Τη μεγάλη ανατροπή έκανε ο Χατζηνικολάου

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα συνάντηση με τον Γιώργο Κουρή. Η κίνηση αυτή έγινε ενώ η συμφωνία με τον ΑΝΤ1 ήταν προ των πυλών και έλειπε μόνο η υπογραφή, ενώ ισχυρή ήταν και η πρόταση του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη παρατάθηκε για 15 μέρες για την ανάληψη πλειοψηφικού πακέτου στο Alter, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για συμμετοχή του στο συγκρότημα Real.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, εκδότης και παρουσιαστής, εκτός από την υψηλή απήχηση στο κοινό διαθέτει και κύρος μεταξύ των εργαζομένων στα media από τον τρόπο λειτουργίας της «Real News» και του Real FM. «Παράταση» δίνει και το ΕΣΡ, αναμένοντας τους υπευθύνους του σταθμού να δώσουν εξηγήσεις αυτήν την εβδομάδα. Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης δήλωσε πως «αν το κανάλι ήταν εκουσίως κλειστό, με πρόθεση των ιδιοκτητών του, θα μπορούσε να ανακληθεί η άδεια του σταθμού», λέγοντας με αυτόν τον τρόπο πως το Alter εξακολουθεί να είναι σε λειτουργία.

«Θύμα της ίδιας ιστορίας…»

Στη ραδιοφωνική του παρέμβαση από τη συχνότητα του Real FM ο Νίκος Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στον μεγαλομέτοχο του Alter Γιώργο Κουρή, είπε:

«…δεν πρέπει να τους ισοπεδώνετε όλους. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν έχει τις ίδιες ευθύνες ο Γιαννίκος με τον Κουρή, πώς να το κάνουμε τώρα; Δεν θα με πείσετε γι’ αυτό. Δεν διοίκησε ο Κουρής το κανάλι. Ο Γιαννίκος το διοίκησε. Ο Γιαννίκος έκανε την οικονομική διαχείριση. Θέλετε να πείτε ότι ο Κουρής είναι μακάκας που δεν τον ήλεγχε; Πείτε το. Αλλά μέχρι εκεί. Να λέμε την αλήθεια και να τοποθετούμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση».

«Γιατί και ο Κουρής είναι ένα άλλο θύμα αυτής της ίδιας ιστορίας. Είδε την περιουσία του να κάνει φτερά και αναγκάστηκε τους τελευταίους μήνες να ξεπουλήσει προσωπική περιουσία αξίας 7, 8, 10 –δεν ξέρω πόσο ήταν– εκατομμυρίων, μισοτιμής μέσα στην κρίση. Και είναι και ο μόνος που κάνει μια προσπάθεια να σώσει αυτό το κανάλι».

«Μην αφήνετε κέντρα έξω από το κανάλι να παίζουν ρόλο…»

«…δεν είστε δίκαιοι, λοιπόν. Θέλω να το ξέρετε. Και σας το λέω σήμερα, που πήρα την απόφαση να σας περιμένω. Θα περιμένω μέχρι να ξανανοίξει το Alter ή μέχρι να κλείσει. Και εύχομαι η αναμονή μου να είναι μέχρι να ξανανοίξει το κανάλι και να ξανακάνουμε δελτίο μαζί. Είμαι εδώ, λοιπόν, και όπου μπορώ να βοηθήσω θα βοηθήσω. Δεν θα πάω σε άλλο κανάλι. Θα σας περιμένω. Σας παρακαλώ, όμως, ζυγίστε τα καλύτερα και αποκτήστε μια σωστή τακτική, μια σωστή στρατηγική. Μην αφήνετε άλλους να εκμεταλλεύονται τον δικό σας αγώνα και τη δική σας προσπάθεια. Μην αφήνετε κέντρα έξω από το κανάλι να παίζουν ρόλο. Μαζευτείτε, κουβεντιάστε και βρείτε έναν τρόπο να ξαναλειτουργήσει το μαγαζί, να ξανάρθουν έστω και λίγα έσοδα, να ξαναμπεί στον χάρτη το Alter. Διαφορετικά δεν έχει νόημα όλη η αγωνία και η προσπάθειά σας».

Μηνυτήρια αναφορά

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κουρής ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την κατάληψη του τηλεοπτικού σταθμού από τους εργαζομένους. Σε αναφορά που υπέβαλε υποστηρίζει ότι παρεμποδίζεται η λειτουργία του καναλιού και κινδυνεύει ο εξοπλισμός, αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Όπως σημειώνει, αν και έχει καταθέσει μήνυση σχετικά, δεν έχει γίνει τίποτα από τις δικαστικές αρχές μέχρι σήμερα. Στην αναφορά περιλαμβάνεται και κατάλογος με τη μισθοδοσία των εργαζομένων.


Σχολιάστε εδώ