400.000 ευρώ πουλιέται η άδεια για φωτοβολταϊκά πάρκα!

Αφενός μεν γιατί δεν ξέρουν τι θα αλλάξει πάλι αύριο, αλλά και γιατί είναι άγνωστο πόσα χρόνια θα ταλαιπωρούνται μέχρι να εγκριθούν οι απαραίτητες άδειες για την υλοποίηση των επενδύσεων που θέλουν να κάνουν.

Έτσι ψάχνουν να βρουν άλλους… τρόπους να ξεκινήσουν μια δουλειά στη χώρα μας, που πιστεύουν ότι έχει αρκετό… ψωμί γιʼ αυτούς… Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές που γνωρίζουν το τι συμβαίνει στην αγορά, ένας επιχειρηματίας από χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ, ο οποίος ενδιαφερόταν για φωτοβολταϊκά πάρκα, προτίμησε από το να μπλέξει στη γραφειοκρατία, τα φακελάκια και τις μίζες που έπρεπε να δώσει για να πάρει τις άδειες, και τις αγόρασε από τους κατόχους τους.

Αγόρασε λοιπόν τρεις άδειες σε περιοχές της Θράκης έναντι 400.000 ευρώ την καθεμιά! Άδειες που εκείνοι που τις είχαν πλήρωσαν μόνο κάποια… χαρτόσημα και το παράβολο.

Το συμπέρασμα που βγαίνει, σαφέστατο. Όσο δεν υπάρξει γιατρειά της γάγγραινας που λέγεται γραφειοκρατία και δεν μπουν κανόνες, που θα λειτουργούν ως συμβόλαια που κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει ή να αλλάξει, ανάπτυξη μόνο με το… κιάλι θα δούμε… Και φυσικά στα λόγια, που είναι αέρας κοπανιστός…


Σχολιάστε εδώ