στα ενδότερα των ομάδων

• Με τον χειρότερο τρόπο μπήκε η χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Αντί για τον πρίγκιπα, στην Παιανία είδαν την κακοτυχία να φλερτάρει μαζί τους και έτσι τέθηκε σε κίνδυνο η επιβίωση του «τριφυλλιού», για το οποίο ως μόνη λύση φαντάζει ο Θεός, όπως εύστοχα επεσήμανε πριν από μερικές μέρες ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

• Οι τραυματισμοί του Κουίνσι και του Ρούντολφ μπορεί να μην ήταν τόσο σοβαροί όσο εκείνος του Μπουμσόνγκ, αλλά σε συνδυασμό με την απουσία του Λέτο λόγω τιμωρίας στοίχισαν στον Παναθηναϊκό δύο υπερπολύτιμους βαθμούς. Και του στέρησαν τη δυνατότητα να μείνει σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό.

• Οι «πράσινοι», βέβαια, έχουν δύο ματς λιγότερα, με τις ομάδες Α και Β, δηλαδή τη Δόξα και τον Λεβαδειακό. Μόνο που από δω και πέρα έχασε ο Παναθηναϊκός το πλεονέκτημα, το οποίο απάλλασσε τους παίκτες του από την πίεση του πρωταθλήματος.

• Στοιχείο σημαντικό, το οποίο βοήθησε την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα να πραγματοποιήσει πορεία πρωταθλητισμού στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Από δω και πέρα, οι «πράσινοι» θα παίζουν με την πλάτη στον τοίχο και, μάλιστα, κόντρα σε ομάδες που ενισχύονται, όπως ο Λεβαδειακός, ο οποίος πήρε από τον Ολυμπιακό τον Σουμπίνιο και ελπίζει σε ακόμα έναν δανεικό.

• Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι χάθηκε το όραμα. Οι παίκτες άρχισαν να αμφισβητούν ευθέως τον Βλάση Τσάκα, ο οποίος επικοινωνούσε μαζί τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και το όνειρο του πρίγκιπα φαίνεται ότι ξέφτισε στην Παιανία.

• Ήρθε και το συναινετικό διαζύγιο με τον Σωτήρη Νίνη για να κάνει ακόμα πιο βαριά την ατμόσφαιρα στην Παιανία. Αν και στο περιβάλλον του Τζίγγερ ακούγεται ότι το θέμα με το νέο συμβόλαιο του νεαρού διεθνή παραμένει ανοικτό.

• Την ίδια ώρα, πάντως, ο Τσάκας χαρακτηρίζει υπερβολικά τα χρήματα που δόθηκαν στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Υποστηρίζει ότι έπρεπε να γίνει καλύτερη προσφορά στον Σιμάο και μικρότερη στον έλληνα μεσοεπιθετικό για να δείξουν από τον Παναθηναϊκό ότι αναγνωρίζουν την προσφορά κάθε παίκτη.

• Ένα ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουν και οι οργανωμένοι οπαδοί, που περιμένουν τον αγώνα με την Κέρκυρα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, αλλά και τη στήριξή τους στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, τον μοναδικό που εμπιστεύονται και πάνω στον οποίο στηρίζουν τις ελπίδες τους για κατάκτηση του τίτλου.

• Ο Πορτογάλος, βέβαια, είπε στον Δημήτρη Γόντικα πώς δεν είναι μάγος. Γι’ αυτό ζήτησε την απόκτηση δύο παικτών, έστω και με περιορισμένο μπάτζετ, αρκεί ο ένας να σκοράρει πιο εύκολα από τους Τοτσέ, Ρούντολφ και ο άλλος να είναι πιο αξιόπιστος από τον Μπίαρσμιρ.

• Μετά τον τραυματισμό του Μπουμσόνγκ και την απουσία του Καντέ, λόγω Κόπα Άφρικα, ξέμειναν μοναδικοί στόπερ ο Μπίαρσμιρ και ο Σαριέγκι. Και αν ο δεύτερος δεν ενθουσιάζει τον Φερέιρα, ο πρώτος αποτελεί λύση απελπισίας. Κατά συνέπεια ένας κεντρικός αμυντικός κρίνεται απαραίτητος.

• Ο Παναθηναϊκός, πάντως, πληρώνει τις λανθασμένες επιλογές του Γόντικα στο μεταγραφικό παζάρι του περασμένου καλοκαιριού. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έκανε παιχνίδι με δικούς του ανθρώπους χωρίς την έγκριση του Φερέιρα και έτσι οι «πράσινοι» βρέθηκαν με ένα τσουβάλι αμυντικά χαφ, καθώς ο Βιτόλο περισσεύει, αλλά δίχως αξιόπιστο στόπερ και σταθερό σκόρερ.

• Στην ΑΕΚ σήμανε συναγερμός με τον Βασίλη Ξενιάδη. Τον οποίο αποκήρυξε επί της ουσίας ακόμα και ο άνθρωπος που τον πρότεινε στον Σταύρο Αδαμίδη, ο Νίκος Στράτος, που πήρε αμέσως τις αποστάσεις του όταν έγιναν γνωστές οι προηγούμενες εμπλοκές του με άλλες ομάδες.

• Ο κερδισμένος της υπόθεσης, βέβαια, είναι ο νυν πρόεδρος της Ένωσης. Κερδίζει πολύτιμο χρόνο και περιμένει από τα ελληνικά δικαστήρια να του κάνουν το μεγάλο δώρο, την κατάσχεση της περιουσίας του Μάκη Ψωμιάδη και την απόδοσή της στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

• Είναι ξεκάθαρος ο στόχος του Αδαμίδη. Να περιμένει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, που είναι προγραμματισμένη η δίκη της ΑΕΚ κατά του Ψωμιάδη, και έπειτα να πάρει τις αποφάσεις του, σε συνάρτηση πάντα με την απόφαση του δικαστηρίου.

• Πρόβλημα για την Ένωση είναι ότι χάνεται η συσπείρωση που πέτυχε το πρώτο διάστημα της θητείας του ο Νίκος Κωστένογλου. Και παράλληλα ότι παίκτες, από τους οποίους υπολόγιζαν οι «κιτρινόμαυροι» να βγάλουν κάποια χρήματα, στα τελευταία ματς φαίνεται να έχασαν τη φόρμα τους και απέτυχαν να πείσουν τους σκάουτερ που ήρθαν από το εξωτερικό για να τους δουν.

• Η αξία του Γκέντσογλου είχε υποτιμηθεί εδώ και μήνες. Αλλά το πρόβλημα του Αδαμίδη είναι ότι το ίδιο συνέβη και με τον Μάκο και με τον Μανωλά.

• Το αντιστάθμισμα ήταν η βελτίωση του Λεονάρντο και η απογείωση του Κλωναρίδη που ήρθε από το πουθενά. Αλλά ακόμα και για τον Βραζιλιάνο δύσκολα μπορεί να βρεθεί ομάδα να προσφέρει πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

• Ίσως μόνο από το Βέλγιο μπορεί να υπάρξει τέτοια προσφορά, καθώς εκεί έχει καλό όνομα η ΑΕΚ χάρη στον Τόζερ, ο οποίος έπιασε στην Γκενκ και τριπλασίασε την αξία του. Σε άλλη χώρα δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να διαθέσει τόσα χρήματα για έναν παίκτη με περιορισμένες διακρίσεις και περγαμηνές.

• Η πρώτη αγωνιστική του 2012 προκάλεσε πολλούς κλυδωνισμούς σε αρκετές ομάδες. Ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ειδικά μετά τη νίκη της Κέρκυρας επί του Άρη, καθώς στην Αρκαδία άρχισαν οι γκρίνιες για τις επιλογές του Σάκη Τσιώλη.

• Ο θεσσαλός τεχνικός, βέβαια, ζήτησε ενίσχυση στην επίθεση και οι παράγοντες της ομάδας αναζητούν τρόπο για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του. Υπάρχουν, όμως, εσωτερικές διαφωνίες και δύσκολα θα βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να γίνουν αμέσως οι απαραίτητες κινήσεις για την απόκτηση ενός αξιόπιστου σκόρερ.

• Τριβές υπάρχουν και στον Εργοτέλη. Η εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη πόνεσε πολλούς στο Ηράκλειο και έβαλε σε περιπέτειες τον Νίκο Καραγεωργίου, στον οποίο επέρριψαν ευθύνες αρκετοί από το περιβάλλον του Απόστολου Παπουτσάκη.


Σχολιάστε εδώ