Μια ουσιαστική συνάντηση…

Το καλό κλίμα επιβεβαιώθηκε από τις δηλώσεις των δύο αντρών. Ο μεν Δημ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «επιλογή και δέσμευσή μας να εμβαθύνουμε τη συμμαχία και τη συνεργασία μας με το Ισραήλ», διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία αυτή «είναι ειλικρινής και έντιμη και δεν στρέφεται εναντίον κανενός», περνώντας έτσι ένα καθησυχαστικό μήνυμα στην Άγκυρα, και, τέλος, σημείωσε ότι η συνεργασία «θα δημιουργήσει νέες πηγές πλούτου για τους δύο λαούς μας».

• Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Εχούντ Μπαράκ τόνισε ότι «έχουμε δεσμευτεί για τη συνεργασία, ώστε να εμβαθύνουμε τη σχέση μας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας» και πρόσθεσε ότι η συνεργασία αυτή «δεν ήταν ποτέ στενότερη και θα τη συνεχίσουμε».

Οι οιωνοί λοιπόν είναι καλοί, αρκεί να γίνουν ορισμένες απαραίτητες κινήσεις, όπως η ανακήρυξη της ΑΟΖ και η, σε σύντομο χρόνο, προκήρυξη διαγωνισμών για την έρευνα και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων. Μπορεί η στρατηγική σύγκλιση Ελλάδας – Ισραήλ να άργησε, αλλά «κάλλιο αργά παρά ποτέ», που λέει ο λαός, γιατί τα οφέλη θα είναι μεγάλα.


Σχολιάστε εδώ