Σάτιρα και σειρές ψήφισαν οι τηλεθεατές

Σίγουρα, στο MEGA τη χρονιά που μας πέρασε τη σφράγισε η σειρά υψηλών προδιαγραφών και κόστους «Το νησί» της Βικτόρια Χίσλοπ. Η σειρά έκλεψε την παράσταση σημειώνοντας ρεκόρ τηλεθέασης, το οποίο έφτασε στο 62%. Η επιτυχία της απέδειξε ότι το κοινό ξεχωρίζει το καλό και το ποιοτικό, αρκεί να του το δώσεις.

Και το ζωντανό παράδειγμα δεν είναι μόνο «Το νησί» αλλά και τα «Μυστικά της Εδέμ», τα οποία μετά από τέσσερα χρόνια προβολής κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον, με την τηλεθέαση να αγγίζει ακόμη και το 45%, αλλά και η «Ζωή της άλλης», που έφτασε στο 38% της τηλεθέασης. Συμπέρασμα; Οι σειρές μυθοπλασίας με Έλληνες ηθοποιούς από Έλληνες σεναριογράφους πουλάνε πολύ και ψυχαγωγούν ουσιαστικά τους τηλεθεατές και καλό θα ήταν να επιστρέψουν στις οθόνες μας. Στους κερδισμένους της σεζόν σίγουρα θα φωτογραφίσουμε και το δίδυμο Λιάγκα-Σκορδά, που κατέκτησε την πρωινή ζώνη με 23,3%. Εξαιρετικά πήγε και το «Master chef», αποδεικνύοντας ότι οι νοικοκυρές λατρεύουν τη μαγειρική.

Σαρώνουν τα τούρκικα σίριαλ…

Στον ΑΝΤ-1 αναμφισβήτητα τις εντυπώσεις έκλεψαν οι τούρκικες σειρές. Η σειρά «Χίλιες και μια νύχτες» με τον Ονούρ και τη Σεχραζάτ έφτασε στο 31,8%, ενώ το «Εζέλ» στο 32,8%. Το μήνυμα για το κανάλι του Αμαρουσίου ήταν σαφές: Τα τούρκικα σίριαλ είναι μια μόδα που δύσκολα θα περάσει.

Την πρώτη απόπειρα των επωνύμων με τη σάλσα και τη ρούμπα στο «Dancing with the stars» αντάμειψαν το 41,9% των τηλεθεατών.

Σίγουρα νικητές στον ΑΝΤ-1 στέφθηκαν και οι εκπομπές «Ράδιο αρβύλα» με 33,9% αλλά και το «Όλα 11», με τον Θέμο Αναστασιάδη να αποδεικνύει ότι ο κόσμος τρελαίνεται για σάτιρα και εκτονώνεται μέσα από αυτήν.

Στον ALPHA ο απόλυτος νικητής της σεζόν ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος, με το «Αλ τσαντίρι νιουζ» να φτάνει μέχρι και το 52,9% της τηλεθέασης. Υψηλές πτήσεις όμως κάνει και το δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Αντώνη Σρόιτερ με επίδοση 23,5%.

Τα βέλη στον ALPHA συγκέντρωσε το ριάλιτι της Άννας Βίσση «Όσο έχω φωνή», το οποίο κινήθηκε σε μονοψήφια νούμερα, γι’ αυτό και κόπηκε πριν την ώρα του.

Στο STAR το 2011 είχαμε δυο αποχωρήσεις. Του Αιμίλιου Λιάτσου από το δελτίο ειδήσεων μετά από ένα βελούδινο διαζύγιο και της Χριστίνας Λαμπίρη από τη μεσημεριανή ζώνη μετά από δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας. Νικήτρια της σεζόν η Ελεονώρα Μελέτη, η πρωινή εκπομπή της οποίας έφτασε στο 22,7% και σε περίπτωση που τα πράγματα δυσκολέψουν το 2012 από τον ανταγωνισμό, μην εκπλαγείτε αν τη δείτε το μεσημέρι.

Για τον ΣΚΑΪ τα πράγματα κύλησαν καλά με φαβορί την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία με τα ποσοστά τηλεθέασης που έφερε στη ζώνη της κατάφερε να κερδίσει πολλές φορές και τα ψυχαγωγικά πρωινά του MEGA και του ΑΝΤ-1.

Όσον αφορά το ALTER, σίγουρα τη διαφορά την έκανε σε τηλεθέαση ο Νίκος Χατζηνικολάου με το δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Τέλος, η ΕΡΤ είναι ένα πολύ πικρό κεφάλαιο. Η Έλλη Στάη μπορεί να πήγε στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ -για πόσο ακόμη όμως, καθώς λήγει η σύμβασή της-, αλλά η δημόσια τηλεόραση φαίνεται ότι προτιμά την επανάληψη. Πρόγραμμα ούτε πέρσι είδαμε, αλλά ούτε και φέτος, καθώς οι συμβάσεις των παρουσιαστών της όπως της Μπήλιως Τσουκαλά και του Κώστα Αρβανίτη δεν ανανεώθηκαν γιατί κανείς δεν φρόντισε να το κάνει. Η ΕΡΤ… κοιμάται!


Σχολιάστε εδώ