Οι στρατιωτικοί στα όρια της φτώχειας…

Το βιοτικό τους επίπεδο έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, ενώ κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τούς απαξίωσαν εκστομίζοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Η μέση στρατιωτική οικογένεια είδε τα εισοδήματά της να περιορίζονται κατά 40%, ενώ με το νέο ειδικό μισθολόγιο, που αναμένεται πολύ σύντομα, υπάρχουν φόβοι ότι τα εισοδήματα θα συρρικνωθούν ακόμη περισσότερο, τοποθετώντας πια τους στρατιωτικούς στο επίπεδο της φτώχειας και της ανέχειας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του μεγέθους των μειώσεων, η επιστολή που λάβαμε από αγανακτισμένο ανώτατο αξιωματικό (τα παραστατικά είναι στη διάθεση της εφημερίδας), η σύνταξη του οποίου μαζί με το δώρο ανερχόταν τον Δεκέμβριο του 2008 σε 4.010 ευρώ (καθαρά), ενώ τον Δεκέμβριο του 2011 έλαβε μόλις 1.650 ευρώ (καθαρά). Αλλά -όπως αναφέρει- «τον Δεκέμβριο του 2011 θα πρέπει να πληρώσω: το χαράτσι της ΔΕΗ, που υπερβαίνει τη σύνταξή μου, την έκτακτη εισφορά, που μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας υπερβαίνει δεύτερη φορά τη σύνταξή μου, και τα έξοδα διαβίωσης της οικογένειάς μου, που μαζί με τις υποχρεώσεις δανείων υπερβαίνουν κατά πολύ τη σύνταξή μου. Διερωτώμαι, λοιπόν, από πού να τα βρω, να τα πληρώσω, αφού αυτή η ανάλγητη κυβέρνηση (σ.σ. εννοεί την κυβέρνηση Παπανδρέου) μου απαγορεύει ακόμη και να εργάζομαι, γιατί αλλιώς θα μου κόψει τη σύνταξη;».

Δεν έχει άδικο ο άνθρωπος να απορεί και να εξανίσταται που μαζί με χιλιάδες άλλους ζητούν το αυτονόητο, τη χαμένη αξιοπρέπειά τους, δηλαδή, και τη δυνατότητα να εργαστούν νόμιμα για να μπορούν να πληρώνουν… Αλήθεια, ακούει κανένας κατά Συγγρού μεριά;


Σχολιάστε εδώ