Άμεση ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμου και σταθερή αντιμνημονιακή γραμμή επιδιώκει ο ΣΥΝ

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η σταθερή αντιμνημονιακή πολιτική του κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η σκληρή αλλά πολιτική επίθεση στην κυβέρνηση Παπαδήμου αποδίδουν και ως εκ τούτου έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν στην ίδια γραμμή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλ. Τσίπρας σχεδόν κάθε Παρασκευή καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό για καυτά ζητήματα της επικαιρότητας, επιδιώκοντας να δείξει –μέσω των απαντήσεων που θα πάρει– ότι ο Λ. Παπαδήμος δεν είναι ένας απλός τεχνοκράτης που διαχειρίζεται τα τρέχοντα, αλλά ένα στέλεχος που μεταφέρει και θέλει να επιβάλει στην Ελλάδα όλες τις απαιτήσεις των διεθνών δανειστών της «τρόικας».

Ο στόχος της ηγεσίας του ΣΥΝ, πέρα από τη στήριξη και την ενίσχυση των λαϊκών κινητοποιήσεων, είναι να προσδώσει έναν ευρύτερο πολιτικό χαρακτήρα στις αντιστάσεις που αναπτύσσονται από τα κάτω ενάντια στα νέα μέτρα και τα χαράτσια, αφού εκτιμά ότι η καταγραφή μέσα από τις εκλογές της διάστασης ανάμεσα στη μνημονιακή πολιτική και στη λαϊκή διάθεση μπορεί να δώσει στον λαό μια νέα πολιτική ελπίδα.

Με βάση τον προγραμματισμό του ΣΥΝ, οι εξωστρεφείς παρεμβάσεις του κόμματος και του συμμαχικού σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν και ως σταθμό στην τρέχουσα συγκυρία έχουν θέσει την παναττική απεργία στις 17 Ιανουαρίου, στην πορεία της οποίας προγραμματίζονται παρεμβάσεις και περιοδείες σε διάφορους τόπους δουλειάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής του Αλ. Αλαβάνου επιχειρεί να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς και απηύθυνε επιστολή σε 19 (!) οργανώσεις του χώρου (ανάμεσά τους το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) προκειμένου να συναντηθούν αύριο και να συζητήσουν δημόσια τη δυνατότητα σύγκλισης σε ένα πρόγραμμα κοινής δράσης και συμπαράταξης.


Σχολιάστε εδώ