ΣΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΕΠΟ

Η απάντηση από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή φανέρωσε την ξεκάθαρη πρόθεση της Πολιτείας να προχωρήσει μέχρι τέλους την προσπάθεια εξυγίανσης του αθλήματος.

«Το αυτοδιοίκητο έχει όρια κι αυτά σταματούν εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον», ήταν η απάντηση του Μπιτσαξή.

Αλλαγές στη διαιτησία

Μία από τις βασικές διαφωνίες έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργεί η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Σύμφωνα με την Πολιτεία, η ΚΕΔ οφείλει να επαναφέρει την κλήρωση των διαιτητών για τους αγώνες αντί για τον ορισμό που ισχύει σήμερα. Από την ΕΠΟ λένε ότι παγκοσμίως οι διαιτητές ορίζονται, αλλά από το περιβάλλον της κυβέρνησης χρησιμοποιείται ως αντεπιχείρημα πως «στις άλλες χώρες δεν υπάρχει η ίδια καχυποψία που δημιούργησαν στην Ελλάδα τα σκάνδαλα με τους στημένους αγώνες».

Απειλή για την εθνική ομάδα

Από την ΕΠΟ απέφυγαν να αντιδράσουν ανοικτά, αλλά διευκρίνισαν ότι η FIFA διαφωνεί με τις παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Οι πρώτες διαρροές, μάλιστα, προανήγγειλαν την επιβολή κυρώσεων εάν ψηφιστεί ο νόμος και μεταξύ άλλων γινόταν λόγος για αποκλεισμό της εθνικής ομάδας από την τελική φάση του Euro 2012.

«Δεν δέχομαι απειλές με επίφαση το αυτοδιοίκητο», ήταν η απάντηση – καταπέλτης του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος δεν φάνηκε να προβληματίζεται ούτε από την τοποθέτηση του Γιώργου Λιάνη ότι «η FIFA είναι κράτος εν κράτει». Η ουσία είναι ότι το ποδόσφαιρο μπαίνει σε μια νέα περίοδο έντασης και, μάλιστα, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τις περισσότερες ομάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.


Σχολιάστε εδώ