Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

• Αν πραγματικά έχεις αποφασίσει, Γιώργο μου, να φύγεις, τότε ποιος ο λόγος που δεν φεύγεις τώρα αμέσως, να ηρεμήσει και το ΠΑΣΟΚ, αλλά λες ότι θα φύγεις μετά τις εκλογές, που εδώ που τα λέμε κανένας δεν είναι βέβαιος (εκτός από την «τρόικα») για το πότε θα γίνουν… Και σʼ αυτό ποντάρεις για να μείνεις στο τέλος μόνιμα, αλλά… μόνος…

• Αμʼ τʼ άλλο… Ξαφνικά θυμήθηκες τη διαρχία… Την έβγαλες απʼ το συρτάρι… Πάντα όμως ήσουνα, παιδί μου, εναντίον της διαρχίας. Και στο συνέδριο του 1996 πήγες κόντρα στις προτάσεις του Λαλιώτη και γιατί είχες συμφωνήσει (μαζί με τη Μαργαρίτα) να δώσεις το δαχτυλίδι στον Σημίτη. Που στο επέστρεψε το 2004. Αλλά και το 2007 στην αναμέτρηση με τον σημερινό σου φίλο, πια, τον Βαγγέλη, κουβέντα δεν έκανες για διαρχία, που ίσως έτσι θα είχες αποφύγει πολλά από τα τραγικά λάθη που έκανες και σε φέρανε σήμερα στην απόλυση… Τώρα έβγαλες από το καπέλο τη διαρχία για να τους κάνεις άνω κάτω και, ως γνωστόν, στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται… Το θέμα είναι για πόσο ακόμα… Γιατί, όπως μαθαίνω, κάτι σου ετοιμάζουν οι άλλοι…

• Άσχημα τα μαντάτα, Γιώργο. Το 77,1% δηλώνει ότι δεν θα πάει να ψηφίσει στις εκλογές για την επιλογή νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το γκάλοπ της Κάπα Research που είχε το «Βήμα». Τα κατάφερες μια χαρά. Σκόνη έκανες το ΠΑΣΟΚ. Και το 72,7% ότι πριν από τις βουλευτικές εκλογές πρέπει να εκλέξει το ΠΑΣΟΚ τον νέο αρχηγό! Ποιος μπορεί να είναι; Στήθος με στήθος έρχονται Βενιζέλος – Λοβέρδος, με τον Βαγγέλη να παίρνει 29,8% και τον Ανδρέα 27,4%.

• Εντάξει, πατέρα, όλο κακά βρίσκεις και τα βάζεις μαζί μου, όπως έκανες όταν ήσουν εδώ. Για τις επιτυχίες λέξη δεν λες… Ίσως γιατί ζηλεύεις. Εξώφυλλο με είχε το πρωτοχρονιάτικο τεύχος του αυστριακού περιοδικού «Profil» ως το «Πρόσωπο της χρονιάς».
Έλα, ρε Γιώργο μου, πλάκα σου έκαναν. Ήθελαν να τονίσουν, μακριά απʼ αυτόν τον έλληνα πρωθυπουργό. Αυτός μας βούλιαξε όλους. Έφερε την κρίση στην Ευρώπη.

• • •
Για την καρέκλα, ρε γαμώτο…
Εξ ιδίων τα βέλη…

…από τον Γιώργο Ρωμαίο, πρώην υπουργό:
«Στη δωδεκάωρη σύσκεψη της Τρίτης, στο αίτημα για άμεση λύση του προβλήματος ο Γ. Π. Απάντησε ότι θα κάνει το “καθήκον” του! Το να μη γνώριζε πριν από τις εκλογές το μέγεθος του ελλείμματος και της επερχόμενης κρίσης ίσως μπορέσει να δικαιολογηθεί.
Το να μη γνωρίζει ακόμη ποιο είναι το καθήκον του για τη διάσωση του μη κληρονομητέου ΠΑΣΟΚ “ουκ ανδρός σοφού”. Εκτός αν ήσαν “έπεα πτερόεντα” όταν έλεγε ότι αδιαφορεί για την “καρέκλα”…».

****

Σε μικροεπέμβαση στο μάγουλο –περαστικά και σιδερένιος– υποβλήθηκε ο Γιώργος. Η τομή
στο ΠΑΣΟΚ συνετελέσθη

***

Σε παρεμβάσεις της οικογένειας Παπανδρέου αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, επισημαίνοντας ότι αυτή δεν είχε θεσμικό ρόλο. Μα, αγνοεί ο καλός βουλευτής ότι η οικογένεια Παπανδρέου αποτελεί… «θεσμό»;


Σχολιάστε εδώ