Τα… χειρότερα περιμένουν στο ΚΚΕ το 2012

Το ΚΚΕ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα προς τον λαό τονίζει ότι γνωρίζει πολύ καλά πόσο σκληρά δοκιμάζεται η εργατική λαϊκή οικογένεια, όμως υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να της δώσει λόγια παρηγοριάς και ελπίδες για εύκολες λύσεις, γιατί τέτοιες δεν υπάρχουν αφού μπροστά στους εργαζόμενους βρίσκονται ακόμα σκληρότερες δοκιμασίες και μάχες.

Ο Περισσός εκτιμά ότι το 2012 θα κριθούν πολλά και ή η εργατική τάξη μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα αντεπιτεθούν με την οργάνωση και τη συμμαχία τους στα κόμματα και στους μηχανισμούς που υπηρετούν τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, σφραγίζοντας τις εξελίξεις, ή αυτοί θα γυρίσουν τον λαό πολλές δεκαετίες πίσω.

Η λύση υπέρ του λαού, λέει το ΚΚΕ, απαιτεί ριζικές ανατροπές στην οικονομία και στο κράτος και χρειάζεται ανάπτυξη που να υπηρετεί τις δικές του ανάγκες και να αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.

Τέτοια λύση, τονίζουν τα στελέχη του, μπορεί να υπάρξει μόνο με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με εργατική λαϊκή εξουσία. Αυτή, τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο, μπορεί να τη διαμορφώσει ο ίδιος ο λαός με πρωταγωνιστική δύναμη την εργατική τάξη, λένε και προσθέτουν: «Το ΚΚΕ απευθύνεται σε κάθε εργάτρια, εργάτη, μισθωτό, στις γυναίκες και στα παιδιά της εργατικής οικογένειας. Η τάξη μας, η εργατική τάξη, είναι πανίσχυρη κοινωνική δύναμη που, αν εμπιστευθεί τη δύναμή της, οργανωθεί, ισχυροποιήσει το κόμμα της, το ΚΚΕ, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη συγκρότηση της μεγάλης ελπιδοφόρας λαϊκής συμμαχίας και να ηγηθεί της αντεπίθεσης για την εργατική λαϊκή εξουσία».

Σε αυτόν τον δρόμο, υπογραμμίζουν, μπορεί και να παρεμποδίσει και να έχει νίκες στον άγριο πόλεμο που έχουν εξαπολύσει στη ζωή και στα δικαιώματά της.

«Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των αστικών κομμάτων» είναι το σύνθημα με το οποίο θα πορευθεί και το επόμενο διάστημα το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «το 2012 πρέπει να γίνει χρονιά που τα εργατικά λαϊκά στρώματα θα εγκαταλείψουν μαζικά και αποφασιστικά τα κόμματα και τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό και την ΕΕ».

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που έως τώρα στήριζαν ή ανέχονταν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ έχουν χρέος να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για να ισχυροποιηθεί η εργατική λαϊκή πάλη, η αλληλεγγύη, η αντεπίθεση, λέει ο Περισσός, που εκτιμά ότι η κρίση, η χρεοκοπία, η φτώχεια, η ανεργία, ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου είναι προϊόντα του εκμεταλλευτικού συστήματος που πεθαίνει.

Όλα όσα ζει σήμερα ο λαός δεν είναι προσωρινά, λέει το ΚΚΕ, αφού η ΕΕ αποδείχτηκε μια καπιταλιστική λυκοσυμμαχία άκρως επιθετική και επικίνδυνη για τους λαούς, που στο εσωτερικό της βασιλεύει η ανισομετρία, οι ανταγωνισμοί, η κρίση.

Εν κατακλείδι στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι όποια και εάν είναι η εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή μόνο πιο αντιδραστική μπορεί να γίνει αφού ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια δεν μπορούν να γίνουν ανθρώπινα και ως εκ τούτου ο σοσιαλισμός αποδεικνύεται επίκαιρος όσο ποτέ.

Σχετικά με την τρέχουσα συγκυρία, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να προβάλλει το τρίπτυχο διαγραφή του δημόσιου χρέους, έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαϊκή εξουσία, κρατώντας διακριτή και απορριπτική απόσταση από τις διάφορες προτάσεις για τη συγκρότηση ενός θολού «αντιμνημονιακού μετώπου».


Σχολιάστε εδώ