Εγκαίνια για το Κέντρο Τεχνών, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Μαρία Δαμίρη»

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, μετά τον αγιασμό του χώρου, η κ. Μαρία Δαμίρη «φιλοδοξία μας είναι ο χώρος αυτός να αποτελέσει ένα βήμα για την προώθηση της σύγχρονης τέχνης κατά τις διάφορες μορφές έκφρασής της, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δική τους εικαστική άποψη».

Στη διάρκεια των εγκαινίων μίλησε επίσης ο κ. Δαμιανός Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνισμού Λουτρακίου Κορινθίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της ιδρύτριας του Κέντρου Μαρίας Δαμίρη, καθώς και στην ιστορία ίδρυσης του Κέντρου.

Στο μεταξύ, με αφορμή τα εγκαίνια παρουσιάστηκαν στους προσκεκλημένους έργα ζωγραφικής της κ. Δαμίρη. Σε όλα τα έργα υπάρχει φως και ένας αθεράπευτος ρομαντισμός.

Η κ. Μαρία Δαμίρη με τον κ. Σέργιο Αϊβάζη και τον κ. Στέφανο Κάπουλα, Project Managers του Κέντρου, υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους που ξεπέρασαν τα 70 άτομα, ανάμεσα στους οποίους ήταν: ο μορφωτικός ακόλουθος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Λυμπουρής, η κ. Μύρνα Αγρότου από το Σπίτι της Κύπρου, η κ. Μάρα Νησιώτη, επιχειρηματίας, οι εφοπλιστές κ. Μάρκος Φόρος, κ. Γιώργος Ριζόπουλος και κ. Αλίκη Γουρδομιχάλη, οι δικηγόροι κ. Κωνσταντίνος Κουκκουλλής, κ. Αλεξία Κουκκουλλή και κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, οι γιατροί κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, κ. Έφη Ρομποτή, κ. Μάρτζη Ρομποτή, κ. Αντώνης Περάκης, οι ζωγράφοι κ. Μάγδα Ρούσση και Δημήτρης Μπάμπουλης, ο κ. Γιώργος Ρούσσης, γλύπτης, η κ. Αγγελική Φυτηλά, διευθύντρια της Ελληνικής Τράπεζας στον Πειραιά, ο κ. Γρηγόρε Φλωρίν, αρχιτέκτοντας, ο κ. Θεόδωρος Κάπουλας, μηχανολόγος, και η συζυγός του κ. Λούλα Κάπουλα κ.ά.


Σχολιάστε εδώ