Τα ‘μαθες τα νέα πατέρα;

3Τι, ά­ρα­γε, εν­νο­είς, Μι­χά­λη Ι­γνα­τί­ου (ο πα­σί­γνω­στος δη­μο­σιο­γρά­φος και α­πό τους πιο έ­γκυ­ρους έλ­λη­νες α­ντα­πο­κρι­τές στην Α­με­ρι­κή) ό­τι «ο Νί­κος (Πα­παν­δρέ­ου) δεν έ­χει πει την τε­λευ­ταί­α του κου­βέ­ντα», ό­πως γρά­φεις στο άρ­θρο σου στο σά­ιτ «aixmi»; Να εν­νο­είς ό­τι μπο­ρεί και να εί­ναι διά­δο­χος του Γιώρ­γου; Ε, να το δού­με κι αυ­τό… Για να φου­ντά­ρου­με μια ώ­ρα αρ­χύ­τε­ρα. Έ­χω ό­μως και μια α­κό­μη α­πο­ρί­α, Μι­χά­λη, για την αιχ­μή που α­φή­νεις, ό­τι «Με τον Νί­κο Πα­παν­δρέ­ου εί­χα μια εν­δια­φέ­ρου­σα αλ­λη­λο­γρα­φί­α, που πα­ρα­μέ­νει α­πόρ­ρη­τη κα­τό­πιν ε­πι­θυ­μί­ας του»… Α­σφα­λώς κά­τι το ση­μα­ντι­κό υ­πάρ­χει που θα προ­κα­λέ­σει α­να­τα­ρά­ξεις, αλ­λιώς ποιος ο λό­γος να θέ­λει ο κυρ Νί­κος να μην α­πο­κα­λυ­φθεί; Μας μπερ­δεύ­εις, Μι­χά­λη…
3Πο­λύ ορ­γι­σμέ­νος τού­τες τις μέ­ρες, ό­που ό­λα παί­ζο­νται στο ΠΑ­ΣΟΚ, ή­ταν την Τρί­τη το με­ση­μέ­ρι στο ε­ντευ­κτή­ριο της Βου­λής ο Χρή­στος Μα­γκού­φης, ό­που σε πα­ρέ­α με συ­να­δέλ­φους του α­ντάλ­λασ­σαν α­πό­ψεις για το τι θα γί­νει το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο στη συ­νε­δρί­α­ση του Ε­θνι­κού Συμ­βου­λί­ου και ποια πρέ­πει να εί­ναι η α­πό­φα­ση.
3«Μέ­χρι τώ­ρα εί­χα­με τους Α­γα­να­κτι­σμέ­νους Πο­λί­τες, τώ­ρα έ­χου­με τους Α­γα­να­κτι­σμέ­νους Βου­λευ­τές», εί­πε ο τρι­κα­λι­νός βου­λευ­τής, που θυ­μί­ζου­με ό­τι εί­χε α­πο­κα­λέ­σει στο συ­νέ­δριο του ΠΑ­ΣΟΚ το 1996 στο Ολυ­μπια­κό Στά­διο για την ε­κλο­γή νέ­ου αρ­χη­γού, με­τά την πα­ραί­τη­ση του Αν­δρέ­α, «Πο­λι­τι­κό νά­νο» τον Ση­μί­τη και α­πό τό­τε για χρό­νια πολ­λά δεν ξα­να­εί­δε… φως, μέ­χρι το 2009 που ε­πέ­στρε­ψε στη Βου­λή νι­κη­τής και τρο­παιού­χος. Η ά­πο­ψή του για το δέ­ον γε­νέ­σθαι εί­ναι πο­λύ προ­χω­ρη­μέ­νη, ε­πα­να­στα­τι­κή θα λέ­γα­με. Κυ­κλι­κό συμ­βού­λιο… πρω­θυ­πουρ­γών. Κά­θε 6 μή­νες θα αλ­λά­ζει ο πρω­θυ­πουρ­γός. Εν­νο­εί ό­τι αυ­τό θα ι­σχύ­σει στην πε­ρί­πτω­ση που ξα­να­βγεί το ΠΑ­ΣΟΚ με αυ­το­δυ­να­μί­α και κά­νει κυ­βέρ­νη­ση. Ε­ξα­μη­νί­τες δη­λα­δή πρω­θυ­πουρ­γούς θα έ­χου­με… Βέ­βαια δεν βρή­κε κα­νέ­ναν α­πό τους πα­ρι­στά­με­νους συ­να­δέλ­φους του σύμ­μα­χο. Ού­τε τον ζα­κυν­θι­νό Δ. Βαρ­βα­ρί­γο, τον εκ Φθιώ­τι­δας Ν. Τσώ­νη, και τους η­ρα­κλειώ­τες Βασ. Κε­γκέ­ρο­γλου και Γιάν­νη Μι­χε­λο­γιαν­νά­κη. Ο τε­λευ­ταί­ος, βέ­ρος Πα­παν­δρε­ϊ­κός, εί­ναι υ­πέρ της διαρ­χί­ας, με τον Γιώρ­γο να πα­ρα­μέ­νει και να ε­κλε­γεί ο υ­πο­ψή­φιος πρω­θυ­πουρ­γός. Και ό­χι βέ­βαια α­πό τη βά­ση, αλ­λά α­πό την Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ο­μά­δα…
3Α­ντάρ­τι­κο ψή­νε­ται στο ΠΑ­ΣΟΚ. Αυ­ξά­νο­νται κά­θε μέ­ρα οι βου­λευ­τές που δη­μό­σια λέ­νε ό­τι δεν θα ψη­φί­σουν κα­τάρ­γη­ση του δώ­ρου και του κα­τώ­τα­του μι­σθού ή μεί­ω­σή του. Ο εξ Η­λεί­ας Τά­κης Α­ντω­να­κό­που­λος σε έγ­γρα­φή δή­λω­σή του το­νί­ζει:
«Θε­ω­ρώ ό­τι αυ­τήν την ώ­ρα οι μειώ­σεις α­πο­δο­χών στους ερ­γα­ζό­με­νους στον ι­διω­τι­κό το­μέ­α δεν προ­σφέ­ρουν ΤΙ­ΠΟ­ΤΑ στον Α­ΝΤΑ­ΓΩ­ΝΙ­ΣΜΟ. Α­ντί­θε­τα πρι­μο­δο­τούν τη φτώ­χεια και την κοι­νω­νι­κή α­πο­σύν­θε­ση. Γιʼ αυ­τό δεν πρό­κει­ται να ψη­φί­σω, ε­άν έρ­θει στη Βου­λή, τέ­τοια διά­τα­ξη νό­μου».
Ή­ταν μέ­σα σʼ ό­λα…
Τε­λι­κά ό­ποια πέ­τρα κι αν ση­κώ­σεις τον κ. Μπλέ­τσο, στε­νό­τα­το συ­νερ­γά­τη σʼ ό­λα (και τις α­νο­μί­ες…) του Ά­κη θα βρεις. Με­τά την α­πό­λυ­τη ε­μπλο­κή του στο σκάν­δα­λο των υ­πο­βρυ­χί­ων και στις μί­ζες της Ferrostaal, που αρ­νιό­ταν, μέ­χρι και… σταυ­ρό φι­λού­σε, ε­πι­χει­ρώ­ντας να δια­ψεύ­σει τα α­διά­ψευ­στα, προ­χθές α­να­κα­λύ­φθη­κε ό­τι έ­χει… α­νά­μει­ξη και σʼ άλ­λες… πε­ρί­ερ­γες υ­πο­θέ­σεις. Στο σκάν­δα­λο με τους ε­πί­ορ­κους ε­φο­ρια­κούς, ό­που ε­μπλέ­κε­ται η ε­ται­ρεί­α ε­ξο­πλι­σμού και λει­τουρ­γί­ας κτι­ρί­ων «URBANICA AE», της ο­ποί­ας πρό­ε­δρος εί­ναι ο κ. Γιάν­νης Μπλέ­τσος!
Ά­κη, να τον χαί­ρε­σαι τον δι­κό σου…


Σχολιάστε εδώ