Φ. Μπόμπολας: «Τρελός είμαι να κλείσω το “Έθνος”»;

Η συζήτηση για τις μειώσεις κατά 10% στους μισθούς επανέρχεται στο συγκρότημα, αν και αυτήν τη φορά οι δημοσιογράφοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υπογράψουν, καθώς είναι βέβαιοι πως αμέσως μετά θα ακολουθήσουν απολύσεις. Ο εκδότης πάντως, που επιβεβαίωσε ότι η κύρια προτεραιότητά του είναι η ομαλή λειτουργία του Mega και αμέσως μετά το «Έθνος», λέει πως, αν δεν γίνει η νέα μείωση μισθών, θα προβεί σε απολύσεις προσωπικού με λίστες προειδοποίησης, για να δώσει μειωμένες αποζημιώσεις.

Νέες απειλές Μπακατσέλου

Επανήλθε με την απειλή πως θα βάλει λουκέτο στο ημερήσιο φύλλο του «Αγγελιοφόρου» αν δεν γίνουν οι μειώσεις μισθών κατά 25% o Αλέξανδρος Μπακατσέλος σε συνάντησή του με τη διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ. Παράλληλα θα κάνει, όπως λέει, και 55 απολύσεις. Σημειώνουμε πως ήδη στην εφημερίδα έγινε το 2011 μείωση μισθών κατά 12,5%, με συμφωνία της εφημερίδας με την Ένωση Συντακτών.

Με πτώχευση απειλεί
η «Μακεδονία» του Ρήγα

Από αυτήν την εβδομάδα θα αρχίσουν να φαίνονται οι πραγματικές προθέσεις του Γιάννη Ρήγα, ιδιοκτήτη του συγκροτήματος της «Μακεδονίας». Η εκπρόσωπος της εταιρείας Β. Σουλοπούλου, μετά τη δήλωση περίπου 50 εργαζομένων για συμμετοχή στο πρόγραμμα των οικειοθελών αποχωρήσεων, ζητάει μείωση αποδοχών έως και 40%. Σε διαφορετική περίπτωση, λέει, θα προχωρήσει σε αίτηση πτώχευσης. Την ίδια ώρα, η εταιρεία Sciens International Acquisition LTD, που συστάθηκε το 2011 στα νησιά Κέιμαν, συμφερόντων Γιάννη Ρήγα, γνωστοποίησε στο χρηματιστήριο το ενδιαφέρον της για εξαγορά του 41% της Sciens Διεθνής Συμμετοχών ΑΕ. Οι εργαζόμενοι πάντως στο συγκρότημα της «Μακεδονίας», διαμαρτυρόμενοι για τον εκβιασμό της εταιρείας προκειμένου να επιβληθούν οι μειώσεις και να γίνουν απολύσεις, αποκάλυψαν ότι ο ιδιοκτήτης «προχώρησε μέσω θυγατρικών του στην αγορά των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus A340-300 που χρησιμοποιούσε η παλιά Ολυμπιακή και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές».

• Τα πρώτα χρήματα από δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν υπέρ τους έλαβαν οι εργαζόμενοι της «Απογευματινής». Πρόκειται για χρήματα από εντολές κατάσχεσης από τους οφειλέτες της εφημερίδας, όπως για παράδειγμα ο ΕΟΤ. Και τα πρώτα χρήματα τα έλαβαν μέσα στον Δεκέμβριο.

• Για μείωση της πραγματικής διαφημιστικής δαπάνης κοντά στο 50% μιλάνε στην τηλεόραση. Τα στοιχεία της μέτρησης της Media Services για το εντεκάμηνο του 2011 καταγράφουν ονομαστικά έσοδα για την τηλεόραση 511.890.338 ευρώ. Η μεγαλύτερη πτώση διαφήμισης καταγράφεται στη ΝΕΤ, η οποία έλαβε 8,1 εκατ. ευρώ έναντι 21,8 εκατ. ευρώ το 2010. Και το Mega όμως αλλά και το Star καταγράφουν μεγάλη μείωση της διαφημιστικής τους δαπάνης.

• Το ντόμινο των καταρρεύσεων στη διαφημιστική αγορά απειλεί τη λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών. Οι επιταγές των διαφημιστικών εταιρειών άρχισαν να «σκάνε» και ήδη μετά την πτώχευση της Mass Athens πληροφορίες αναφέρουν πως άλλες δύο διαφημιστικές εταιρείες είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτο.

***

Άλλαξε γνώμη σε μια ώρα ο Μ. Ανδρουλιδάκης.
Έκλεισε την εφημερίδα «Εξέδρα» την Πέμπτη και ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα.

***

Καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας από την ΕΣΗΕΑ εις βάρος του ΔΟΛ και του «Πρώτου Θέματος» «για την παράνομη, μονομερή και αυθαίρετη μείωση των καταβαλλόμενων μηνιαίων αποδοχών των δημοσιογράφων κατά ποσοστό 15% και 20% αντίστοιχα». Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς την εργοδοσία του Ομίλου ΣΚΑΪ για τη νέα μείωση αποδοχών των δημοσιογράφων.


Σχολιάστε εδώ