Ξαναπιάνει δουλειά η Βουλή…

Αρχής γενομένης την Τρίτη, το ενδιαφέρον αναμένεται να εστιαστεί στην τροπολογία Βορίδη για την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών, η οποία έχει κατατεθεί στο άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη διάθεση των γεωργικών φαρμάκων στην αγορά και την ορθολογική τους χρήση.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία δεν συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή, καθώς ήταν εκπρόθεσμη και άσχετη με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Η ΝΔ έχει διαμηνύσει διά του αρμόδιου τομεάρχη της Μιχάλη Παπαδόπουλου ότι δεν προτίθεται να την ψηφίσει, όπως επίσης δεν την ψηφίζουν ούτε τα κόμματα της Αριστεράς, τα οποία είχαν καλέσει την κυβέρνηση να την αποσύρει. Η ΝΔ στηρίζει τις ενστάσεις της και σε πληροφορίες ότι ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη Θράκη εταιρείες φορτηγών και βυτιοφόρων τουρκικών συμφερόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και ο ίδιος ο πρόεδρός της Θαν. Παπαγεωργίου παραδέχτηκε ότι η τροπολογία αυτή δεν θα μπορούσε να συζητηθεί στην επιτροπή, επεσήμανε όμως ότι η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να τη θέσει προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια

Σύμφωνα με την τροπολογία, η πλήρης απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών ξεκινάει από 1.1.2012 και συνεπώς ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης θα επιφέρει τροποποίηση για την αναδρομική ισχύ της από την αρχή του χρόνου.

Στις κοινοβουλευτικές επιτροπές το ενδιαφέρον αναμένεται να μονοπωλήσει η επεξεργασία του αθλητικού πολυνομοσχεδίου στο οποίο έχει ενσωματωθεί και η τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ενημέρωση εφʼ όλης της ύλης θα κάνει την ερχόμενη Τρίτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας για την πολιτική που εφαρμόζει το υπουργείο του, όπου αναμένεται να γίνει εκτενής συζήτηση για το επίμαχο θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

Την τιμητική τους την ίδια μέρα θα έχουν και οι… τετράποδοι φίλοι μας.

Στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ξεκινά η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία τους από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίησή τους με κερδοσκοπικό σκοπό.

Την επόμενη μέρα δεν αποκλείεται να έρθει στην επιφάνεια το ζήτημα της λαθρεμπορίας καυσίμων, καθώς τη διαρκή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα απασχολήσει σε δεύτερη ανάγνωση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης με βάση τις οδηγίες 2005/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005 οι οποίες τροποποιήθηκαν, σχετικά με τη ρύπανση από τα πλοία και τη θέσπιση κυρώσεων, περιλαμβανομένων των ποινικών κυρώσεων, στις οποίες πρέπει να προσαρμοστεί η χώρα μας. Την Πέμπτη εισάγεται στην Ολομέλεια η έκθεση της διακομματικής επιτροπής για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, ενώ για το τέλος της εβδομάδας, την Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης τεσσάρων ανεξάρτητων βουλευτών που ζητούν τη λήψη μέτρων κατά της δραματικής αύξησης της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.


Σχολιάστε εδώ