Ξε­κί­νη­σαν ε­πι­τέ­λους…

Ξε­κί­νη­σαν ε­πι­τέ­λους οι ερ­γα­σί­ες για την α­να­στή­λω­ση της ι­στο­ρι­κής πέ­τρι­νης γέ­φυ­ρας του Αρ­γο­στο­λί­ου που κα­τα­σκευά­στη­κε το 1808 και πλέ­ον εί­ναι βέ­βαιο ό­τι σώ­ζε­ται. Κά­τι που πριν α­πό τέσ­σε­ρα χρό­νια θε­ω­ρεί­το ό­νει­ρο. Χά­ρη ό­μως στην ε­πι­μο­νή κά­ποιων Κε­φα­λο­νι­τών, κό­ντρα σʼ ε­κεί­νους που εν­δια­φέ­ρο­νται ό­χι για να μην κα­ταρ­ρεύ­σει αλ­λά για να περ­νά­νε με το αυ­το­κί­νη­τό τους, έ­γι­νε κα­τορ­θω­τό η γέ­φυ­ρα να α­πο­κτή­σει ξα­νά την αί­γλη της και να γί­νει το σή­μα κα­τα­τε­θέν της πρω­τεύ­ου­σας της Κε­φα­λο­νιάς. Και με την α­να­καί­νι­σή της να γί­νει πε­ζό­δρο­μος και ση­μεί­ο για καλ­λι­τε­χνι­κές εκ­δη­λώ­σεις.
Ο κε­φα­λο­νί­της υ­πουρ­γός Πο­λι­τι­σμού Παύ­λος Γε­ρου­λά­νος, που βο­ή­θη­σε ση­μα­ντι­κά και ε­πί­σπευ­σε την έ­γκρι­ση της α­νά­θε­σης του έρ­γου και την ο­λο­κλή­ρω­ση ό­λων των γρα­φειο­κρα­τι­κών δια­δι­κα­σιών, έ­λε­γε προ­χθές στο Πε­ρι­στύ­λιο της Βου­λής σε κε­φα­λο­νί­τη δη­μο­σιο­γρά­φο, θέ­λο­ντας να πει­ρά­ξει τους Αρ­γο­στο­λιώ­τες με την πα­λιά… ι­στο­ρι­κή έχθρα με τους Λη­ξου­ριώ­τες:
– Τη γέ­φυ­ρα έ­φτια­ξε έ­νας Ελ­βε­τός, οι Αρ­γο­στο­λιώ­τες την ά­φη­σαν να κα­ταρ­ρεύ­σει κι ένας Λη­ξου­ριώ­της ήρ­θε να τη φτιά­ξει…
Σημ.: Ο Παύ­λος Γε­ρου­λά­νος εί­ναι βέ­ρος Λη­ξου­ριώ­της…


Σχολιάστε εδώ