Μικρά & ενοχλητικά

Κι άλλο… παράπτωμα!

Δύο εβδομάδες παραμένει έγκλειστος ο ηγούμενος Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού και έχει γίνει ο πιο διάσημος κρατούμενος. Πρώτη φορά, λένε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, έχουν δει τόσο πολλούς Μητροπολίτες να περνούν το κατώφλι των φυλακών! Είκοσι τουλάχιστον είναι οι Μητροπολίτες από την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου που έχουν επισκεφθεί τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου για να του συμπαρασταθούν. Κοντά του θα βρεθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εκπροσωπώντας και επίσημα την Ιερά Σύνοδο. Ποιος είναι ο μόνος που δεν τον επισκέφθηκε; Ο Μητροπολίτης Νικαίας, στον οποίο ανήκουν «πνευματικά» οι φυλακές Κορυδαλλού. Ακούγεται πως όχι μόνο δεν έκανε μια «χριστιανική» επίσκεψη στον «δοκιμαζόμενο» ηγούμενο. Γκρίνιαξε κιόλας γιατί ο Εφραίμ λειτούργησε στο παρεκκλήσι των φυλακών χωρίς… να πάρει άδεια! Καλά οι δικαστές και οι πολιτικοί, αλλά και εσείς… εν Χριστώ αδελφέ;

Στον πυρετό της «τρόικας»

Προσπάθησαν να κρατηθούν στο ύψος των περιστάσεων, όμως τελικά δεν άντεξαν τα συνοδικά ταμεία. Πριν από έναν χρόνο γράφαμε πως το καράβι έχει πάρει λάθος πορεία με τα οικονομικά του. Για να μην πέσουν σε… ξέρα και ύστερα από την επιμονή συγκεκριμένων συνοδικών Μητροπολιτών –που είναι γνωστό ότι δεν… έχουν ανάγκη– μειώθηκε σημαντικά το επίδομα που δίνεται στους κληρικούς και τους λαϊκούς υπαλλήλους της Ιεράς Συνόδου. Δύο Μητροπολίτες επέμεναν να περικοπεί εντελώς. Όμως ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε την αριστοτέλεια μέση οδό της μείωσης. Και έμειναν όλοι ικανοποιημένοι.

«Μνημόνιο»
για το ραδιόφωνο

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα καθίσουν τελικά οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας και οι συνοδικοί Μητροπολίτες. Μέλη και από τις δύο πλευρές θα συστήσουν, όπως αποφάσισε η ΔΙΣ, μια επιτροπή με υποχρέωση να βρει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο του σταθμού. Η «κόκκινη γραμμή» είναι να μην κατεβάσει ρολά το ραδιόφωνο και να μη χάσει τη δουλειά του κανένας εργαζόμενος. Με αυτές τις δύο βασικές αρχές θα φτιάξουν ένα «Μνημόνιο» που θα το καταθέσουν στην Ιερά Σύνοδο για να πάρει τις οριστικές της αποφάσεις. «Με καλή διάθεση πιστεύουμε πως θα βρεθεί τελικά λύση», έλεγε αρμόδιος Μητροπολίτης. «Όλοι θέλουμε να κρατήσουν τις δουλειές τους και στο άμεσο μέλλον να γίνει οικονομικά βιώσιμο το ραδιόφωνο».


Σχολιάστε εδώ