 7%, δια­ψεύ­δο­ντας το 2,8% που προ­βλέ­πει ο φε­τι­νός προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός και το 3% που προ­βλέ­πει το Διε­θνές Νο­μι­σμα­τι­κό Τα­μεί­ο.
> Στην ου­σί­α μι­λά­με για α­να­γκα­στι­κή και ό­χι ε­θε­λο­ντι­κή συμ­με­το­χή! Μπο­ρεί η Unicredit να έ­δω­σε τη δυ­να­τό­τη­τα στους πε­λά­τες της να α­γο­ρά­σουν τις νέ­ες με­το­χές της με ση­μα­ντι­κή έκ­πτω­ση 43%, ω­στό­σο ό­σοι κρα­τή­σουν μό­νο τις πα­λιές θα χά­σουν συ­νο­λι­κά πά­νω α­πό το 50% της α­ξί­ας της αρ­χι­κής τους ε­πέν­δυ­σης.

ν Μι­λά­με για πε­ρί­που 800.000 ευ­ρώ, στην πε­ριο­χή της Νέ­ας …! Το να α­φή­σει κά­ποιος στη δια­θή­κη του χρή­μα­τα προς μια εκ­κλη­σί­α εί­ναι κά­τι συ­νη­θι­σμέ­νο, το να τα γρά­ψει ό­μως α­πευ­θεί­ας στο ό­νο­μα του πα­πά της ε­νο­ρί­ας ό­χι και τό­σο. Και τα ε­ρω­τή­μα­τα εί­ναι: 1) πώς θα δη­λω­θούν στην ε­φο­ρί­α, ως ει­σό­δη­μα ή ως δω­ρε­ά; και 2) θα ε­λεγ­χθούν ως προς το πό­θεν έ­σχες ή θα νο­μι­μο­ποι­η­θούν αυ­το­μά­τως;

Ά­ρα­γε η ΝΔ, ως κόμ­μα που στη­ρί­ζει την κυ­βέρ­νη­ση Πα­πα­δή­μου, συμ­φω­νεί με τις εν κρυ­πτώ αλ­λα­γές που προ­ω­θού­νται α­πό τους πρά­σι­νους διοι­κη­τές των δη­μό­σιων ε­πι­χει­ρή­σε­ων και τους πρά­σι­νους πο­λι­τι­κούς τους προ­ϊ­στα­μέ­νους; Ε­πει­δή η
ΔΕ­Η δεν εί­ναι «τσι­φλί­κι» κα­νε­νός, πο­λύ θα θέ­λα­με να ξέ­ρου­με για­τί ο κ. Ζερ­βός ε­τοι­μά­ζει σή­με­ρα το νέ­ο ορ­γα­νω­τι­κό σχή­μα της ει­σηγ­μέ­νης και δεν α­φή­νει να το κά­νει ο ε­πό­με­νος που θα προ­κύ­ψει με­τά τις ε­πι­κεί­με­νες ε­κλο­γές.

δΕί­ναι πολ­λά τα χρή­μα­τα α­κό­μη και για τον κ. Ρέ­στη! Α­πό κέρ­δη σε ζη­μί­ες, και μά­λι­στα στο ε­ξω­φρε­νι­κό πο­σό των 203,5 ε­κατ. δο­λα­ρί­ων, «γύ­ρι­σε» το τρί­το τρί­μη­νο του 2011 η Seanergy Maritime Holdings συμ­φε­ρό­ντων του Έλ­λη­να ε­φο­πλι­στή.


Σχολιάστε εδώ