Επιχειρηματία με «φρουτάκια» έβαλε πρόεδρο σε Επιτροπή Παιδείας ο Καμίνης!

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν από συμβούλους, ο Βουντούρης δεν ενημέρωσε έγκαιρα, ως όφειλε, την αντιδήμαρχο Παιδείας Νέλλη Παπαχελά για το ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό απώλειας σημαντικού χρηματικού ποσού της Επιτροπής από τον τότε ταμία Χρήστο Μαραβέγια. Το περιστατικό, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έγινε στις 9 Νοεμβρίου 2011, για το οποίο σε έγγραφο του προέδρου της Επιτροπής (με θέμα την ενημέρωση της αντιδημάρχου) και ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου 2011 (μετά ένα μήνα δηλαδή) δεν γίνεται καμία αναφορά. Αντίθετα, καταγράφεται σε έγγραφο του προέδρου της Επιτροπής, στις 4 Ιανουαρίου του 2012(!), με θέμα «Απολογισμός τετραμήνου», δηλαδή δύο μήνες μετά το περιστατικό.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας σε συνεννόηση μόνο με την πρόεδρο του διαμερίσματος αποδέχτηκαν επιστροφή μέρους του… απολεσθέντος χρηματικού ποσού (3.500 ευρώ), σε μορφή πόμολων! Συγκεκριμένα, ο τέως ταμίας, χρησιμοποιώντας την επαγγελματική του ιδιότητα, άλλαξε, σύμφωνα με ισχυρισμούς του, πόμολα σε σχολεία, αξίας 2.000 ευρώ!

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαραβέγιας, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ΔΕΠ κ. Σπυρόπουλου, ελέγχεται και για άλλη πιθανή απώλεια χρηματικού ποσού, από το 105ο Δημοτικό Σχολείο, το φθινόπωρο του 2011. Φυσικά για το συγκεκριμένο περιστατικό ο Βουντούρης δεν ανέφερε τίποτα στη συνεδρίαση, ούτε προκύπτει να ενημέρωσε την αρμόδια αντιδήμαρχο, Ν. Παπαχελά. Και στα δύο αυτά ενημερωτικά έγγραφα του κ. Βουντούρη αναφέρεται έγκριση ιδιαίτερα σημαντικού ποσού για την πληρωμή πετρελαίου (19.015,39 ευρώ), «διά περιφοράς Συμβουλίου», χωρίς η συγκεκριμένη δαπάνη να έχει τη μορφή της κατεπείγουσας. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας αναφέρεται στο διαδίκτυο ως άνθρωπος του κλάδου των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, γνωστά και ως «φρουτάκια». Συγκεκριμένα στον ιστότοπο http://game-machines.gr υπάρχει καταχώριση –με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου 2010 (προεκλογικά)–, όπου αναφέρεται το πλήρες βιογραφικό του κ. Βουντούρη, με φωτογραφία του και την παρότρυνση στον τίτλο: «Ας υποστηρίξουμε τον άνθρωπο του κλάδου μας». Ένας άνθρωπος του κλάδου με τα «φρουτάκια», πρόεδρος σε Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αθηναίων… Αλήθεια, ποιο ήταν το σκεπτικό σας, κ. Καμίνη;


Σχολιάστε εδώ