στα ενδότερα των ομάδων

=Να ευ­λο­γή­σου­με τα γέ­νια μας για την α­πο­κά­λυ­ψη της πε­ρα­σμέ­νης ε­βδο­μά­δας ό­τι η ΟΥΕ­ΦΑ ε­τοι­μά­ζε­ται να α­πο­κλεί­σει την Α­ΕΚ α­πό τις ευ­ρω­πα­ϊ­κές διορ­γα­νώ­σεις. Το έ­γρα­ψε ο δι­πλα­νός, και α­πό την Τρί­τη το θέ­μα α­να­κυ­κλώ­θη­κε σε ό­λες τις α­θλη­τι­κές ε­φη­με­ρί­δες, και μά­λι­στα ε­νι­σχυ­μέ­νο α­πό την ποι­νή που ε­πι­βλή­θη­κε στον ΠΑ­ΟΚ.
=Ο «Δι­κέ­φα­λος» του Βορ­ρά τι­μω­ρή­θη­κε με α­πο­κλει­σμό, αλ­λά η ποι­νή του έ­χει α­να­σταλ­τι­κό χα­ρα­κτή­ρα για τρί­α χρό­νια. Στο διά­στη­μα αυ­τό, δε, θα ε­λέγ­χε­ται α­νά τα­κτά χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα. Ο­ποια­δή­πο­τε στιγ­μή, ό­μως, η ΟΥΕ­ΦΑ δια­πι­στώ­σει στα­σι­μό­τη­τα στην ε­ξυ­γί­αν­ση της ΠΑ­Ε, αυ­τό­μα­τα θα α­πο­κλει­στεί α­πό τις διε­θνείς διορ­γα­νώ­σεις.
=Τον ΠΑ­ΟΚ γλί­τω­σαν η πώ­λη­ση του Βιε­ϊ­ρί­νια, η πλη­ρω­μή των παι­κτών, το δια­ζύ­γιο με τον Κο­ντρέ­ρας, ο ο­ποί­ος χά­ρι­σε έ­να σε­βα­στό πο­σό στην ο­μά­δα της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Κα­θο­ρι­στι­κό ρό­λο έ­παι­ξαν ε­πί­σης ο Θό­δω­ρος Θε­ο­δω­ρί­δης και ο Ζα­γο­ρά­κης.
=Ο έλ­λη­νας συ­νερ­γά­της του Μι­σέλ Πλα­τι­νί έ­πει­σε πολ­λούς για την πρό­ο­δο του ΠΑ­ΟΚ με­τά τις α­να­κα­τα­τά­ξεις στο ρό­στερ του, ε­νώ πα­ράλ­λη­λα ε­ξα­σφά­λι­σε την πα­ρου­σί­α του Ζα­γο­ρά­κη στη συ­ζή­τη­ση της υ­πό­θε­σης. Εί­ναι διε­θνώς α­να­γνω­ρί­σι­μος ο πρό­ε­δρος του «Δι­κε­φά­λου» και η εμ­φά­νι­σή του ε­νώ­πιον της αρ­μό­διας ε­πι­τρο­πής α­νέ­τρε­ψε τα δε­δο­μέ­να.
=Η Α­ΕΚ, ό­μως, βρί­σκε­ται με την πλά­τη στον τοί­χο, α­φού της λεί­πουν παί­κτες με την α­γο­ρα­στι­κή α­ξί­α του Βιε­ϊ­ρί­νια, ε­νώ οι πα­ρά­γο­ντές της περ­νούν α­πα­ρα­τή­ρη­τοι α­πό τα πο­δο­σφαι­ρι­κά όρ­γα­να της Ευ­ρώ­πης. Άλ­λο Α­δα­μί­δης, άλ­λο Ζα­γο­ρά­κης, α­πό ό­ποια πλευ­ρά κι αν το δει κά­ποιος.
=«Αν εί­χε προ­κρι­θεί στους 32 του Γιου­ρό­πα Λι­γκ, ο α­πο­κλει­σμός της λό­γω των οι­κο­νο­μι­κών προ­βλη­μά­των της θα α­πο­τε­λού­σε τε­τε­λε­σμέ­νο γε­γο­νός», μας εί­πε πρό­σφα­τα στέ­λε­χος της
Ε­ΠΟ, ό­ταν α­να­ζη­τή­σα­με πε­ρισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες για το πρό­βλη­μα της «Έ­νω­σης», η ο­ποί­α μπαί­νει πλέ­ον και στο στό­χα­στρο των ε­λε­γκτι­κών μη­χα­νι­σμών του κρά­τους. Οι τε­λευ­ταί­ες α­πο­κα­λύ­ψεις για την ε­νε­χυ­ρί­α­ση των με­το­χών α­να­τρέ­πουν τα δε­δο­μέ­να με την ε­μπλο­κή των supporters και τα χρή­μα­τα που ε­κεί­νοι συ­γκέ­ντρω­σαν το προ­η­γού­με­νο κα­λο­καί­ρι.
=Η ι­στο­ρί­α της Α­ΕΚ έ­χει πο­λύ ψω­μί. Κά­ποιοι, μά­λι­στα, ι­σχυ­ρί­ζο­νται πως η ΠΑ­Ε δια­νύ­ει τον τε­λευ­ταί­ο χρό­νο λει­τουρ­γί­ας της και προ­α­ναγ­γέλ­λουν, εμ­μέ­σως πλην σα­φώς, τον υ­πο­βι­βα­σμό των «κι­τρι­νό­μαυ­ρων» στα ε­ρα­σι­τε­χνι­κά πρω­τα­θλή­μα­τα με στό­χο την οι­κο­νο­μι­κή ε­ξυ­γί­αν­σή της.
=Η συ­γκε­κρι­μέ­νη ε­ξέ­λι­ξη α­πο­τε­λεί το χει­ρό­τε­ρο σε­νά­ριο για τους πα­ρά­γο­ντες που πέ­ρα­σαν την τε­λευ­ταί­α ε­ξα­ε­τί­α α­πό την «Έ­νω­ση» και δέ­σμευαν την ε­ται­ρεί­α με την υ­πο­γρα­φή τους. Κι αυ­τό ε­πει­δή τα χρέ­η της Α­ΕΚ θα βα­ρύ­νουν τους ί­διους, ό­πως προ­βλέ­πε­ται α­πό τη σχε­τι­κή νο­μο­θε­σί­α και τους δια­κα­νο­νι­σμούς, τους ο­ποί­ους έ­χουν α­πο­δε­χτεί με προ­σω­πι­κές εγ­γυ­ή­σεις.
=Στα Σπά­τα, πά­ντως, ε­ξα­κο­λου­θούν να ελ­πί­ζουν. Α­πό τη μί­α, παί­ζουν το χαρ­τί του ε­πεν­δυ­τή και α­πό την άλ­λη, α­να­ζη­τούν κα­θα­ρό
ΑΦ­Μ, με την προσ­δο­κί­α ό­τι η εν­σω­μά­τω­ση θα ε­γκρι­θεί α­πό τις αρ­μό­διες υ­πη­ρε­σί­ες και έ­τσι θα κα­θα­ρί­σει η ΠΑ­Ε Α­ΕΚ α­πό τα χρέ­η, που γι­γα­ντώ­θη­καν τα τε­λευ­ταί­α χρό­νια.
=Το βα­σι­κό ε­ρώ­τη­μα που α­πα­σχο­λεί τον κό­σμο, πά­ντως, εί­ναι πού πή­γαν τα λε­φτά. Διό­τι α­πό έ­να πό­ρι­σμα που έ­χει αρ­χί­σει να διο­χε­τεύ­ε­ται δε­ξιά και α­ρι­στε­ρά προ­κύ­πτει το συ­μπέ­ρα­σμα ό­τι οι «κι­τρι­νό­μαυ­ροι» χρω­στούν πα­ντού, και μά­λι­στα τους τε­λευ­ταί­ους μή­νες προ­χώ­ρη­σαν ου­σια­στι­κά σε α­να­στο­λή πλη­ρω­μών, κα­θώς πα­ρέ­λει­ψαν να κα­τα­βά­λουν ση­μα­ντι­κές υ­πο­χρε­ώ­σεις τους.
=Ο Σταύ­ρος Α­δα­μί­δης, πά­ντως, ε­ξα­κο­λου­θεί να δη­λώ­νει αι­σιό­δο­ξος και να πα­λεύ­ει για να ε­ξα­σφα­λί­σει θέ­ση και στην ε­πό­με­νη μέ­ρα της
Α­ΕΚ. Βο­ά η δη­μο­σιο­γρα­φι­κή πιά­τσα ό­τι αυ­τός εί­ναι ο βα­σι­κός ό­ρος που θέ­τει ο πρό­ε­δρος της «Έ­νω­σης» σε ό­σους ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες κά­θο­νται στο ί­διο τρα­πέ­ζι μα­ζί του.
=Κα­τα­πέλ­της ή­ταν για την Α­ΕΚ και η α­πό­φα­ση που πή­ρε το διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο της Σού­περ Λί­γκας για ό­σες ο­μά­δες δεν πλη­ρούν τα κρι­τή­ρια της α­δειο­δό­τη­σης. Ο Α­δα­μί­δης θέ­λη­σε να πε­τύ­χει την τρο­πο­ποί­η­ση των ποι­νών, ώ­στε να α­πο­φευ­χθεί ο υ­πο­βι­βα­σμός του «Δι­κέ­φα­λου», αλ­λά σχε­δόν ό­λες οι ο­μά­δες τά­χθη­καν α­πέ­να­ντι.
=Ου­σια­στι­κά πλή­ρω­σε η Έ­νω­ση τις κα­κές σχέ­σεις με τις πε­ρισ­σό­τε­ρες ο­μά­δες, οι ο­ποί­ες θέ­λη­σαν έ­τσι να στεί­λουν έ­να μή­νυ­μα στον νε­α­ρό δι­κη­γό­ρο πως εί­ναι ου­σια­στι­κά μό­νος του. Δια­πί­στω­ση που φέρ­νει την Α­ΕΚ με την πλά­τη στον τοί­χο και κα­θι­στά α­κό­μα πιο α­βέ­βαιο το μέλ­λον της.
=Ο­ρια­κή εί­ναι η κα­τά­στα­ση και για άλ­λες δύ­ο ο­μά­δες, τον Ά­ρη και τον Ο­ΦΗ, ε­νώ σε δύ­σκο­λη θέ­ση βρί­σκε­ται και ο Πα­νιώ­νιος. Με την ο­μά­δα της Νέ­ας Σμύρ­νης, ό­μως, να πο­ντά­ρει στο γε­γο­νός ό­τι δια­θέ­τει κά­ποιους παί­κτες α­πό τους ο­ποί­ους μπο­ρεί να μα­ζέ­ψει 1-1,5 ε­κατ. ευ­ρώ, αλ­λά κυ­ρί­ως στο γε­γο­νός πως το δι­κό της ά­νοιγ­μα εί­ναι μι­κρό­τε­ρο και υ­πό προ­ϋ­πο­θέ­σεις μπο­ρούν να συμ­βά­λουν κά­ποιοι πρώ­ην πα­ρά­γο­ντές της.
=Στον Ο­ΦΗ μπο­ρεί να δώ­σει λύ­σεις μό­νο ο Γιάν­νης Κου­ρά­κης. Αλ­λά με τα γε­νι­κό­τε­ρα προ­βλή­μα­τα που α­ντι­με­τω­πί­ζει η ελ­λη­νι­κή κοι­νω­νί­α και η το­πι­κή αυ­το­διοί­κη­ση, οι α­νει­λημ­μέ­νες υ­πο­χρε­ώ­σεις του Κου­ρά­κη εί­ναι πολ­λές και του πε­ριο­ρί­ζουν τον χρό­νο της ε­να­σχό­λη­σής του με την ο­μά­δα του Η­ρα­κλεί­ου.
=Σε πε­ρι­πέ­τειες μπο­ρεί να μπει και ο Πα­να­θη­να­ϊ­κός. Αν και στη δη­μο­σιο­γρα­φι­κή πιά­τσα έ­χουν αυ­ξη­θεί οι διαρ­ρο­ές πε­ρί τε­λειω­μέ­νης συμ­φω­νί­ας με τους Ά­ρα­βες, κα­θώς α­κό­μα και ο Ζε­σουάλ­δο Φε­ρέ­ι­ρα εμ­φα­νί­ζε­ται πλέ­ον σί­γου­ρος για τη με­τα­βί­βα­ση της ΠΑ­Ε σε ξέ­νους ε­πεν­δυ­τές.
=Ο Πορ­το­γά­λος, βέ­βαια, έ­χει πολ­λές σκο­τού­ρες στο κε­φά­λι του. Α­πό το πε­ρι­βάλ­λον του Δη­μή­τρη Γό­ντι­κα γί­νε­ται προ­σπά­θεια να χρε­ω­θεί σε αυ­τόν ο α­πο­κλει­σμός α­πό το Κύ­πελ­λο, λί­γες μό­νο μέ­ρες ύ­στε­ρα α­πό α­νά­λο­γη ε­πι­χεί­ρη­ση για την ι­σο­πα­λί­α με τον Πα­ναι­τω­λι­κό στο Α­γρί­νιο.
=Ση­μεί­ο τρι­βής α­νά­με­σα στον πρό­ε­δρο και τον προ­πο­νη­τή του «τρι­φυλ­λιού» πα­ρα­μέ­νουν οι με­τα­γρα­φές. Τό­σο ε­κεί­νες του προ­η­γού­με­νου κα­λο­και­ριού, και κυ­ρί­ως ο Βι­τό­λο, για τον ο­ποί­ο εκ­φρά­ζε­ται η βε­βαιό­τη­τα α­πό το πε­ρι­βάλ­λον του Γό­ντι­κα ό­τι «μπο­ρού­σε να βο­η­θή­σει ση­μα­ντι­κά την ο­μά­δα, αν τον χρη­σι­μο­ποιού­σε σω­στά ο Φε­ρέ­ι­ρα».
=Αλ­λά ε­ντά­σεις προ­κα­λούν και οι με­τα­γρα­φι­κοί στό­χοι του Ια­νουα­ρί­ου. Αν και ο πρό­ε­δρος του Πα­να­θη­να­ϊ­κού έ­χει ε­νη­με­ρώ­σει τον Πορ­το­γά­λο πως «δεν υ­πάρ­χει ού­τε ευ­ρώ για να πά­ρου­με παί­κτη», η ου­σί­α βρί­σκε­ται στη δια­φω­νί­α α­νά­με­σά τους για τους παί­κτες που μπο­ρούν να κα­λύ­ψουν την τρύ­πα στο κέ­ντρο της ά­μυ­νας και να προ­σφέ­ρουν λύ­ση στην ε­πί­θε­ση.


Σχολιάστε εδώ