Σε μαζικές απολύσεις ή εκ περιτροπής εργασία θα προχωρήσει ο Ψυχάρης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 80% των εργαζομένων φαίνεται να αποδέχεται τη μείωση αυτή και προτίθεται να συνυπογράψει ατομικές συμβάσεις. Το 20% δεν το συζητά.

Αν πάντως δεν περπατήσει αυτή η πρόταση, ο Ψυχάρης διεμήνυσε ότι οι επόμενες λύσεις είναι:

1) η απόλυση 150, όλων μαζί, ύστερα από τρίμηνη προειδοποίηση, που προβλέπει ο νόμος (δηλαδή, θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι ότι ύστερα από τρεις μήνες θα απολυθούν). Η αποζημίωση σ’ αυτήν την περίπτωση θα είναι μειωμένη πάνω από 50%, και

2) η εκ περιτροπής εργασία.

Όσοι πάντως αποδεχθούν τη μείωση των αποδοχών τους κατά 20% από αύριο, Δευτέρα, θα κληθούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν απολυθεί (ορισμένοι με τη θέλησή τους) 31 περίπου άτομα.

Να σημειωθεί ότι στο «Βήμα» κυκλοφόρησε από ομάδα αρχισυντακτών της εφημερίδας και υπογράφηκε μαζικά κείμενο στο οποίο οι εργαζόμενοι αποδέχονται τις περικοπές κατά 20% έναντι μηδενικών απολύσεων.

=Συνολικές υποχρεώσεις ύψους 11.463.931 ευρώ έχει για το 2011 η Veto Μέσα Επικοινωνίας (49% Π. Κυριακίδης) που εξέδιδε τη «Veto» και βρίσκεται σε εκκαθάριση. Ως εκκαθαριστές ορίστηκαν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Νίκος Ξυκομήνος. Οι μεγαλύτερες υποχρεώσεις, ύψους 11.373.635 ευρώ είναι σε διάφορους πιστωτές και 288.218 ευρώ σε φόρους και τέλη. Αντιθέτως, δεν υπάρχουν υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 21.783 ευρώ, έναντι 9.489.624 ευρώ το 2010 και οι ζημίες της σε 93.140 ευρώ, έναντι 10.949.577 ευρώ το 2010.

=Μέσω email της γραμματέως του Γ. Βλαστάρη και χωρίς καμία υπογραφή ενημερώθηκαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην «Ισοτιμία» πως η εταιρεία ΑΔΕΛΕ που εκδίδει την εφημερίδα «τελεί υπό νέα ιδιοκτησία». Μόλις πριν από έναν μήνα ο Γ. Βλαστάρης είχε δηλώσει, ενοχλημένος, πως δεν χρειάζονται ερωτήσεις γιατί ο ίδιος θα ενημερώσει τους εργαζόμενους για οποιαδήποτε αλλαγή στην εταιρεία. Στο ενημερωτικό mail δηλώνεται πάντως πως το «νέο ιδιοκτησιακό-εκδοτικό σχήμα υπό τον κ. Γ. Τσιρογιάννη και τους συνεργάτες του, σύντομα θα ενημερώσει αναλυτικά το κάθε μέλος του προσωπικού».

=Επείγεται το συγκρότημα της «Μακεδονίας» να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εθελούσιων αποχωρήσεων, με στόχο να παραμείνουν στις εφημερίδες 105 άτομα. Ο λόγος αποκαλύφθηκε στις πρόσφατες συναντήσεις με την εκπρόσωπο της εταιρείας: Η εφημερίδα θέλει να λάβει επιδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα! Η νέα πρότασή της προβλέπει εθελούσιες αποχωρήσεις μέχρι τη συμπλήρωση των 80 ατόμων και μείωση μισθών κατά 28%.

=Ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών προωθούνται και στον «Πρωταθλητή», με την ΕΣΗΕΑ να καταγγέλλει την εφημερίδα.

=Θέλει να κρατήσει τη «Βραδυνή» ο Κωνσταντίνος Μήτσης, αλλά επιμένει σε μειώσεις μισθών κατά 20%, με τη δέσμευση πως δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις αποδοχών. Δεν αποδέχεται, ωστόσο, τη δέσμευση να μην καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός. Όπως ενημερώθηκε η ΕΣΗΕΑ, ο Κ. Μήτσης επιβεβαίωσε τη συζήτηση που είχε με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την πιθανότητα εξαγοράς της καθημερινής εφημερίδας από το Real Group.


Σχολιάστε εδώ